MENU

Янукович лишает граждан права на местное самоуправление. Планомерно и сознательно - Балога

362 0

В Закарпатській області є одне селище. Називається воно Міжгір'я. Звичайне собі селище, типовий районний центр, без запасів нафти і газу, без бюджетоутворюючих підприємств і з купою своїх проблем.

Не знаю, чим це Міжгір'я владі так не подобається (або подобається), що уже два роки там не призначають виборів селищного голови. Попередній пішов трудитися головою Міжгірської райдержадміністрації і склав з себе повноваження. 

Громада обурена - люди вже два роки як живуть без голови. А відповідальні чиновники, починаючи від прокурорів, голови Закарпатської ОДА, і закінчуючи Адміністрацією Президента, все це діло покривають. Бо міжгірські депутати не то прийняли рішення, що потрібно звернутися до ВР, щоб парламент призначив вибори, не то не прийняли. Точно можу сказати, що у Верховній Раді його ніхто не бачив, хоча згідно закону його приймають і направляють до парламенту в 15-денний термін після складання повноважень селищним головою. Прокуратура, то бачила його, то ні. Славетний Львівський окружний адмінсуд, уже рік то розглядає справу щодо дострокових виборів, то ні і т.д..

Час іде, а селище повноцінного голови не має. І два роки - це вже занадто. Тобто, все як у Києві: громадян позбавляють права на місцеве самоврядування. Планомірно, свідомо і по всій Україні.

 

Віктор БАЛОГА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини