MENU

Вслед за Львовом день скорби 8 мая объявили и в Киеве

1036 1

Під час будівницива торгового центра на Поштовій площі, яке ЗМІ та Попов часто називають «реконструкцією площі», незаконно був знесений пам'ятник морякам Київської флотилії, що загинули в часи 2 світової війни. Потім заднім числом влада оформила дозвіл на демонтаж пам'ятки.... Ми з ветеранами-моряками добивалися перенесення цього монумента в парк на Рибальському острові, де вже встановлено військовий корабель- монітор «Железняков». Влада пропонувала інші місця, але ми наполягли... І ось завтра вранці відкриття оновленного пам'ятника. 


Кілька висновків: 


1. Якщо тиснути так потужно, як тиснули ветерани, влада відступає.


2. Влада, якщо їй потрібно, може спокійно демонтувати пам'ятник і заднім числом зробити дозвіл на перенесення його в інше місце, тож хай не колотять понти, а повторять те саме і з пам'ятником Леніну на Бесарабці.


3. Зосередження усіх тематичних пам'ятників в одному місці - продуктивна і перспектина ідея... Тож, усіх радянських раритетів треба зосередити в одному місці.... У нас є і Парк Перемоги, і парк партизанської слави, і ось тепер - праобраз Парку моряків...


4.Невдовзі поруч побудують станцію метро нової лінії.... Якщо влада не вживе відповідних заходів і не надасть цьому місцю статус парку (я про це вже багато разів писав у КМДА), то це зручне місце біля метро забудують мафами і базарами, як це вже сталося з іншими виходами з інших станцій метро і тоді обидва монументи перетворять в орієнтири в базарних рядах, як це вже стало з меморіальною дошкою морякам-героям біля метро Героїв Дніпра.


5. Мерія Львова оголосила 8 травня Днем Скорботи. Київська влада мимоволі підтримала цю ініціативу... Завтра буде день справжньої скорботи за загиблими у минулій війні.... Принаймні, на Рибальському острові!

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини