MENU

Попереджаємо! Ці особи здійснюють напади на прихильників ВО «Свобода»

977 0

Це фотографії осіб, які здійснювали напади на свободівців та прихильників «Свободи» в Києві. Прохання до всіх - максимально поширювати їх фото та допомогти їх опізнати.

Коротка хроніка подій. Після «сніжного теракту» під ВР 2 квітня 2013 року міліція розпочала системний тиск на «Свободу» в Києві. За цей час сотні людей пройшли через допити, прослушку, слідкування, погрози. Але «слідство» триває вже півтора місяці, а результату досі - нуль. Бо сама ситуація висмоктана з пальця і використовується лише як привід для тиску та спроба паралізувати активну опозиційну діяльність «Свободи».

Але останнім часом режим вирішив перейти від банальних викликів на допити і погроз до прямого терору. На початку травня групою невідомих серед білого дня було здійснено напад на керівника «Студентської Свободи» Солом"янського району Володимира Назаренка. Володимир написав заяву в міліцію, але на той момент нам не було відомо напевне, чи напад був пов"язаний з політикою і тому було прийнято рішення почекати з публічним розголосом. Варто кричати «вовки!» лише тоді, коли знаєш напевне. Дуже характерно, що перепетії цієї справи чомусь були відомі провладному журналісту Піховшеку, який задав мені про це питання в ефірі «Свободи слова» 13 травня. Єдине можливе джерело такої інформації - це прослуховування телефонних розмов свободівців, яке очевидно здійснює міліція. Тоді і стало зрозуміло, що тут явно щось нечисто. 

Наступні події вже відбувалися вчора і сьогодні. Вчора було вчинено звірячий напад на Володимира Карася - прямо біля його помешкання. На хлопця напали невідомі, били кастетами по голові. Зламали обидві щелепи, вибили три зуба, розсікли обличчя. При цьому говорили - «мєньше на акціі хадіть нада». Володимир не є політично активною людиною. Чого не скажеш про його рідного брата Євгена, одного з найбільш активних і відомих київських активістів, члена Київського міського комітету «Свободи» і мого помічника-консультанта. Напад явно планувався саме на Євгена. Володимир дуже схожий на нього зовнішньо і живе за тією ж адресою - злочинці його сплутали з Євгеном.

Того ж дня відбувся ще один напад - на прихильника «Свободи» і фана Київського «Динамо» Євгена Мацька. Схема та сама - кілька осіб нападає з кастетами і швидко зникає. У хлопця важка травма голови, підозра на перелом кісток черепа.

Сьогодні злочинці здійснили напад на Андрія Медведька, свободівця та помічника-консультанта нардепа Едуарда Леонова. Це саме їх фото. Очевидно, це ті самі, які нападали і на інших. Вони вже кілька днів намагалися підловити Андрія під його будинком, видаючи себе за банківських колекторів. Але сьогодні Андрій був не сам, а разом з іншими свободівцями. Тому злочинці, які звикли нападати втрьох на одного зі спини і з кастетами - отримали гідну відсіч. Вдалося навіть зафіксувати їх обличчя. 

Нападники використовували не тільки кастети, але і рації. «Ударна група» (3 особи) підстраховувалася іншою групою (5-7 осіб). Враховуючи розмах та нахабство, а також ретельну поінформованість та спецзасоби, які використвують нападники - це або менти в цивільному, або найняті бандити, яким зливають інформацію з «органів».

Сьогодні я говорив про ці ситуації з трибуни парламенту. Разом з Олексієм Кайдою був у Генерального Прокурора - ми вимагали якнайскорішого розслідування. 

Ці події - свідчення того, що режим бачить в нас реальну небезпеку. І намагається задавити нас терором. Але в них нічого не вийде. Для того, аби групою з кастетами і раціями, знаючи про свою безкарність, нападати на одного зі спини - не треба мати ані хоробрості, ані великого вміння. Так себе поводять шакали. Уся дута «крутизна» закінчується тоді, коли сили хоч трошки рівні.

За нами - ідея та спільнота побратимів. За ними - тільки бабло і найняті бики. Усіх злочинців - рано чи пізно - чекає кара. Ми на вірному шляху і ми переможемо!

 

Андрій ІЛЛЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини