MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 серпня 2015

3906 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 25 серпня

Суд у Ростові засудив Олега Сенцова до 20 років колонії

Окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму, визнавши його винним в «організації терористичного угрупування». Українського активіста Олександра Кольченка засудили до десяти років. Кримські активісти категорично відкидають висунуті їм звинувачення і вважають, що їх судять за участь у Майдані й активну позицію із захисту української державності в Криму.

У відповідь на вирок російського тоталітарного режиму Олег Сенцов і Олександр Колченко виконали український державний гімн

Оголошення вироку в Ростові: Сенцов і Кольченко співають гімн України. ВІДЕО

Яресько домовилася зі кредиторами України списати 20% боргу – Financial Times

Окрім усього іншого, ця домовленість має заспокоїти українців, які впродовж останніх кількох місяців неабияк нервували через можливий дефолт України й черговий обвал гривні в разі, якщо Яресько не знайшла би спільної мови зі кредиторами. Проте, на жаль, завадити заспокоєнню валютного ринку України можуть різкі обвали національних валют у Росії, Казахстані, Білорусі й інших країнах, що мали місце останніми днями.

В Одесі заступили на службу 382 нові патрульні поліціянти

Дивлячись на світлі обличчя цих молодих хлопців і дівчат, я певен, що вони, як і їхні київські побратими, зроблять усе можливе для того, аби відродити довіру українців до правоохоронних органів. Україна змінюється! Шляху назад нема і не буде!

Росія програє кібервійну

Та якщо абстрагуватися від самих інцидентів, що нині мають місце в російському сегменті кіберпростору, то виникає запитання, чому це відбувається. Чому Роскомнагляд так активізувався й погрожує блокуванням аби-кому? Чому цього не робили торік, два чи навіть три роки тому? Річ у тім, що блокування сайтів, якщо вони не є відверто екстремістськими, завше було найгіршою справою в кібервійні країни, неспроможної захистити свій інформаційний простір від проникнення «зовні».

BBC: Кремль і російське православ'я. Взаємовигідний союз

Із поверненням Путіна до президентської влади в 2012 році участь церкви стала значно помітнішою чи не в усіх сферах російського громадського життя - від благодійності, до науки й армії. Світлини православних священників, що освячують космічні ракети й навіть нову зброю, викликали багато критики, кпин і дошкульних коментарів користувачів Інтернету.

Невидима смерть: українські танкісти вчаться стріляти за горизонт

Фактично це програма, встановлена на планшет, яка забезпечує орієнтування на місцевості за допомогою електронної карти та розрахунок установок для стрільби танковим підрозділом із закритої позиції на дальність до 12 км. Програма дозволяє проводити розрахунки для кількох танків одночасно. Розробники передбачили можливість передачі даних.

Чи варто забороняти політичну рекламу?

Кандидати без грошей не матимуть доступу до виборця від слова взагалі. Місцеві медійні джинсовики тільки радітимуть, давно їм до рук не потрапляла така безальтернативна і прекрасна баблокосилка. Ті ЗМІ й ті партії, які намагалися чесно і прозоро тратити виборчий фонд на рекламу, маркувати її, будуть витіснені, як слабка ланка. Виживуть сильніші – простіше кажучи, діючі гравці, наявні політичні партії, які вже зайшли в парламент і мають доступ до ресурсу.

Україні є завдяки кому і заради кого перемагати. ФОТОФАКТ

Молитва доньки Героя! Мусимо перемогти! На фото – донечка пластуна Віктора Гурняка, який загинув в російсько-українській війні, Юстинка на батьковій могилі.

Блокування Вікіпедії та вітання Росії від Рея Бредбері

Помилка, коли доступ до певного сайту блокує держава, має офіційний номер 451. Чому саме такий? Це відсилання до знаної антиутопії Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» (нагадаю, в романі йдеться про світ тотальної цензури). Хтось зі співробітників ICANN має чудове почуття гумору.)

Рей Бредбері

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини