MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 жовтня 2015

3331 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 12 жовтня

Малайзійський «Боїнг» збили російським «Буком» – джерело, близьке до розслідування

Голландські дослідники детально вивчили уламки літака, який внаслідок катастрофи упав 17 липня 2014 року, а також заяви колаборантів, зображення ракетної пускової «Бук», телефонні розмови та данні розвідки. Вони дійшли висновку, що колаборанти, використовуючи зброю, яку отримали від Росії, стріляли і влучили у «Боїнг-777», вважаючи, що це український військовий літак.

З життя прокурорів-корупціонерів: вілла Піскуна на Лазуровому узбережжі Франції. ФОТО, ВІДЕО

Я не знаю, в якій нормальній країні можливо, щоб прокурор усе життя працював на державній службі, жив на мізерну зарплату, а потім став власником розкішної вілли на Лазуровому узбережжі Франції. Ідеться про тричі генерального прокурора України Святослава Піскуна.

Освітня реформа: перший після найпершого пріоритет для України

Держава витрачає кошти на освіту та науку надзвичайно неефективно, за радянськими зразками: гроші розпорошуються тисячами некомплектними школами, нетямущими вчителями, непотрібними «райвно», застарілими ПТУ, неспроможними академічними інститутами. Гроші розмазуються тонким шаром, більша частина коштів платників податків марнується, «тому що ми так завжди робили».

Добровольці: їх роль і подвиг у російсько-українській війні

Особовий склад добровольчих батальйонів був у десятки разів меншим ЗСУ. Вони були гірше навченими й озброєними. Та вони стали мотивацією, ще одним стягом, показником того, що захищати свою країна треба незалежно від будь-яких причин. І за це вам величезне спасибі. За те, що показали, як потрібно не боятися йти на фронт. За те, як своїм прикладом мотивували бійців. За те, що навіть з урахуванням не найбільших спроможностей ви здійснювали на передовій по-справжньому героїчні вчинки.

Нічний жах Путіна збувається: Лукашенко топчеться по скрєпах і шкребе вікно в Європу

У Білорусі має початись певна політична відлига. Це не означатиме, що білоруси раптом отримають політичну свободу. Бо дарованої свободи не буває. Але точно буде лібералізація режиму. І головне – геополітичний вектор країни не матиме тепер лише східний напрямок.

Освіта на Донбасі: Вони виховують дітей, які будуть нас убивати...

Вони відкрито агітували проти української влади, паплюжили українське військо. Вся країна знає про відомий факт, коли дружківські освітяни виводили на сепаратистські мітинги в червні 2014 року до міськради дітей молодших класів з плакатами «Украинська арміє – не вбивай нас!». Порівнювали наших військових з німецькими нацистами, а 2014 рік з 1941-м. Всі школи міста познімали з класів українську символіку, вчителя відкрито агітували за «ДНР».

Зустріч України та країн Вишеградської групи. ФОТО

Також ішлося про питання введених проти Російської Федерації міжнародних обмежувальних заходів, у тому числі індивідуального та економічного характеру. Сторони дійшли згоди щодо необхідності їх збереження за нинішніх обставин.

Накопичувальна пенсійна система: підводні камені

Ініціатива вартісна, проте особисто у мене виникає важливе питання до уряду: чи врахував Кабмін, що за таких умов уже з 1 січня 2016-го з Пенсійного фонду в накопичувальний перекочують приблизно 3,2 мільйона громадян? Вони вийдуть з солідарної системи й перестануть платити внески.

На Луганщині правоохоронці виявили два схрони зі зброєю та вибухівкою. ФОТО

Під час огляду місця події було виявлено та вилучено: п'ять гранатометів, два кулемети, приціл до «РПГ-7 7В», три автомати Калашникова, близько 6000 набоїв різного калібру, 21 вистріл до «СПГ», 46 порохових зарядів до «СПГ», детонатор до протитанкової мини, двадцять чотири гранати, 13 запалів до них, три ручки з 6 патронами у вигляді запалів, п'ять сигнальних ракет...

Які слова ви маєте сказати воякам АТО. Поради бойового психолога. ВІДЕО

Як правильно зустрічати бійця із зони АТО? Які слова йому потрібно почути? Учасник бойових дій на Сході України, психолог Оксана Бєльська поділилася своїми напрацюваннями, досвідом, порадами щодо спілкування з вояками, які пройшли АТО.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини