MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 28 грудня 2015

1946 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 28 грудня

Барна Верховної Ради.Чому депутатів треба карати у відповідності до Кримінального кодексу

Історія з Барною є черговим підтвердженням: карати депутатів за негідні вчинки потрібно не за якоюсь окремою нормою, а у відповідності до кримінального та адміністративного кодексу. Наприклад, влаштував бійку у сесійній залі – пішов за статею "хуліганство". Тільки так.

Бюджет відгодовування чиновників та знущання над економікою

Разом із бюджетом парламент ухвалив зміни до Податкового кодексу та ввів низку обмежень на соціальні видатки. Відповідно до них із нового року суттєво збільшується податкове навантаження як на бізнес так і на доходи фізичних осіб, а от соціальні видатки – скорочуються.

Як Україні раз і назавжди вирішити проблему олігархів

Треба просто застосувати універсальну економічну формулу, однакову й рівну для всіх, провести через неї весь попередній процес приватизації й постприватизації. І примусити доплатити те, що безпідставно й грубо було вилучено до приватних кишень купкою надто кмітливих людей. І для цього не варто щось придумувати й вигадувати велосипед.

Нелегальні піщані кар'єри під Києвом з висоти пташиного польоту. ВІДЕО

Не дивлячись на те, що промисел нелегального видобутку піску процвітає в Київській області вже багато років, його традиційно "не помічають" правоохоронні та різноманітні органи контролю, які мали б не допускати подібного природного екоциду, не кажучи вже про багатомільйонні втрати для державного бюджету від подібної "підприємницької" діяльності новоспечених нуворишів-мільйонерів.

Протистояння Анкари і Москви та Київський патріархат

Від Московського патріархату в Україні відпадає дедалі більше число парафій. Православні віряни в усе більшій кількості визнають себе належними до Київського патріархату. Ширяться кампанії за заборону діяльності Московської церви в Україні та вилучення в неї з користування головних православних святинь. У відповідь церковні агенти Кремля в Україні знову вдаються до бандитизму щодо священиків та парафіян, які не бажають лишатися у складі московської церкви.

"Крутого пацана" із Путіна не вийшло – російський політолог

Зараз Путінові невигідні такі дії, оскільки своїми авантюрами він позбавив себе шансу на перемогу в Україні воєнними методами. Сирійська операція відтягує занадто багато ресурсів, і Російська Федерація не потягне ще одну масштабну війну. Проблема Путіна в тому, щоб замовчати ситуацію: "крутого пацана" з нього не вийшло.

Осмислюючи мистецтво в публічному просторі. ФОТО

Хмарні ворота, Чикаго. Фото: thousandwonders.net

Дослідники вже сформулювали певний ідеал публічного простору. Він має бути максимально доступним, інклюзивним – тобто всі люди, в тому числі й із обмеженими можливостями, можуть ним користуватися. Звісно, існує певна система цих норм і правил, та доки все це дискутується, доти й залишається в межах демократії. Але ідеал цей має бути сформульований – відчуття громади, відчуття приналежності до міської спільноти, можливість подій у цьому справедливому просторі.

Ви захочете в Україну: наша країна за 20 років

Їхати потрібно вже зараз. Бо коли Україна стане такою, буде дуже важко отримати візу. Про громадянство я взагалі мовчу... Тому ласкаво просимо в Україну сьогодні. Приїздіть, і ми разом почнемо робити країну такою, якою вона точно-точно буде через 20 років.

110 років тому український борець Іван Піддубний у Парижі став чемпіоном світу

Афіша фінального змагання

У 1906–1907 рр. у Галичині відбулися маневри царської гвардії, після чого були влаштовані спортивні змагання, на які запросили й Івана Піддубного. Він переміг усіх силачів-гвардійців. Великий князь Микола Миколайович запитав борця, який орден він бажав би отримати від царя. "Орден Тараса Шевченка, ваша високосте, якщо такий є".

У мережі з'явився перший запис "Щедрика" Леонтовича. АУДІО

Микола Леонтович із сім'єю

Найперший запис "Щедрика" українського композитора Миколи Леонтовича, зроблений у Нью-Йорку 1922 року у виконанні Українського національного хору під керівництвом Олександра Кошиця, став доступним у мережі. 5 жовтня 1921 року "Щедрика" вперше виконали на концерті в Карнеґі-холі в Нью-Йорку. Й лише значно пізніше, 1936 року, створили американську версію "Щедрика" – Carol of the Bells, яку написав американець українського походження Пітер Вільховський.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини