MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 лютого 2016

2571 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 1 лютого

Україна розпочала експорт молочної продукції до Китаю

У грудні 2015 року чотири вітчизняні підприємства отримали ветеринарні сертифікати на експорт молока та молочної продукції до Китаю, а у січні 2016 року такі сертифікати отримали ще два підприємства. Продуктова лінійка, спрямована на експорт, представлена сухим молоком, молочною сироваткою та сиром.

Вища рада юстиції замість покарання судді, яка позбавляла прав автомайданівців, покарала адвоката. ВІДЕО

Незважаючи на всі докази очевидного особливого підходу судді до справ Автомайдану, що свідчить про свідомість упередженого підходу, ВРЮ вирішила, що порушення судді С. С. Захарчук у цьому випадку є дрібним і недостатнім для її звільнення. Тобто суддя не понесе ЖОДНОГО покарання (за це проголосувало 11 членів ВРЮ).

Забуті вільнодумці. Про трьох киян, які беззаперечно заслуговують увічнення в топоніміці Києва

З огляду на те, що перейменування численних київських вулиць – не лише з комуністичними, а й із суто дурнуватими назвами, – та найменування нових є процесом, який далеко ще не закінчився, варто, видається, згадати і про увічнення пам'яті цих трьох знаних вільнодумців, борців за свободу слова та свободу України, за права людини. Всі вони пов'язані з Києвом, більший чи менший час чи то жили і вчилися, чи то працювали й боролися в ньому.

Як насправді "загубився" український потяг. Альтернативний Шовковий шлях працює і працюватиме ще краще

Це не завадило як-завжди-найдостовірнішій-у-світі російській пресі "загубити" його десь на території Казахстану сьогодні вранці, коли він уже добу стояв у Достику. Оскільки це не найбільша відома нам "сенсація" російських ЗМІ, я був не дуже здивований. Значно більше мене вразили українські "колеги", які відверто зраділи цьому повідомленню і почали зі смаком обговорювати "провальність цього проекту, яка від самого початку була їм очевидна".

Монополія на обід. Чому в потягах "Інтерсіті" захмарні ціни на продукти? ВІДЕО

В "Українській залізничній швидкісній компанії" запевнили, що спеціально проводили повторний конкурс з урахуванням умов конкуренції. Однак у тендері не було інших учасників, окрім згаданого "Робікону". Утім журналісти дізналися, що насправді серед охочих було ще чотири фірми, більше того – одна з них навіть здобула перемогу.

"Отруйні мандарини": як українські телевізійники продовжують допомагати російській пропаганді

Український канал, який говорить про "патріотизм", допомогає Росії співати агітки про "отруєні мандарини" та "зрадників-голодоморців"... До речі, це питання не до одного "1+1". Російські мілітарні агітки продовжують крутитися і на інших українських каналах. Принаймні на ICTV минулого тижня повторювали російський військовий серіал "Диверсант".

Український ленінопад і показова відстань в одне покоління. ФОТО

Леніна переплавили, й бронзою скористалися для монументу жертвам комуністичних злочинів. З'ясувалося, що Ленін стояв на могильних плитах із єврейського цвинтаря. 2013-го, через 23 роки, я бачив люті бої з "Беркутом" під київським пам'ятником Ленінові, спроби його звалити і врешті решт і його повалення.

Як здобути квиток у вищу лігу націй

Квиток у вищу лігу націй коштує дорого. Тому він дістався порівняно невеликій кількості країн. Для того, щоби здобути його, потрібно дуже сильно захотіти. І відстояти свою країну від імперії. Як США. Й озброїтися до зубів, щоб і на думку нікому не спало. Як Швейцарія. І чітко знати свої пріоритети. Як Ірландія.

Як заварюють каву в космосі. ВІДЕО

Watch: This is how you brew coffee in space

This is how you brew coffee in space.

Опубліковано Quartz 30 січня 2016 р.

У Львові російському банкові влаштували похорон. ФОТОРЕПОРТАЖ

Львів - найбільш творче та найефективніше місто в плані громадського бойкоту російського бізнесу. Сьогодні, 1 лютого, багатьом випала нагода побачити похорони російського "Альфа-банку". Це, напевно, єдиний похорон, на якому всі всміхалися.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини