MENU

Незалежна медіа-профспілка підтримала у Львові Сніцарчук і Соделя

364 0

28 травня 2013 року. Журналісти львівських видань біля Головного Управління МВСУ у Львівській області провели акцію «Безпека журналістів: нагадуємо і застерігаємо». На акцію прийшло близько 40 представників львівських ЗМІ. 


Акцію організували активісти Незалежної медіа-профспілки України у Львові. Вона здійснювалася на підтримку колег Ольги Сніцарчук і Влада Соделя, яких побили при виконанні службових обов’язків у Києві 18 травня.

 


«Акція покликана знову нагадати про необхідність розслідування цього порушення і попередити бездіяльність правоохоронців у Львові, щоб журналісти почували себе у повній безпеці під час своєї роботи. Ольга Сніцарчук - львів'янка, тому львівські журналісти сьогодні також висловлюють їй свою підтримку», - зазначають організатори.

 

Учасники акції підписали звернення до начальника ГУМВСУ у Львівській області Олександра Рудяка з вимогою провести роз’яснювальну роботу серед правоохоронців Львівщини щодо поводження з журналістами і повідомити про це мас-медіа впродовж 2 тижнів.

 


Наприкінці акції активісти Незалежної медіа-профспілки України у Львові передали заяву у громадську приймальню управління. Якщо вимог учасників акції не буде виконано, то журналісти зберуться на акцію вдруге.

 

Також журналісти роздавали міліціонерам пам’ятки з правовим аналізом побиття у Києві та інструкцією, як мають діяти правоохоронці у подібних випадках.

 


Впродовж акції журналісти вигукували «Журналіст – не мішень!», «Сьогодні журналіст – завтра ти!», «Бездіяльність міліції – це злочин», «Сором пасивній міліції.

 


Раніше аналогічна акція пройшла у Херсоні і Чернівцях. Активісти НМПУ в Криму збирають підписи під відкритим листом до керівництва міліції з вимогою провести розслідування справ про перешкоджання професійній діяльності. 

 

Юрій ЛУКАНОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини