MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 березня 2016

2475 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 4 березня

Савченко заявила, що відмовиться від голодування лише в разі повернення в Україну "живою або мертвою". ДОКУМЕНТ

За її словами, сухе голодування – це протест "на дії російської влади, російських спецслужб, слідства, суду і прокуратури РФ, на те, що вони намагаються приховати свої злочини". Надія Савченко впевнена, що ці органи винні в порушенні міжнародного права, у викраденні її з України, насильницькому перевезенні до РФ і незаконному триманні її у в‘язницях РФ і безчесному суді.

ЄС продовжив на рік санкції проти Януковича і Ко

4 березня Рада ЄС продовжила на рік обмежувальні заходи стосовно втікача Віктора Януковича та 15 його соратників. У заяві зазначається, що санкції продовжені щодо осіб, які "відповідальні за незаконне привласнення українських державних коштів або зловживали своїм службовим становищем, що призвело до втрати державних коштів". "Одну особу вилучено зі списку осіб, які підпадають під дію обмежувальних заходів", – ідеться в документі.

Деканоїдзе: Перші випускники поліційного спецпідрозділу КОРД готові виконувати найскладніші завдання. ФОТО

За підтримки наших американських партнерів перші 37 випускників спецпідрозділу КОРД (Корупсу оперативно-раптової дії) отримали свідоцтва щодо проходження курсу підготовки. Впродовж двох місяців ці хлопці пройшли найжорсткіший відбір – від правової та психологічної до вогневої підготовки та звільнення заручників. Найкращі з найкращих. Спецсили, які вже сьогодні готові виконувати найскладніші завдання.

Людина дня: 10 фактів про Володимира Івасюка

Із Чернівецького медичного університету видатного українця відрахували не через те, що погано вчився, а через вчинок, який демонструє справжнього Івасюка. Він 1966 року в рідній Кіцмані був серед тих, хто скинув із п'єдесталу пам'ятник Ленінові. Ще 1975 року в Естонії відзняли кінострічку "Смерічка в Карпатах". Цей фільм вийшов лише на естонських екранах, бо в Україні його суворо заборонили до показу. Причиною заборони виявився... синьо-жовтий прапор.

У Сумах вкотре зруйнували намет Опоблоку. Цього разу із кров'ю. ФОТОФАКТ

У 2012-2013 роках регіонали Юрій Перепека та Олександр Стрельченко проводили "антифашистські марші" та розповсюджували георгіївські стрічечки. Сьогодні вони перефарбувалися в Опоблок та підбурюють суспільну думку проти ліквідації комуністичних символів. Місто Суми знаходиться за 40 кілометрів від російського кордону, але завдяки проукраїнським настроям населення у місті панує мир. І ми стоїмо на захисті цього миру.

Корпорації тестя Насірова замість 60 млн грн податків донарахували 44,6 тисяч. ВІДЕО

Корпорація "Альтіс-Холдинг" тестя голови ДФС Романа Насірова Олександра Глімбовського має понад мільярдний дохід, однак сплачує до бюджету кількасот тисяч гривень податків, мінімізуючи прибуток через низку власних структур. Згідно з аналізом податківців, який потрапив до "Наших Грошей", улітку цього року "Альтісові" мали донарахувати 60 млн грн. Проте, за фактом сума донарахування склала всього лиш 44 610 грн. і 2 коп.

Чому замість біженців мають бути втікачі

Професор Олександр Данилович Пономарів

На жаль, слово біженець набуло дуже великого поширення, але на українському ґрунті для нього немає підстав. У російській мові слово бежать має два значення: прискорено пересуватися ногами (українське бігти) і намагатися уникнути небезпеки (українське тікати). Тож російське беженец українською мовою має бути втікач (або утікач, залежно від позиції). Жіноче: в(у)тікачка.

Від імені податківця Насірова депутатці Сироїд принесли подарунок Сосо Chanel. Вона відмовилася. ФОТО

"Радянська звичка дарувати коштовні подарунки посадовим особам продовжує дивувати – вчора виявила в приймальні таке "явище" та листівку з вітаннями від голови Державної фіскальної служби України", – розповіла заступниця голови Верховної Ради в дописі. "Цю радянську практику "подарунків" потрібно викорінювати в першу чергу зі свідомості держслужбовців чи може навіть з підсвідомості, бо мені невідомо, де саме народжується ідея робити дарунки, вартістю понад 3000 грн."

Чого в росіян повчитися можна

Ерудит Вассерман колись підступно питав, чому нема окремого українського синтаксису й пунктуації. Так ось тому, Онотолею, що вони з підручника Смотрицького, тобто крадені, пардон, запозичені. Я думаю, таку ж гамму почуттів відчувають монголи, коли чують про російські пельмені, а греки, коли йдеться про православ'я. Й усі інші народи, хто впізнав своє в цій чи то комірчині Плюшкіна, чи то сховищі речдоків, повиний опис яких ретельно фіксується в мові. Дєньга – таньга, закон – тайга.

Москаль пояснив, чому Ленін на Закарпатті став Ленноном

По-четверте, моя біографія трохи пов'язана з "Бітлз". У 70-ті роки (це був якраз період "бітломанії"), коли я працював міліційним опером у Чернівцях, нас часто примушували чергувати на дискотеках, а після останнього "білого танцю" розганяти молодь по домівках. Довелося мені поганяти тоді бітломанів всіма чернівецькими околицями, тому я відчував перед цією групою якусь вину. Теперішнє перейменування Леніна на Леннона – моральна компенсація "Бітлз" за мій тодішній міліцейський запал. Яка може стати хорошим приводом запросити на Закарпаття Пола Маккартні. А що – тут "бітлів" люблять не менше, ніж по всьому світові!

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини