MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 березня 2016

3104 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 15 березня

Верховна Рада ухвалила "безвізовий" закон щодо електронного декларування

Сьогодні парламент ухвалив законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо роботи електронної системи декларування. За таке рішення проголосувало 278 нардепів. Попри серйозні недоліки, эксперти називають цей варіант компромісним, який дозволить повноцінно запустити систему електронного декларування вже цього року.

У Сирії Путін і РФ зазнали вельми суттєвої зовнішньополітичної та іміджевої поразки

Впадало в око, що Путін, Лавров і Шойгу перебувають під надзвичайним стресом. Мовою російської напівкримінальної політичної "еліти" вони мали вигляд "опущених" і верзли цілковиту маячню. Порівняйте їхнє мекання з тим, що кремлівська пропаганда втовкмачувала останні півроку. На позір ситуація нагадує виведення совіцьких військ із Афганістану 1988-го. Однак Брежнєв-Андропов-Горбачов там 10 років вовтузилися, а цих стало тільки на п'ять місяців.

План дій для подолання політичної кризи: пропозиції експертів реформ

За обрання проактивного сценарію, тобто формування непартійного уряду, готовності парламентської більшості підтримувати дії цього уряду, спрямовані на втілення положень узгодженого плану дій та його імплементації, ми не лише беремо на себе відповідальність щодо популяризації таких кроків у суспільстві та на міжнародній арені, а й готові брати відповідальність за ті сфери реформування, де потрібна участь професійних, партійно нейтральних експертів.

Сьогодні – річниця проголошення незалежності Карпатської України. ІНФОГРАФІКА

77 років тому здійснено третю спробу відновити український суверенітет у XX сторіччі. "Короткочасне існування цієї держави стало символом національних прагнень українців напередодні глобального світового конфлікту. – наголосив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович. – Боротьба карпатських січовиків проти угорської агресії була першим випадком збройного опору гітлерівським планам із перекроювання кордонів у Європі напередодні Другої світової війни".

Електронне декларування: кого стосується і як працює

Вже 2016 року службові особи, які на день початку роботи електронноі системи декларування займають відповідальне та особливо відповідальне становище, зобов'язані подати щорічні декларації за минулий рік протягом 60 календарних днів після початку роботи системи. Очікується, що система почне працювати протягом найближчих трьох-чотирьох місяців.

Останній герой Небесної сотні – чи пам'ятає про нього держава?

3 березня 2014 року о 7:30 Решат Аметов вийшов з дому з наміром піти у військкомат через оголошену часткову мобілізацію та записатися до лав добровольців. Пізніше з'ясувалося, що він брав участь у мирному протесті проти окупації Криму російськими військами на площі Леніна, звідки троє заколотників із так званих "загонів самооборони Криму" повели його у невідомому напрямку. Сиротами лишилося троє дітей.

Сакварелідзе: критичну ситуацію в ГПУ може виправити лише хірург

Ми пропонуємо міжнародним організаціям – американцям, європейцям, канадцям – увійти за квотою ГПУ в міжнародну професійну раду прокурорів України. Вважаю, що їм не потрібно розуміти нашу специфіку. Їм не потрібно мати родинні чи кумівські зв'язки з нашими прокурорами і потрапляти під їхній вплив. Якраз такі люди нам не потрібні. Потребуємо, щоб представники міжнародних організацій дивилися людям в очі і керувалися європейськими стандартами,.

У Києві автомобіль з наклейкою 5.10 заблокував рух 18-го трамвая. ФОТО

Водія в транспортному засобі не виявилося, тому кондукторка, щоби привернути увагу, вдарила кілька разів по колесу. Спрацювала сигналізація, і через деякий час прибіг власник автомобіля. Він перепаркував машину, виїхавши на бордюр. Крім того, поки переставляв автівку, йому довелося вислухав на свою адресу чимало неприємних епітетів від водія, кондукторки трамвая та пасажирів.

Їхати чи не їхати. Причини, через які варто залишитися в Україні

Завдяки всім нам, зокрема – владі, діаспорі, волонтерам і кожному, хто допомагав, вдалося прогнати бандитів, потім майже з нуля створити збройні сили і зупинити агресора в 2014 році. В Україні такий час, що активне громадянське суспільство повільно, але змінює на краще і владу, і країну. Немає поки однієї близької до ідеалу партії, але є багато порядних і компетентних представників громадян у владі, які заслуговують на підтримку.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини