MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 грудня 2023

153 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 грудня.

Експерти пояснили, чому Авдіївка може стати фінальним штурмовим акордом РФ

Росіяни зосередилися на покращенні позицій в Авдіївці, яка може стати фінальним штурмовим акордом зимової кампанії окупантів. Головна битва осені та зими триває саме в Авдіївці.

Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна Що відбувається в Авдіївці, Мар'їнці та про що свідчить маневр ЗСУ під Горлівкою: огляд фронту, інформує UAINFO.org.

Зокрема, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко погоджується: ворожі сили зосереджені на покращенні тактичних позицій в Авдіївці, яка може стати фінальним штурмовим акордом зимової кампанії.

"Їхнє виснаження що під Авдіївкою, що під Куп'янськом досягне таких масштабів, що навіть якщо вони вийдуть на житлову забудову або те, що від неї залишилося, це навряд чи можна буде назвати успіхом. Наші сили потужно обороняються. Як далеко зможуть просунутися росіяни, покажуть лише бойові дії. Але через величезні втрати вони навряд чи зможуть вести масштабні наступи. Найближчим часом так точно", - розповів він РБК-Україна.

Мішель впевнений у фінансуванні України попри угорське вето: є інструменти 

Президент Європейської ради Шарль Мішель закликає Україну бачити позитивний сигнал у голосуванні щодо бюджетної підтримки попри те, що угорський лідер Віктор Орбан заблокував її ухвалення в ніч на п’ятницю.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", Мішель заявив у коментарі після завершення зустрічі лідерів ЄС, яка тривала до глибокої ночі, інформує UAINFO.org 

Президент Євроради стверджує, що ставив за мету зібрати голоси усіх 27 членів ЄС. 

"Ми все ще здатні мати одностайні рішення. Це завжди складно. Але зараз ми вже побудували майже одностайність, всі крім одного голосу", – заявив він. Як повідомляла "ЄвроПравда", через відмову Орбана підтримати фінансовий "мегапакет" рішення відклали до січня, коли заради цього збереться позачерговий саміт ЄС.

Утім, Шарль Мішель впевнений, що Україна все одно отримає гроші.

Сенат не піде на канікули, щоб завершити переговори щодо запиту Байдена

Сенат Сполучених Штатів Америки вирішив не йти на канікули. Демократи розраховують продовжити переговори з республіканцями щодо запиту президента Джо Байдена, який включає допомогу Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico та лідера демократів у Сенаті США Чака Шумера у Twitter.

"Очікується, що після засідання фракції ми повернемось наступного тижня і спробуємо закінчити цю справу (переговори з республіканцями про кордон - ред.)... І, сподіваюся, буде за що голосувати", - розповів сенатор-демократ Корі Букер.

Як нагадує Politico, Сенат мав піти на канікули ще сьогодні, 14 грудня. Але лідер демократів у Сенаті Чак Шумер зібрав засідання фракції і повідомив, що переговори про кордон - питання, яке перешкоджає виділенню Україні понад 60 млрд доларів нового фінансування - просуваються досить швидко, щоб продовжити роботу верхньої палати Конгресу.

"Республіканці кажуть, що дії на кордоні термінові. Якщо вони серйозно налаштовані щось зробити, їм не слід з таким прагненням йти додому. Має бути ще багато роботи", - написав Шумер у себе в Twitter.

"Це уже "клініка": Арестович розхвалив Путіна за "пряму лінію" і отримав "діагноз" від українців 

Скандальний ексрадник Офісу президента Олексій Арестович, схоже, загрався у кандидатство в президенти і одноосібно розпочавши передвиборчі перегони, загнався так далеко й не туди, що навряд чи вибереться звідти. Арестович вирішив "втопити конкурента", яким він вочевидь вважає Володимира Зеленського, порівнявши його з російським кривавим диктатором Володимиром Путіним. І це порівняння мало бути, за замислом "великого стратега", не на користь українського лідера. Але вийшло – не на користь самому Арестовичу.

Колишній радник ОП, який втік за кордон, видав дивний коментар так званої "прямої лінії" російського президента. У своєму Telegram-каналі Арестович прокоментував це путінське шоу, розхваливши і самого диктатора, і росіян, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

"Путін дає пресконференцію на жовто-синьому тлі. Якби Зеленський виступив на біло-синьо-червоному, його вже спалили б", – заявив Арестович, не пояснивши коментаторам, де він там побачив жовто-синє тло і чому президент України, яку щодня бомбить Росія, мав би виступати на тлі прапора ворога.

Колишній радник-втікач запримітив "незручні питання" на екрані в Путіна і дуже цим захопився, а також тим, як російський диктатор цинічно називає українців братами.

Орбан дружить із президентом РФ ще з 2009 року: у чому загроза з боку "карпатського мініПутіна"  

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який заперечує всі ініціативи Євросоюзу щодо України, діє так недарма. Політик має міцну дружбу з диктатором Росії Володимиром Путіним з 2009 року, з яким він за цей час фактично збудував власну імперію.

Про це пишуть аналітики в La Reppublica, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Європейські партнери зазначають, що Угорщина вже не є демократичною країною, оскільки державу з парламентською формою правління вже 13 років очолює одна людина, яка разом із партією "Фідеш" поширює свій вплив у всі сфери суспільного та політичного життя.

"Не даремно видатна угорська філософ Агнеш Хеллер назвала Орбана диктатором. Він не тільки примудрився усунути з простору всю опозицію, а й будував та зміцнював "золоті мости" з Росією", – зазначено у матеріалі.

Лише кросвордів буде замало: лікар-дієтолог розповіла, як зберегти молодість мозку

Дивовижний і досконалий орган, який керує нашими емоціями, пам'яттю, рішеннями і функціями тіла. Щоб зберегти мозок у працездатному стані на довгі роки, важливо не лише розгадувати кросворди, як радять популярні журнали, але спрямувати своє харчування у правильному руслі, назавжди відмовитися від куріння, хто курить; звести до мінімуму солодощі, пити достатньо чистої води, берегти печінку у здоровому стані, намагатися дихати чистим повітрям і контролювати рівень запалення в організмі.

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, інформує UAINFO.org.

1. Важливо дихати чистим повітрям. Якщо Ви не живете в лісі, а поблизу трас, доріг, де багато машин, користуйтеся фільтром для повітря. Найбільше поглинає пил і найдрібніші частинки hepa-фільтр.

2. Відвідуйте сауну. З потом виходить багато токсинів, які не перевантажують нирки та печінку. Під час сауни пийте воду з електролітами. Найпростіший електролітний розчин -- узвар із різних сухофруктів чи несолоний овочевий відвар (морква, картопля, корінь петрушки, капуста).

3. Використовуйте рослини, які фільтрують повітря (антуріум Андре, гербера Джемсона, сциндапсус, аглаонема, хлорофітум, хризантема садова).

4. Активуйте детоксикаційні спроможності печінки: вживайте ростки броколі (хоча б столову ложку).

5. Контролюйте наявність токсичної амінокислоти гомоцистеїну в крові -- вона руйнує судини, викликає запалення і є серйозним сигналом організму про можливу судинну катастрофу. Присутність в їжі трьох вітамінів групи В -- В6, В9, В12 запобігає утворенню гомоцистеїну.

Банальний суржик – "з наступаючим святом": Авраменко назвав найкращий грамотний варіант

Часто українці вітають одне одного суржиковою фразою "з наступаючим Новим роком" - як правильно українською сказати те ж саме порадив заслужений працівник освіти України - мовознавець та доцент Олександр Авраменко.

Фрази "з наступаючим" немає в наших словниках, оскільки це "банальний суржик", розповів експерт в ефірі програми "Сніданок з 1+1", передає УНІАН, інформує UAINFO.org

На його думку, найкраще вітати земляків з якимось святом без акценту на часову наступність - просто "з Новим роком" чи "з Різдвом Христовим", бо "здавна українці саме так вітали своїх родичів".  

"А й справді, навіщо наголошувати на часі, коли і так усі чудово розуміють, що ось-ось свято настане…", - сказав експерт.

Софія Ротару не приїде в Росію ні за які гроші: колишній директор співачки розповів про її принципову позицію 

Російський продюсер Сергій Лавров, який у минулому влаштовував концерти українській артистці Софії Ротару в РФ, заявив, що "йому обірвали телефон". Начебто заможні росіяни дуже хочуть замовити зірку не новорічні корпоративи та готові платити за приватні концерти сотні тисяч доларів.

Однак виконавиця, як стверджує її знайомий, навідріз відмовляється від виступів і заборонила діставати її цим запитанням. Такий коментар Лавров дав росЗМІ, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

За його словами, Софія Ротару ніколи не поступалася принципам, щоб заробити. Від початку повномасштабної війни в Україні вона заявила, що "не час для співів" і призупинила концертну діяльність.

"Вона дуже принципова людина. На відміну від інших артистів, її неможливо було здивувати грошима. Відповідно, скільки б їй зараз не пропонували – вона відмовиться. Вона каже, що зараз не час, щоб працювати, розважати публіку. Вона забороняє про це навіть питати! Хоча на неї справді дуже багато запитів. Мені телефон обірвали, намагаючись домовитися щодо її концертів. Але я розумію, що влаштувати їх неможливо", – сказав продюсер. 

Однак росіянин видав, що справа не в поганому ставленні Ротару до росіян, а в тому, що це "технічно не вийде". Мовляв, неможливо зараз привезти всю команду артистки в Росію, адже вона працює лише з українцями.

Колишній чоловік Ельсіни Хайрової дав "дружню" пораду Тому Крузу: очі та гаманець тримай відкритими – її важко задовольнити

Колишній чоловік російської світської левиці Ельсіни Хайрової, якій приписують роман з актором Томом Крузом, Дмитро Цвєтков звернувся до зірки з "дружньою" порадою. Російський підприємець, що заробив сотні мільйонів фунтів стерлінгів на торгівлі діамантами, вважає Круза своїм улюбленим актором, тож вирішив поділитися з ним досвідом життя з донькою колишнього депутата Держдуми РФ.

Зокрема, Цвєтков розповів журналістам Daily Mail, що витратив понад 10 мільйонів фунтів стерлінгів на її одяг і сумочки, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Він попередив актора, що Ельсіну дуже важко фінансово задовольнити.

"Неважливо, з ким вона, з Томом Крузом чи кимось ще, вони повинні знати, що вона любить усе найкраще в житті і має розкішний смак на дорогі речі. Том повинен тримати свої очі та гаманець широко відкритими", – сказав Цвєтков.

Лобода оскандалилась інтерв'ю для російського BBC, і спантеличила заявами про російську мову

У Мережі активно обговорюють нове інтерв'ю співачки Світлани Лободи, яке вона дала для "Русской службы BBC" перед своїм концертом у Лондоні, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

У ньому артистка вчергове вирізнилася своїми заявами. Зокрема, журналісту-росіянину, з яким Світлана спілкувалася, вона сказала, що "більша частина України говорить російською". Також Лобода виправдалася, що продовжує співати російськомовні пісні, аби її розуміли прихильники.

Загалом, вважає Лобода, різниці немає, якою мовою говорити. Артистка впевнена, що "російська мова не належить росіянам" і що "не російська мова вбиває українських дітей і українських людей".

"Я робила багато пісень українською за весь цей час. Ці пісні незрозумілі моїй російськомовній аудиторії, тому я з самого початку казала, що не буду перекладати свої пісні, які були написані російською, на українську. Я не бачу в цьому необхідності, не вважаю, що це правильно. Я продовжу писати пісні російською та українською мовами для російськомовної аудиторії", - заявила Лобода.

Також артистка побідкалася, що її музиканти з Латвії не розуміють її українськомовних пісень, тож їй доводиться ці треки перекладати для них. Виникає питання, як овни слухають терки англійською, французькою та іншими мовами:

"Латвія, мої музиканти, вони знають й англійську мову, але говорять всі в колективі російською, і розуміють російською. Відповідно вони не розуміють, про що українські пісні. Я їм перекладаю, пояснюю", - зазначила Лобода.

А свої ж пісні українською співачка назвала "локальною історією для українського ринку".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини