MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 березня 2016

2877 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 14 березня

Гройсман заявив про відсутність рішення щодо виходу з політичної кризи. ВІДЕО

На сьогодні у Верховній Раді України немає рішення по виходу з політичної кризи, яка утворилася після фактичного розпаду правлячої коаліції. "На превеликий жаль, на сьогодні немає рішення щодо виходу з цієї політичної кризи, яка склалася. Натомість думаю, що позитивним є те, що почали обговорювати реальний стан справ в країні і ті проблеми, які в нас сьогодні є", – зазначив Гройсман.

Від завтрашнього голосування парламенту залежить, чи матимемо безвізовий режим із ЄС

Верховна Рада голосуватиме за відновлення системи декларування статків державним службовцям, а головне - кримінальної відповідальності за брехню в декларації. Цей закон – остання перепона для безвізового режиму, подолання якої залежить суто від нардепів. Оскільки правки зайшли у форматі "вето президента зі пропозиціями", у депутатів не має можливості (і слава Богу) коригувати текст. Але є інші схеми, за якими вони вбиватимуть законопроект, а значить і наш безвізовий режим.

Спростування міфу про те, що Шевченка з кріпацтва викупили росіяни

Кошти для викупу здали: земляк Тараса Шевченка художник Іван Сошенко, художник Аполлон Мокрицький із Полтавщини, нащадок козака Таволги, випускник Ніжинської гімназії вищих наук, поет Євген Гребінка (козацький нащадок роду Чайковських), граф Михайло Вієльгорський – поляк, віолончеліст, композитор.

Atlantic Council: Чого Захід може навчити приклад Надії Савченко

Доказів того, що Савченко причетна до смерті репортерів, немає. Насправді її захопили за годину до початку мінометного обстрілу, під час якого вони загинули, це підтверджує білінґ Надіїного мобільного телефону. Та путінська судова система сповідує приниципи совіцького "правосуддя". Однак і за совіцьких часів були такі ж хоробрі, як Надія Савченко, люди, які за підтримки Заходу і солідарності народу сприяли падінню тиранії Кремля.

Мама Надії Савченко розповіла, як припинити війну за тиждень. ВІДЕО

І вона зараз, як дитя. Господи Бог ти мій! Ті ручки взяла худющі, холодні-холодні. Наче з холодильника, там же крові немає вже в організмі. Я кажу, що віддаю тобі свою силу, свою енергію, своє здоров'я. Кріпися! Але, кажу, перестань голодувати. Я б чинила так, як ти, але я б не голодувала. Я б їла та ще й добавки просила, щоб мати енергію боротися з фашистом. Бо ти потрібна в Україні."

"Вершник без голови", а Україна без уряду

Технічний уряд – це уряд політичний, але без політичної самодіяльності. Він проводить політику не висмоктану з власного пальця, а визначену Конституцією і законами України, та керується актами прямого народовладдя, парламенту і президента. А дороговказом поточної роботи є річна Програма діяльності Кабінету Міністрів, затверджена Верховною Радою. Як писав мудрий Сенека: "Для того, хто не знає, до якої гавані він пливе, жоден вітер не буде попутним".

Великий піст: православні та греко-католики почали готуватися до Великодня

Важливо не просто стримуватися в їжі, але й вести благочестивий спосіб життя, чи принаймі старатися змінитися на краще: не лаятися, не ображати близьких та рідних, не сваритися, а намагатися бути в мирі та по можливості допомагати один одному. Час Великого посту краще розцінювати в термінах позитиву, а не негативу. Піст складається не з того, в чому себе обмежуємо, а з того, на що витрачаємо час та зусилля. Усі обмеження можуть бути цінними не самі по собі, а як засоби для нашого духовного зростання.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини