MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 квітня 2016

2576 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 4 квітня

Офшорний скандал і парадокс української політичної системи

Лише зараз ми отримали ситуацію, коли офіційне багатство президента ввійшло в суперечність з усталеними політичними традиціями. І тут ми опиняємося на роздоріжжі. Або вся система перебудується таким чином, щоб стати сприятливою до заробляння, збереження майна, легальної і підконтрольної суспільству трансформації багатства в політичний вплив. Або всі і далі будуть продовжувати робити вигляд, що гроші і політика не мають нічого спільного, а фінансування політики буде залишатися тіньовим і непрозорим процесом, аби не дратувати патерналіські та "совкові" інстинкти частини виборців.

Пам'ятаймо маестро: пішов із життя творець хору "Гомін" Леопольд Ященко

Стараннями Ященка поступово "загомонів" весь Київ, а за ним й Україна. Вони з'являлися "незваними гостями" на різних "офіційних заходах". Організатори, дивлячись на вишиті сорочки, сприймали їх за артистів художньої самодіяльності. Приходили до тями пізніше, коли хор починав співати "незатверджених" Шевченка, народні пісні, козацькі думи. А після виступу 22 травня 1971 року біля пам'ятника Шевченку хор та його керівник стали у власній країні персонами нон грата. Ященка виключили зі Спілки композиторів, iз видавництва "Музична Україна" вилучили всі рукописи, рекомендовані до друку. Почалися виклики на допити в КДБ, обшуки.

Загострення карабаського конфлікту: Москва опинилась у ролі здивованого спостерігача

Конфлікту в Нагірному Карабасі багато років – це перший насильницький конфлікт на пострадянському просторі, який ознаменував собою розвал СРСР. Існують дві опції: або вірменські війська залишають окуповані території, а статус Нагірного Карабаху вирішується в рамках концепції "загальної держави", або конфлікт буде тривати невизначено довго, поки азербайджанці не куплять у Росії чергові танки і не підуть у наступ, а вірмени будуть відбиватися за допомогою танків, куплених у тих же росіян.

Три враження Євгена Глібовицького: Донбас, Нідерланди і Берлін

Власники змін на Донбасі, яких мені довелось бачити – це місцеві чоловіки і жінки віком 30-55, з управлінським досвідом (але принаймні зараз незалежні від олігархічних чи політичних посад), плоть від плоті місцевих громад, які першими зрозуміли суть змін в країні: начальства, яке все дасть, якщо бути до нього лояльним, більше не буде. Скорше за все ніколи. Буде складна боротьба за побудову нових правил гри з горизонтальними конкуренціями замість вертикалей влади. Роботи є років на 50.

Людям на Банковій пора вчитися бути справді відкритими

Людям на Банковій пора вчитися бути справді відкритими. Не займатися стратегічним стриптизом, відкриваючи тільки окремі місця, прикриваючи інші. А бути справді відвертими, автентичними, вести відкритий діалог, не боятися критики, а говорити з людьми, відповідати на питання, переконувати, ставлячись до співрозмовника як до рівного, а не як до набридливої мухи чи навіть як до ворога. Свіжа криза – це випробування, іспит на зрілість, мудрість і відкритість для людей, у чиїх руках зараз – інститут президентства в Україні.

"Парламентський кубок". Депутати ВР та журналісти зіграли у футбол заради дітей. ФОТО

Метою благодійної акції був збір коштів для оснащення кімнат розвитку дітей з аутизмом у корекційному центрі "Примавера". Обидві команди були посилені справжніми футбольними профі. Сергій Ковалець, Едуард Цихмейструк, Іван Яремчук, Василь Кардаш та Олександр Мелащенко розбавили стрункі ряди журналістів і нардепів. Діями збірної депутатів Верховної Ради України керував наставник "молодіжки" Олександр Головко, а збірну журналістів вів до перемоги прекрасний футболіст і тренер Сергій Ковалець.

Сказав – як відрізав: Турчинов відповів "неадекватному мрійникові" зі Кремля

Україна – це та держава, яка своїм існуванням ставить хрест на відродженні та реванші радянської імперії зла. Хочу нагадати цим кремлівським неадекватним мрійникам, що українці мали державу зі столицею у Києві ще задовго до виникнення Московського улусу Золотої Орди. Україна існуватиме і після того, як злоба, агресія та внутрішні суперечності, що завжди притаманні тоталітарним режимам, розірвуть на шматки залишок радянської імперії, яка має назву Russia (Раша).

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини