MENU

Королевська заявила, що в бюджеті немає коштів для чорнобильців. Має театральний талант

268 0

Наталія Королевська, яку після ганебної поразки на виборах призначили бути крайньою за найбільш невдячну ділянку роботи Уряду — соціальну, заявила, що в бюджеті немає коштів на пільги для чорнобильців.

.“Щоб повністю виконати закон необхідно 88 млрд гривень - таких грошей у бюджеті немає”, - сказала вона. І додала, що в 2013 році на пільги постраждалим від аварії на Чорнобильській АЕС у держбюджеті передбачено лише трохи більше 11 млрд гривень.

Я не знаю, як у нинішніх урядовців язик повертається скаржитися на відсутність грошей. Так, в питанні отримання пільг чорнобильцями потрібно навести лад, адже іноді цей статус отримують люди, які зовсім на нього не заслуговують. Але це стосується насамперед чиновників та наближених до них осіб. Можливо, саме тому справу так важко зрушити з місця?А ось стосовно того, є гроші чи немає...

В Україні є гроші на те, щоб забезпечити комфортне існування влади, щоб платити за пільги депутатів, якісь захмарні пенсії для обраних, щоб отримувати роздутий бюрократичний апарат, і облаштовувати життя президента, глави уряду і їхніх “прихлібателів”. І разом з цим, Україна — це держава олігархів, які в ній отримують буквально все, а звичайна людина залишається сам на сам зі своїми проблемами.

Майже завжди цих грошей не вистачає для тих, хто вже не здатен повноцінно працювати — пенсіонерів, для тих, хто потребує постійного лікування та оздоровлення — чорнобильців. Все б нічого, можна зрозуміти — криза і т.п. Проте майже одночасно з заявою Королевської довелося побачити і таку новину - “Українськи олігархи недоплатили в бюджет 14 мільярдів гривень”. Саме в цю суму вилилися недоотримані податкові надходження держбюджету від найбільших фінансово-промислових груп у 2012 році.

А ще, скажімо, в законі про трансфертне ціноутворення, який перебуває на розгляді парламенту і який має перекрити можливість для українських корпорацій продавати продукцію закордон за явно заниженими цінами, зробили виключення для підприємств металургічної, хімічної, вугільної галузей та АПК. Тобто, саме для тих, які належать найбагатшим “родинам” - вони отримають відстрочку до 2018 року. Абсурд!

Чорнобильці, ліквідатори аварії — це ті, хто на собі відчув наслідки найбільшої у ХХ ст. техногенної катастрофи, хто за рахунок власного здоров’я захистив інших. І в те, що для них немає коштів в бюджеті на тлі вище викладеного неможливо повірити.

Фактично, інформацію про те, що найбагатші люди в Україні отримують різноманітні послаблення, пільги, списання податкових заборговань або доступ до джерел монопольного надходження прибутків ми отримуємо щодня. Зрозуміло тоді, чому на посаду міністра праці та соціальної політики була призначена саме Королевська — треба мати особливий театральний талант, щоб за цих обставин “піклуватися” про найбільш злиденних.

Тільки, кому потрібні ці “крокодилячі сльози”.

 

 

 

Дмитро ВОЙЦЕХ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини