MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 квітня 2016

2443 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 13 квітня

Гройсман розповів, яким бачить новий уряд: наголошував на відповідальності й потребі підтримки. ВІДЕО

"Хочу, щоб усі зрозуміли, що сьогодні уряд, який прийде, має стабілізувати ситуацію в країні, має продовжити якісне проведення реформ, і це покладає на нього величезну відповідальність, – наголосив Гройсман. – Тому дуже важливо, щоб люди не просто сіли в свої крісла й одержали табличку, що є міністрами, а щоби вони були адекватні, здатні брати на себе відповідальність, спроможні зрушити з місця вирішення тої купи проблем, яку маємо нині в нашому суспільстві".

Паєтт наголосив на перспективності співпраці США й України в авіабудівній галузі. ФОТО

Розповідаючи про мету цієї зустрічі, пан Пайєтт, зокрема, зазначив, що він народився в місті Сан-Дієго, штат Каліфорнія, яке вважають повітряно-космічною столицею Сполучених Штатів. Тому він завжди приділяв великої уваги розвиткові цієї сфери. ""Антонов" – справжній гігант міжнародного авіакосмічного сектору та символ високого технологічного та людського потенціалу, який має Україна, – сказав пан посол. – Мабуть, ніщо не символізує це краще, ніж Ан-225 "Мрія"".

Для чого потрібна посада віце-прем'єр-міністра

Якщо без жартів, то віце-прем'єр, на мій погляд – це або "старший міністр", який водночас виконує функціїї віце-прем'єра і керує певним "блоком" (наприклад, економічним, соціальним тощо), очолюючи відповідний урядовий комітет і розвантажуючи таким чином засідання уряду; або проектний менеджер-високопосадовець, який відповідає за конкретний проект, що вимагає поєднання зусиль декількох міністерств (реформа держуправління, проблема Донбасу та Криму, євроінтеграція). У минулому уряді цей принцип жодним чином не було дотримано. Поки віце-прем'єрські посади є розмінною монетою, можуть бути різні смішні випадки.

Березовець розповів про ментальні метаморфози Гройсмана й спрогнозував розвиток ситуації

Конфлікт стався на ментальному рівні. Багато хто позиціонував його як молодшого партнера президента, а він почав сприймати себе як рівного Порошенкові. Нерозуміння суті метаморфоз, що відбулися, зокрема, ментальних метаморфоз Гройсмана, породило нинішні конфлікти в стосунках із президентом. Позитив цієї ситуації полягає в тому, що після неї всі повинні вирости і зрозуміти, що друзів і ворогів тут немає. Психологія Гройсмана дуже проста: він сприймає політиків не як ворогів або друзів, а як політичних попутників.

Чим відрізняються армії Заходу і Сходу

Діяльність на війні подібна до руху в середовищі з опором. Як людина, занурена у воду, не може виконати найприродніші і прості рухи, наприклад, ходити, так і на війні людині не підготовленій, важко. Знання цих можливих перешкод – основна частина воєнного досвіду, про який останнім часом так багато говорять. І чисто зовні здається, що немає засобів знизити витрати від труднощів, які виникають у мирний час? Засіб є, і він один – це звичка армії до війни. Звичка привчає тіло до величезного напруження, душу – до небезпеки, розум – до обережності проти перших вражень.

Завтра Печерський суд обиратиме запобіжний захід колишньому заступникові генпрокурора Віталієві Каську

Про це повідомляє адвокатка Оксана Томчук. "Я до останньго не вірила, що таке можливо – але дійсно, прокуратура просить запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави у розмірі 1 800 000 грн. Реально – це треш. Абсолютно цінічне і зухвале нехтування законом, яке має на меті лише одне – помсту за принциповість", – дивується адвокатка.

Над посольством України в Литві з'явився кримськотатарський прапор. ФОТОФАКТ

На флагштоці посольства України в Литві поруч з українським прапором майорить прапор кримськотатарського народу. Відповідне фото сьогодні з'явилося на сторінці уповноваженого президента України у справах кримських татар Мустафи Джемілєва в фейсбуці: "Зворушливо. На знак поваги до кримських татар посол України в Литві (всупереч вимогам протоколу) вивісив кримськотатарський прапор біля прапора України над своєю дипустановою".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини