MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 квітня 2016

2613 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 19 квітня

Експертна комісія не проголосувала за заборону скандального серіялу "Не зарікайся"

Експертна комісія в особі одинадцяти її членів вирішила, що це можна спокійно демонструвати в Україні. Ображені почуття багатьох українців їх не хвилюють. У приватних бесідах деякі мої колеги зізнавалися, що хвиля обурення, яка може здійнятися через заборону телесеріялу, хвилює їх значно більше. Окремі експерти, які проголосували проти заборони, таки відзначили, що української мови у фільмі справді бракує. Але заборонити те, що не тільки дискримінує та принижує українців за мовною ознакою, а й ретранслює надзвичайно шкідливі тези кремлівської пропаганди й дискредитує Україну та українських патріотів, експерти не наважились.

Дірявий інформаційний простір: серіал "Не зарікайся" викрив некомпетентність держоргану

Враховуючи надзвичайний суспільний резонанс із цього приводу, я вважаю за потрібне припинити повноваження нинішнього складу комісії і сформувати новий її склад. Сьогодні основним завданням цієї комісії є захист інформаційного простору України, отже серед її членів мають бути фахівці, що зможуть чітко, послідовно і професійно таку функцію виконувати, виходячи із патріотичних позицій. Нижче наводжу поіменний результат експертних оцінок щодо наявності у телесеріалі "Не зарікайся" ознак порушення статті 15 Закону України "Про кінематографію".

Парубій: Заборона Меджлісу – це прояв російського фашизму

Міністерство юстиції Росії оголосило Меджліс кримськотатарського народу – екстремістською організацією. Це вперше після закінчення епохи диктаторів Сталіна й Гітлера цілий народ оголошують екстремістами. І це є прояв російського фашизму. 18 травня 1944 Сталін підписав злочинний указ, який призвів до страшної трагедії кримських татар. 18 квітня 2016 року – російська тоталітарна влада забороняє Меджліс. Дії путінської Росії ще раз підтверджують визначення цієї країни – це тюрма народів.

У Рівному стартувала патрульна поліція. ФОТО

Начальником Управління патрульної поліції Рівного призначено учасника Революції гідності, рядового поліції Сергія Мерчука. У свої 22 роки Сергій на Майдані був у 35-й сотні "Волинська Січ", потім бійцем полку спецпризначення "Азов" (позивний Звіробій), брав участь у визволенні Маріуполя, Павлополя, Широкино, Старобешевого. До Майдану Сергій п'ять років був волонтером у таборах для дітей-сиріт, організатором військово-патріотичних таборів для молоді. У патрульній поліції Луцька проходив службу на посаді заступника командира батальйону, потім командував ротою патрульної поліції в Києві.

Україна отримає безвізовий режим до літа – Лінас Лінкявічюс

"Коли ми говоримо про їхню "домашню роботу", конкретні завдання, які українці мали виконати, – вони зроблені та імплементовані. Тож які причини для перешкод? Як на мене, немає ні моральних, ні законних підстав для зупинки чи ускладнення цього й без того складного процесу", – сказав Лінас Антанас Лінкявічюс. Він зазначив, що Україні та Грузії було нелегко виконати всі вимоги ЄС для скасування віз, але вони це зробили.

Політолог: Новий уряд обрано в неконституційний спосіб. ВІДЕО

На переконання Матвієнка, юридично внесення кандидатури прем'єра з боку президента, як того вимагає Конституція, не відбулося. Натомість минулого четверга, 14 квітня, мало місце голосування за постанову із трьох пунктів, коли першим нардепи визнавали задовільною роботу уряду Яценюка, другим звільняли його з посади прем'єра, третім же призначали на неї Гройсмана. "Ця постанова – справжнісіньке політичне шахрайство", – наголосив політолог.

Вялікі Брат: як консультантам опозиціонерів у Білорусі ведеться

Останній день у Мінську. Усі свої речі К. уже відправив недоторканною дипломатичною поштою. У літак собі лишив лиш грубий томик "Історії Білорусії", виданий білоруською Академією наук, чек із магазину, про всяк випадок, К. теж зберігав. Щоб якось перебути час до приїзду машини, він вийшов у -30 на вулицю покурити. Услід за ним вийшла проститутка, радше без одягу, ніж у ньому. Тихо підійшла й прошепотіла російською: "Добре, що ти нас не купив. У нас було завдання тебе зняти на відео". І повернулася назад у готель.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини