MENU

Конституційний Суд необхідно ліквідувати, а суддів притягнути до відповідальності - Яценюк

486 1

«Кишеньковий суд президента Януковича виніс рішення, яке мотивоване тільки одним - страхом влади перед програшем виборів у Києві», - заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.
 
Він наголосив, що президент Янукович намагається будь-яким способом утримати владу в Києві до виборів 2015 року, «адже чудово знає, що ці вибори він програє, а мирним шляхом владу віддавати не збирається».
 
«А Попов новий майдан в Києві організовувати не буде», - додав голова фракції «Батьківщина».
 
За його словами, рішення Конституційного суду про проведення Київських виборів у 2015 році - це продовження делегітимізації влади в Києві та в цілому в Україні: «Цей Конституційний суд навіть перевершив попередників, які винесли рішення, що два терміни президента дорівнюють одному».
 
Саме тому, наголосив Арсеній Яценюк, одна з програмних засад опозиції - ліквідація Конституційного суду, передача повноважень конституційної юрисдикції Верховному суду, притягнення до відповідальності суддів КС, «у тому числі за зміну Конституції без волі народу України, антиконституційне скасування пільг для українців і позбавлення громадян права обирати собі владу».
 
«Опозиційні фракції звернуться до ЦВК з вимогою обнулення списків кандидатів у депутати Київської міської ради та складення мандатів, тому що ця Київрада неправомочна», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини