MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 травня 2016

2323 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 11 травня

Як Україні дати раду мороці місцевих виборів на Донбасі

Вирішальний аргумент полягає в тому, що в разі невиконання Росією всього переліку умов, Мінські угоди не зобов'язують українську сторону проводити вибори. Цей процес зумовлює гучні дискусії, та нині настав найліпший час для ухвалення нового законодавства, яке міститиме всі необхідні гарантії для захисту інтересів України із забезпечення чесних виборів. Є вірогідність того, що Москва оголосить фол і відмовиться здійснювати приписані їй кроки – вивести війська й озброєння – щоби зробити голосування можливим. У кожнім разі Україна лищиться стороною, що виконала всі вимоги Мінських угод, а це завдасть удару по доводах противників продовження санкцій ЄС проти Росії.

Не звільнена, але вільна: підбірка листів та малюнків Савченко. ФОТО

За рішенням російських суддів, українська льотчиця отримала 22 роки позбавлення волі. Але сила стійкості Надії надихає тисячі українців не здаватися і боротися за свою незалежність і сьогодні. Саме тому ми зібрали для вас її листи, аби вкотре переконатися, що український дух здатен витримувати найжорстокіші випробовування долі, жертвувати собою заради добра інших та радіти кожному дню, яким би він не був!

"Чесно кажучи, втомився перебувати в одному професійному цеху із лицемірами", – Портников

Так не можна. Не можна акредитуватися в міністерствах колабораціоністів і запевняти, що це для блага читачів. Ваша брехня – пляма на нас усіх. Не можна стверджувати, що якщо іноземцям можна, то вам – і поготів. Ви тут не іноземці, ви тут – громадяни. Саме через вас доводиться роками вислуховувати докори в лицемірстві і продажності. Ви йдете в бізнес, в депутати, в активісти – а ми залишаємося в забрудненій вами професії. Але є межа, яку не можна переходити навіть вам – це кордони нашого суверенітету, межа між життям і смертю, стандарти професійної та національної честі.

Закриті архіви: справжня та вигадана історія (відповідь Д. Когену)

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович

Від запитів журналіста Джоша Когена віяло не журналістикою, а прокуратурою. Вже через кілька рядків зрозумів: зі мною спілкуються як із обвинуваченим. "Як би Ви, – запитував він, – відповіли на звинувачення західних істориків, що Ви і ваші співробітники готові ігнорувати і навіть фальсифікувати історичні документи?". Інші питання – в такому ж дусі. Попри обурення тоном і обвинуваченнями в намірах (дій не виявили, бо не могли), я підготував вичерпні відповіді, фрагменти яких надрукували. Не для того, аби представити мою точку зору (тоді їх слід було навести повністю), а для уникнення зауважень у відсутності "балансу".

Децентралізація: стратити не можна помилувати

Децентралізація – одна з небагатьох реформ України, яку можна назвати успішною. Принаймні, так було до останнього часу. Протягом минулого року було створено 159 об'єднаних територіальних громад. Для Європи це стало своєрідним рекордом при проведенні реформи місцевого самоврядування. За неповних півроку дії закону "Про добровільне об'єднання територіальних громад" в Україні об'єдналося близько 7% громад. У березні-квітні 2016 року було проведено вибори додатково до 13 об'єднаних громад. У результаті створено 172 громади, які отримали ресурси та повноваження на рівні міст обласного значення.

Коли власноруч віддаємо росіянам пальму першості – чому?

От собі думаю. А доки ще в нас випікатимуть бородинський хліб, виготовлятимуть московську ковбасу, російський сир, вологодське масло, російську горілку, варитимуть пиво "Балтика" і "Жигулівське"? При тому, що всі ці назви дуже умовні й у різних виробників мають різний смак. Тобто ці назви без сенсу, це чистий совок. Ну, добре. Якісь козли (каториє мєшают нам жить, за словами Януковича) будуть це й далі продукувати. Але мене цікавлять ті козли, які це купують. У Росії не було старіших броварів, сироварень, гуралень і так далі за українські. Чому ж ми віддаємо їм пальму першості?

13 природних оптичних ілюзій. ФОТО

Творіння природи іноді настільки дивовижні, що видається, ніби ти опинився в зовсім іншому, та в той же час реальному світі. Здається, що два хлопчики стрибають у прірву. Насправді це колодязь Якова, який знаходиться в штаті Техас. Колодязь Якова – велике артезіанське джерело, 4 метри в діаметрі та 10 метрів глибиною. Вода в ньому настільки прозора, що під час стрибка складається враження, ніби стрибаєш у порожній простір.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини