MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 травня 2016

1964 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 20 травня

Кілька зауваг щодо декомунізації для обурених і нетямущих

Робота лише починається і нинішній етап декомунізації – лише перший, НАЙЛЕГШИЙ крок складного процесу. "Що є – те й бачиш" Канемана ніхто не відміняв, тому це так важливо – прибрати матеріальні й візуальні пам'ятки тоталітарного минулого. Врешті-решт, декомунізація – це всього лиш частина із запланованих глобальних змін та реформ країни. Нині руками Українського інституту національної пам'яті ми просто підчищаємо хвости, робимо речі, які необхідно було зробити ще на зорі незалежності. Тут немає зловтіхи чи ненависті, просто глибоке моральне вдоволення.

П'ять стратегічних пріоритетів роботи уряду на найближчий час

В цілому обраний урядом курс, на мій погляд, є правильним. Багато в чому він продовжує курс Кабміну Арсенія Яценюка. Враховуючи поліпшення економічної ситуації, є певні сподівання, що новий уряд зможе проводити реформи в більш сприятливому кліматі, тобто, вони будуть не такими болючими. Адже в умовах економічного зростання, коли росте те, що можна перерозподіляти, удар пом'якшується.

КомсАвоськ: показовий урок декомунізації для совків

Кілька місяців тривали наші "пригоди" з перейменуванням міста Комсомольськ. Міський голова спромігся на "креативний" хід розшифровки назви міста як "Колективу Освічених Молодих..." і так далі, замість того, щоб організувати обговорення нової назви. Ані він, ані незадоволена ні ним, ні Горішніми Плавнями громадськість не запропонували альтернативи. Всі розраховували – "авось" пронесе, місто на відміну від близько 1000 інших пунктів не перейменують, "авось" не помітять порушення закону. "Авось" не спрацювало. Тому не варто зараз починати про те, що "не дослухалися". Не було голосу громади.

Зі Львова до Мукачева вирушив перший потяг із переобладнаним вагоном-велосипедовозом. ФОТО

Зі Львова до Мукачева наразі єдиний в Україні потяг, обладнаний для перевезення велосипедів, – електропоїзд № 827 – вирушив під пильним наглядом залізничників, пасажирів, журналістів та велолюбителів. Проект, який Львівська залізниця‬ реалізувала спільно з ЛОДА та велолюбителями, вдалося втілити в життя за неповних три місяці. Усі роботи виконали фахівці "Моторвагонного депо Львів" регіональної філії "Львівська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця". За словами начальника депо Андрія Груника, далі магістраль буде протягом місяця моніторити популярність цієї послуги. Якщо попит буде, на залізниці готові її розширювати.

Чого очікувати від нового посла США в Україні

Від посла залежить багато чого в плані інформування столиці відносно того, що відбувається в країні перебування. Тим не менш, рішення щодо тієї чи іншої країни Вашингтон приймає на основі декількох джерел інформації, і дипломатичний лише один із них. До того ж, ці рішення приймаються на найвищому політичному рівні, особливо стосовно України як країни, що знаходиться на передовій боротьби з російською агресією. Важливі для нас рішення будуть ухвалюватися саме на цьому високому рівні. Тому я б не применшував, але й не перебільшував ролі посла США в Україні: вона важлива, але не є визначальною.

Фулкціоналізм на зміну функціоналізму: коли історичні будівлі вдягають в утеплені панталони

У Франківську в пошуках дешевого тепла взяли і раптом утеплили пінопластом кусок фасаду історичного будинку, взірця функціоналізму – на самому початку провідної вулиці Шевченка – так щоб відразу задати перехожому легкий на початок атмосферний тон льодовикового періоду в архітектурі. Бо фасад закапсулювали явно остерігаючись ймовірного неймовірного холоду. Але чомусь зовні, а не зсередини – щоб не втратити 5 см власної площі. Колись цією ж парадною вулицею більшовики носили у свята награбоване спіднє – назовні. Їхні методологічні нащадки одягають вцілілі від тих часів будинки в утеплені панталони, бо ж "холодно без трусів".

Одною перемогою більше – Еверест підкорила перша українська жінка. ФОТО

"Я захопилася альпінізмом три роки тому. Побилася об заклад зі співробітником, програла, і мене відправили на Казбек (Кавказ). Зайшла успішно найперша. І після цього я живу від гори до гори. Працюю тільки для того, щоб була можливість подорожувати", – розповіла Ірина Галай. Її гід під час сходження на Еверест - досвідчений альпініст Віктор Бобок (народився в Дніпродзержинську, зараз живе в Москві). Його вважають першим українцем, який побував на всіх головних вершинах усіх семи континентів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини