MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 вересня 2016

3189 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 15 вересня

Про втому від сумління. Звернення до європейської громадськості

Ця недуга означатиме лиш одне – втому від самих себе, власних цінностей, самої ідеї братньої Європи. Єдиним орієнтиром, який може вберегти Європу від помилок чи малодушності, є етичний вибір, а отже, дотримання цінностей, які власне й сформували європейську цивілізацію. Такий етичний вибір повинен передбачати перевагу вартостей свободи і верховенства права над аморальними компромісами "реальної політики", перевагу колективної солідарності і взаємної підтримки всупереч самоізоляції, перевагу ідей побудови Об'єднаної Європи над локальними союзами інтересів та амбіцій.

Як відповісти на заклики "політичного врегулювання" на Донбасі

Проведімо круглий стіл - великий такий. На чолі зі Кравчуком – він це вміє. Запросимо туди представників всіх конфесій, партій, громадських організацій. І будемо десь так із місяць (не більше) обговорювати перспективи політичного врегулювання. Далі треба обговорити проблему на слуханнях у місцевих радах, у "трудових колективах" і громадах. Всі збори мають ухвалити резолюції, які, звісно, мають бути опрацьовані та узагальнені. Для цього має бути сформований "конвент із політичного врегулювання". З числа активістів, громадсько-політичних діячів та політиків.

Європарламент може ухвалити безвізовий режим України з ЄС на початку жовтня – Парубій

Україна виконала своє "домашнє завдання" для отримання безвізового режиму – тепер рішення за депутатами Європарламенту. Після зустрічей із президентом Європарламенту Мартіном Шульцом і єврокомісаром із питань розширення та європейської політики сусідства Йоганесом Ганом я сподіваюся, що питання візової лібералізації буде розглянуто вже 29 вересня на профільному комітеті Європарламенту, а у перший тиждень жовтня безвізовий режим із ЄС буде ухвалений у стінах Європарламенту. Україна неодмінно отримає безвізовий режим з Євросоюзом і з часом стане членом Європейського союзу – це вже невідворотній процес.

У чому секрет успіху України на Паралімпіаді

2004 року в Афінах українська паралімпійська збірна посіла шосте місце, в 2008-му в Пекіні - четверте місце, його ж здобула в Лондоні 2012-го. Нині ж у Ріо українські спортсмени досягли ще кращого результату і перебувають на високому третьому місці в медальній таблиці. Здобутки України в Ріо особливо вражають, враховуючи події останніх років у країні - економічна криза, війна на східному кордоні, втрата основної тренувальної бази в Криму після анексії півострова Росією. Президент Петро Порошенко назвав виступ українських паралімпійців "неймовірним", спортсмени, за його словами, довели, що "неможливе можливо".

За три місяці на сході України стали жертвами 188 цивільних осіб – ООН

В цілому місія спостереження за правами людини протягом трьох місяців задокументувала 188 жертв серед цивільного населення в східній частині України. В тому числі 28 чоловік – убиті і 160 – отримали поранення. До 15 вересня 2016 року зафіксовано 9640 смертей і 22431 поранень серед українських збройних сил, цивільних осіб і членів збройних угрупувань, пов'язаних з конфліктами. Конфлікт почався в середині квітня 2014 року. Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн констатував, що з моменту чергового запровадження режиму тиші 1 вересня стан справ покращився, але "ситуація уздовж лінії зіткнення залишається вельми нестабільною".

Як досягти компромісу у скандалі на Героїв Дніпра? ВІДЕО

Перекриті дороги, мітинги під КМДА та бурхлива реакція соцмереж – усе це розгортається на фоні скандальної новобудови на київській станції метро "Героїв Дніпра". Масштабного розголосу справа набула, коли близько місяця тому місцеві жителі Оболоні почали скаржитися на шум від будівельної техніки вночі. Пізніше виявилося, що прямісінько над станцією метро будують новий торговельно-розважальний комплекс "Оазис". Громаді така ідея "покращення" стану території біля метро не сподобалася, і на це є свої причини.

Фінал Ліги чемпіонів-2018 відбудеться в Києві

УЄФО ухвалило рішення, що фінал найпрестижнішого клубного європейського турніру в сезоні 2017/2018 проходитиме в Києві. Київський фінал може стати останнім у Європі – в майбутньому УЄФА планує проводити вирішальні матчі головного клубного турніру по всьому світові. Нагадаємо, що фінал нинішнього сезону Ліги чемпіонів матиме місце в столиці уельсу - Кардифі.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини