MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 вересня 2016

2325 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 14 вересня

Парадокс лівих: імперія зла КНР і мовчання Заходу

У КНР поєднуються безжальні репресії з військовим авантюризмом та систематичним залякуванням менших сусідів. І на тлі того, як світові лідери підбивають клинці до китайських диктаторів, мовчання Заходу просто вражає. Ув'язнено або зникло безвісти понад 2,5 тис. незгодних. Утисків зазнають християнські церкви. Із липня 2015-го затримано й піддано допитам 300 юристів та активістів, які захищають права людини. Верховенство права в КНР – фарс. Катування q інші порушення там всюдисущі, а судова система є знаряддям Комуністичної партії. Китай – це не просто диктаторський режим, а імперія, що намагається знищити мову, історію та етнічну ідентичність поневолених народів.

Хороші новини для фальсифікаторів виборів. ВІДЕО

Наразі незначна кількість кримінальних справ, які стосуються фальсифікації та організації підкупу виборців потрапила до суду. Про це заявила координаторrf виборчих s парламентських програм Громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська. "Сьогодні в нас, на жаль, є дуже хороші новини для фальсифікаторів і організаторів підкупу виборців – вони можуть спати спокійно. Станом на зараз незначна кількість кримінальних справ досягли судової інстанції і щодо них було прийнято рішення по суті", – зазначила вона. Тим не менше, на її думку, стоїть завдання зрозуміти, хто саме винен, у чому проблема.

Геть від приреченої варварської імперії: чому не можна налагоджувати економічні зв'язки із Росією

Саме цими путами Москва всі роки утримувала Україну в своїй орбіті. Розриваючи їх, Путін сам позбавив себе більшості важелів тиску на Україну (крім військових, які, з відомих причин, не завжди прийнятні). І ми, нарешті, звільнилися для нормального дрейфу в бік цивілізованого світу - ЄС і НАТО. Головне: найгірші наслідки цього розриву ми вже пережили. Значить, прорвемося, як зробили це до нас ті ж балтійці. Тож ніяких легких рішень, ніяких відновлень зв'язків, ніяких важелів Путінові для економічного шантажу!

Розділяй і владарюй: чому російська соцмережа так перейнялася українською мовою

У результаті маємо словечка, з яких тепер будуть радісно іржати за поребриком, як уже іржали з баби-пупорізки (акушерки), піхвознавця (гінеколога), спалахуйки (запальнички) і т. д., не усвідомлюючи, що то все жарти, і в жодному словнику таких слів нема. Але коли хочеться вірити, що піхвознавець походить зі словника української медичної термінології, то довести протилежне неможливо. Схожий регіт можуть викликати і запроваджені "ВКонтакте" словечка: имнє (ім'я), женьский, ми ся любит (подобається). Симптоматично, що новітні псевдогаличани навіть ввели літеру Ё!!!

"2 травня. Російський слід": прем'єра документального розслідування про одеську трагедію

Очевидно, що без того шабашу, який в Одесі влаштували російські спецслужби, нічого подібного не було б. Усі сліди ведуть до вищого керівництва РФ і людей, якими в Одесі керувала Москва. Як уже встановлено слідством, ініціаторами масових безладів у центрі міста і захоплення Будинку профспілок були ті самі люди і організації, які фігурували у раніше опублікованих перемовинах московських політиків, що планували проголосити "Одеську народну республіку" на сесії обласної ради 3 березня 2014 року. Масові шабаші в районі вулиці Грецької ініціювала "Одеська дружина".

У мережі з'явилося цікаве відео про врятоване життя на винищувачу F-16. ВІДЕО

Курсант під час навчального польоту втратив свідомість в результаті перевантаження у 8,3G під час польоту на висоті 17000 футів. Після цього літак починає падати з увімкненим форсажем. В результаті розвиває у падінні надзвукову швидкість і хутко наближається до землі. Чутно як інструктор три рази кричить "Two, recover!" і на висоті 8,700 футів при швидкості 650 вузлів автоматично вмикається система, яка починає виводити літак з піке. При цьому курсант приходить до тями і різко переводить літак у набирання висоти збільшуючи перевантаження з максимального для цієї системи 5G, до 9,1G. На щастя йому вдається вирівняти літак і врятуватися.

Чернівці: несамовитий мікс ідентичностей

Мікс ідентичностей несамовитий. Російськомовні диспетчери таксі неохоче вимовляють українською назви вулиць, купа різних акцентів української - буковинська, гуцульська, де-не-де галицька вимова. Рускомірне УПЦ МП межує із синьожовтістю написів, помітні румунські барви, рекламні повідомлення вказують на близькість Молдови. Моложаві жіночки говорять однаково добре (між собою) російською і (по мобільному) італійською, вказуючи на природу своєї євроінтеграції. Сподіваюсь, що ідея "сили в розмаїтості" прийде природньо і базуватиметься на українській політичній "операційній системі".

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини