MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 вересня 2016

2891 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 27 вересня

Боснійський урок для України

Останнім часом референдуми в Європі приносять багато несподіванок та мають прямий, як у Нідерландах, чи опосередкований, як у Великій Британії, вплив на Україну. Проведений 25 вересня 2016 року референдум у Республіці Сербській – складовій частині Боснії і Герцеговини (БіГ) – не має прямого впливу на Україну, але обставини та результати його проведення дозволяють зробити певні висновки й нашій державі. Референдум у Республіці Сербській був ініційований її нинішнім керівництвом, а його натхненником став особисто президент республіки Мілорад Додік, відомий своїми радикальними поглядами і закликами до самостійності республіки.

Як Київську міську клінічну лікарню №3 відремонтували на мільйон. ФОТО

Вдягаєшся і йдеш з'ясовувати, що ж там утеплили і де замінили вікна. Виявляєш, що обидва корпуси – стаціонару і прийому пацієнтів – у плачевному стані (при цьому медперсонал там досить професійний і уважний, але це інша історія). Деякі вікна там не те що не замінені – розбиті! І єдине приміщення з ознаками утеплення і комплексної заміни вікон – це.... харчоблок! Невелика одноповерхова будівля харчоблоку, Карле! Утеплили і замінили вікна на 1 млн грн! Цікава деталь: коли запитувала у працівників харчоблоку, чи був ремонт минулого року, один дядько сказав, що якщо і був, то дуже лажовий, бо в деяких кімнатах стеля вже тече.

Полтавщина: світло й тіні

Полтавщина побувала і центром національного відродження Центральної України, і доволі реакційним регіоном навіть у добу незалежності – згадаймо нинішнього міського голову Полтави із соковитим прі­звищем Мамай, який тривалий час "героїчно" боровся проти встановлення пам'ятника Симону Петлюрі на його малій батьківщині й проти пам'ятника Іванові Мазепі. Українські землі, всупереч усьому, мають якесь потужне соборне коріння, незважаючи на всі перипетії політики. Недарма мандрівник початку ХІХ століття німець Коль сказав, що Україна щедро обдарована природою, але скривджена історією. І водночас вони мають дуже своєрідні, специфічні культурно-історичні риси, особливий вираз своїх облич.

Сухий закон вночі. Кияни про заборону продавати алкоголь. ВІДЕО

У четвер, 22 вересня, Київська міська рада ухвалила рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в столиці. Відповідні обмеження діятимуть з 23:00 до 10:00 для всіх суб'єктів господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, окрім закладів ресторанного харчування, йдеться у повідомленні міської ради. Що з цього приводу думають кияни? Дивіться в сюжеті UAINFO.

Позбутися ознак колонії: п'ять засадничих реформ для України

Фактично мова йде про започаткування держави заново. Тут, насамперед, треба виходити з того, що запровадження таких змін в Україні – основа творення нашої держави. Інакше наша держава приречена бути колонією – якою б не була назва: Україна, УРСР, Малоросія тощо. Здійснення згаданих засадничих реформ в Україні стало би надійною основою подальших перетворень та, зокрема, забезпечило б радикальне незворотне зростання українського ВВП і успішну боротьбу з корупцією, що вельми актуально як для нас, так і для світу.

Дев'ять кіл пекла: про "особливості" придбання авто за кордоном та його ввезення в Україну за новим законом

Абсурдом було те, що вистоявши в черзі ще два дні, офіційно заплативши тисячу грн., його майже новий німецький автомобіль було поверхнево оглянуто підстаркуватим науковцем, який засвідчив, що ТЗ мого колеги має двигун, чотири колеса, паски безпеки, ліхтарі та відповідає всім чинним вимогам для використання його на "українських автобанах". Огляд робився тільки зовнішньо. Зібравши цілу гору документів, знову вирушає на митний склад завершувати процес митного оформлення. Там він витратив ще один день, заплатив 150 грн. за перебування в зоні митного оформлення і на цьому його історія добігла кінця. Але його настрій був... Самі розумієте який.

У Києві нагородили найактивніших учасників Мовомарафону-25

У першому всеукраїнському Мовомарафоні, приуроченому до 25-ї річниці Незалежності України взяло участь понад п'ять тисяч людей із міст України та світу, із них кількасот визначено як переможців дистанції і буде нагороджено призами. Зустрічі мовомарафонців відбулися, окрім Києва, у Запоріжжі, Полтаві, Херсоні, Кременчуці, Краматорську, Львові та Луцьку. Онлайн-програма Мовомарафону-25 cкладалася із восьми завдань. Першим завданням організатори закликали сформулювати власну мотивацію переходу на українську та написати своє перше україномовне привітання з річницею Незалежності.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини