MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 жовтня 2016

1630 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 19 жовтня

Atlantic Council: Дипломатичний прорив України

Дипломатичним проривом в ПАРЄ минулого тижня Україна продемонструвала, що вона не пішак великих держав і цілком здатна захистити свої національні інтереси. Ірина Геращенко, заступниця голови українського парламенту, зіграла в цьому вирішальну роль, представивши позицію України: повна безпека, а не тільки виконання режиму припинення вогню протягом тижня; звільнення всіх українських заручників без шантажу амністією; надання Спеціальній місії ОБСЄ доступу до спостереження за кордоном; вільні і справедливі вибори на Донбасі.

"Волинь" Смажовського – антиукраїнський пропагандистський витвір

Художні фільми значно сильніше впливають на суспільну думку, аніж будь-які підручники. Фільм містить чимало асоціативних ланцюжків з нашим сьогоденням, в першу чергу, через використання українцями у стрічці гасел і символів, які сьогодні вже міцніше прив'язані до подій сучасного, ніж минулого. Гімн "Ще не вмерла Україна", синьо-жовтий прапор, гасла "Слава Україні! Героям Слава!", "За вільну Україну!" тощо – сьогодні це символи української Незалежності, героїв Небесної сотні, бійців, які ведуть війну з окупантами на сході України. Кому це вигідно сьогодні? До чого приведе перегляд цієї стрічки широкою аудиторією в Польщі? А в Росії? А в Україні? Це риторичні запитання.

У нормандському форматі можливий хіба прорив слів, але не справ – нардеп

Ймовірність просування за цими пунктами незначна. Але якщо трьом сторонам треба гарні заяви, то вони можуть бути. Що стосується справ, то все залежить від того, наскільки Меркель й Оланд готові тиснути на Путіна. У нас є невеликий шанс скористатися провалом РФ у Сирії, й за згаданими п'ятьма пунктам щось просунеться. Тиснути ж на Порошенка після правильних заяв ПАРЄ, інших світових лідерів і того, як Путін обісрався в Сирії, – безглуздо.

Скромна чарівність консерватизму – в чому вона полягає і як може нам прислужитися

В'ячеслав Липинський

Їдучи в неділю вранці експресом з Києва до Він­ниці, я занурився в читання статті про В'яче­слава Липинського, подолянина, шляхтича й батька українського консерватизму. Дивуюся, наскільки його ідеї, зароджені на початку XX століття, актуальні й нині, а його освічений консерватизм – досі свіжий. Для прикладу повторю коротку цитату з філософа, яку наводить у своїй статті про нього, надрукованій в одному з недавніх номерів "Тижня", Тетяна Осташко: "Патріотизм, на якому будуються держави й нації, – це віра, це спокій душі, а не бізнес з надією на "добрі проценти" й не акторство з надією на оплески та дарунки юрби".

Нардеп пояснила, чому оплата комуналки в розстрочку – "рішення напівміри"

Єдине, що дає введення розстрочки оплати за компослуги, яке пропонує Кабмін, підкреслила А.Бабак, – підприємство не стане судитися з боржником. "Для мене взагалі не зрозуміло, що буде відбуватися з самим комунальним підприємством. Як буде виживати воно в таких умовах. Вважаю, за умови розстрочки держава має компенсовувати частину витрат цього підприємства, поки людина не розрахується... Якщо дається легальне право людині платити поступово, це означає, що має розтерміновуватися і кредиторська заборгованість комунального підприємства. Наприклад, заробітних плат, оплати за газ, електрику", – підкреслила депутат.

Україномовні населені пункти Криму та Кубані. КАРТА

Кримський блогер Алі Татар-заде опублікував на своїй сторінці у фейсбуці показову карту населених пунктів Криму та Кубані, де українці, попри багаторічну політику русифікації, донині спілкуються рідною мовою. Україномовні населені пункти Криму та Кубані. // "Атлас української мови" (АУМ) у 3 томах (К., т. 3, 2001) – зібрання лінгвістичних карт, на яких відбито поширення явищ української мови на всій території її побутування, загальномовний національний атлас.

Наші військові змусили бойовиків зустрічати ранок під звуки українського гімну. ВІДЕО

Ранок 19 жовтня на лінії фронту під Саханкою (Донецька область) розпочався зі звуків гімну України. Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив прес-секретар сектора "М" Олександр Кіндсфатер. "Орки біля Саханки зустрічали світанок під звуки гімну України!", – написав він.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини