MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 жовтня 2016

1388 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогоднішній день, 31 жовтня

Декларації подано. Що далі?

Чи може суд звільнити особу від кримінальної відповідальності за цей злочин? Закон відповідає на це ствердно (див., наприклад, статті 45, 47, 48 КК України). Трохи перефразуючи римлян, можна сказати так: закон дурний, але закон. Проте, завдання притягнути всіх і кожного до відповідальності за несвоєчасне подання декларації, очевидно, не стоїть. Це і неможливо. Тому багато хто відбудеться лише добрячим переляком. Подання свідомо недостовірних відомостей в декларації – окрема тема. Її слід буде обговорити пізніше. Спочатку ж нехай НАЗК завершить епопею зі своєчасністю подання.

Дипломат: Українське попередження для Молдови – жест правильний, але запізнілий

Посла України в Молдові пана Івана Гнатишина викликали в Київ для консультацій. У перекладі з дипломатичного жаргону – показали Молдові, що нам щось дуже не подобається. Не подобається в конкретному випадку вихід із першого місця в другий тур президентських виборів лідера молдовської соцпартії Ігоря Додона, чия передвиборча риторика щодо Росії, приналежності Криму тощо несумісна не лише з дружніми та добросусідськими, але й із дипломатичними відносинами між Україною і Молдовою назагал. Відсутність упродовж тривалого часу будь-якої політики щодо Молдови навряд чи буде компенсована цим у цілому правильним, але запізнілим жестом.

Спілка підпільних мільйонерів: коли є всі підстави для неповаги

Подивіться, наприклад, на декларацію про доходи президента США Обами. По-перше, всі доходи та власність Обами – цілком обґрунтовані. Наприклад, офіційними президентськими доходами. Або випуском книжок. І всі знають, що книжки справді виходили, справді продавалися та приносили дохід. По-друге, з доходів виплачено понад 18% податків. По-третє, навіть з таких невисоких (за мірками української бюрократії) доходів – родина Обам виділила 14% на благодійність. Заощадження родина Обам тримає у цінних паперах уряду США. Ці гроші – працюють на економіку США. Ці гроші демонструють, що лідер вірить у власну державу.

Чому електронні декларації – епохальна подія для України

Оприлюднені готівка, земельні ділянки та колекції годинників – це фундамент, на якому, як хатинка на курячих ніжках, стояла українська корупційна вертикаль влади. Однак у фундаменті пішли тріщини. Можливо, українські можновладці, цього поки не зрозуміли, але шляху назад уже немає. Цього не допустить західний світ, який не бажає вливати в Україну, як у бочку з великими корупційними дірками, фінансову допомогу. Нас закликають зробити, як у Швеції в середині XVII століття, – ввести вимоги до чиновників. Не може державний службовець отримувати дорогі подарунки, їздити відпочивати на службовому автомобілі. В іншому разі – скандал і довічна відставка.

Із 1 листопада поліетиленові пакети можна здати як вторсировину

Із 1 листопада у пунктах "Київміськвторресурсів" почнуть приймати поліетиленові пакети. Як повідомляє прес-служба підприємства, у пункти можна буде здати будь-які поліетиленові пакети, незалежно від їх типу і кольору. Ціна за кілограм пакетів становить 1,5 грн. "Поліетиленові пакети кольорові, білі та прозорі, з ручками, без ручок, типу "маєчка", ті, в які вам продають їжу, одяг та інші побутові речі. Пакети мити не потрібно, головне, щоб там не було залишків їжі; ціна за один кілограм – півтори гривні", – йдеться у повідомленні.

Українці мають свій український Геловін – Лариса Ніцой

У нас є своє свято з костюмами, перевдяганням, малюванням пичок. Із веселощами, піснями, примовками, побажаннями. І воно ще феєричніше і смішніше, ніж Геловін. Просто совєтчина з нас його вибила, й ми про нього забули. Припадає це свято на 13 січня. На Маланки, напередодні Василя, на старий Новий рік. Удень 13 січня хлопці водять парубоцьку "Маланку", дівчата водять дівчачу "Маланку", а ввечері всі водять козу. Парубоцька "Маланка" – хлопці перевдягають одного з-поміж своїх у дівчину Меланку, самі ж одягаються в орача, сівача, ведмедя, діда, чорта, в українські костюми. Мають спеціальні жарти та пісні, щедрівки.

У небі над Україною зійшов "чорний" Місяць. ВІДЕО

Синоптики пояснюють, що час від часу настає такий місяць, який має два молодика. Молодик є першою фазою місячного циклу, коли Місяць розташований між Землею і Сонцем. При цьому звернена до нас сторона супутника залишається неосвітленою, а зворотна освітлена сонячними променями. Молодик є протилежністю повні, коли ми бачимо місячний диск, повністю освітлений сонцем, що позаду нашої планети. Зазвичай місячний цикл триває приблизно місяць (в середньому 29,53 дня – період, відомий як синодичний місяць). Цього місяця молодик можна було побачити вдруге. Таке відбувається приблизно раз на 32 місяці і називається "чорним" Місяцем.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини