MENU

Лише страх перед потужним вуличним протестом може змусити цю прострочену Київрраду розбігтися

199 0

Роздали 80 тисяч листівок «Прийди і забери свій голос», зібрали більше 5 тисяч письмових заборон Київраді далі голосувати від імені киян, провели мітинг в день закінчення її повноважень.

Що далі?

Перше – треба усвідомити, що від мітингів, а тим більше від підписів вони не підуть. Лише страх перед потужним вуличним протестом може змусити цю прострочену Київрраду розбігтися, а Віктора Януковича – призначити вибори в столиці.

Друге – після сотень розмов про це на станціях метро, зупинках та парках в останні два тижні я переконався, що люди відчувають, що фізичне виведення цієї влади з кабінетів – єдине ефективне рішення. Але у людей, які вже сьогодні готові, немає організаторів. Вони до того ж бояться, що «прийдуть такі самі». І зовсім не мають ідей, як створити правила, які поставлять владу на службу громаді.

Третє – ось цим і треба займатися.

а) Далі збирати у киян письмові заборони Київраді представляти їх. Після зміни режиму це дозволить оскаржити всі рішення, які пацюки проголосують від 2 червня. А головне – щоб отримати такий підпис, спочатку треба пояснити людині, що влада є ми з нею, а депутати – наймані працівники, чий контракт закінчився.

б) Тим хто підписався – пояснювати, що від підпису пацюки не розбіжаться. Треба бути готовим вийти на вулицю і вивести їх з будинків, що утримуються за наші гроші. Тому важливо брати контакти і попереджати людину, що перед цим днем їй подзвонять/напишуть. Ми будемо після кожного «засідання» нинішніх «депутатів» інформувати кожен район, що в нього відпиляли.

в) Треба негайно запускати в місті дискусію – а які правила разом з виборами нам потрібні? Ми пропонуємо спільно написати для нової Київради новий статут міста. Який запровадить справжнє самоврядування. Тоді в нас вийде не бунт, а революція в кращому значенні цього слова.

На мітингу в неділю, під дощем, без нормального звуку (пробачте 100 разів! – його встановлення в останній момент саботувала фірма, який сплатили 5 тисяч гривень за професійну озвучку), так ось, в цих жахливих умовах 1 326 киян поставили підпис під забороною Київраді голосувати далі. Багато з них сказало, що хочуть піднімати Київ.

Якщо Ви теж готові розповсюджувати інформацію про крадіжки простроченої Київради, збирати письмові заборони їй працювати серед сусідів по місту, а головне – вийти в потрібний день на вулицю – повідомляйте 098 743 39 00, [email protected].

До цієї кампанії «Звільнимо Київ разом» може приєднатися будь-яка людина, ГО чи партія. Головне, щоб дієво.

Єгор Соболєв

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини