MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 листопада 2021

198 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 листопада. 

Казанжи розслідування Bellingcat і The Insider: Це міг би бути успіх країни і покарання зла, але все полетіло під три чорти. Чому так сталося?

Про Вагнергейт – розслідування Bellingcat і The Insider. Це міг би бути успіх країни і покарання зла. Але оскільки шоумен зібрався вмовити старого кадебіста, то все полетіло під три чорти. Що тут скажеш, якщо Зеленський і досі мріє заглянути в очі Путіну?

Про це на власній сторінці у Facebook пише журналістка Зоя Казанжи, інформує UAINFO.org

Прибічники діючого президента зараз апелюють до двох аргументів:

• Зеленський домовився з Путіним про перемир’я, ви що, хочете, щоб наші люди там гинули?!

• Ви бачили, чим обернувся скандал з примусовою посадкою в Білорусі літака з Протасевичем?!

Українські воїни і досі гинуть. З січня по листопад 2021 року – 72 бійця. У 2020 році – 55 військових. У 2020 році за час перемир’я було вбито 15 бійців. 

Прецеденти примусової посадки літаків у світі відомі. За інформацією, зібраною ресурсами Слово і діло та BBC:

• у 1973 році Ізраїль примусово посадив пасажирський літак, що летів рейсом Бейрут-Багдад: ізраїльські винищувачі порушили повітряний простір Лівану і, погрожуючи обстрілом, змусили пілотів приземлитися на військовий аеродром. Вважалося, що на борту перебував один із палестинських лідерів Хабаш. Однак його там не було;

• у 1985 році єгипетський літак з палестинськими бойовиками на борту перехопили винищувачі США і змусили його приземлитися на американській базі в Італії;

• У 2012 році турецькі винищувачі змусили приземлитися в Анкарі сирійський літак, який летів з Москви в Дамаск. На борту був незаконний вантаж, його вилучили;

• У 2016 році Україна повертала до Києва літак білоруської авіакомпанії «Белавіа» через те, що СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина і про МОЖЛИВУ загрозу національній безпеці. Після приземлення з рейсу зняли громадянина Вірменії. А через кілька годин після затримання, відпустили.

Давайте згадаємо, як змінювались коментарі Зеленського з приводу спецоперації по вагнерівцям...

Береза: У суперзвезды моносброда Николая Тищенко может начаться новый этап в его карьере

Злые языки с Банковой говорят, что у известного эксперта по молебнам, знатока мест, где продают телятину по 20 гривен, а гречку по 12 и просто у суперзвезды моносброда Николая Тищенко может начаться новый этап в его карьере. Дело в том, что новых кадров у Зеленского нет, а то, что Тищенко кум Ермака, делает его крайне доверенных лицом, несмотря на все скандалы и факапы. Теперь у Николая есть шансы стать тем самым новым главой КМДА, после принятия закона о столице, который раскритиковали в Совете Европы.

Об этом на своей станице в Facebook пишет Борислав Береза, информирует UAINFO.org.

После того, как #слуги проиграли выборы в мэры Киева и, несмотря на админресурс и деньги, не смогли возглавить Киевсовет, то Тищенко сослали в Закарпатье. Там он смог "отличиться" до такой степени, что местные депутаты в Закарпатской Облраде подняли бунт и фактически вышли из-под контроля ОП. А история с контрабандой в Словакию из Украины 33 килограммов героина, которые "не заметили" и молча пропустили на Закарпатской таможне, стали смачной вишенкой на торте в карьере Тищенко. Ведь "не заметил" этот героин тот, кто за это отвечает. Кто это? С 16 июля пост заместителя начальника Закарпатской таможни по борьбе с контрабандой, в статусе и.о. занимает Александр Костина, который является протеже Тищенко. В общем, этот лоббизм привел к международному скандалу.

Екс-спікер ВР Разумков заробляє мільйони на українцях через ломбардний бізнес – ЗМІ

Кожен четвертий кредит українці беруть в ломбардах: на початок цього року в Україні діяло 302 ломбарди. Важливе місце серед цих установ посідають ломбарди "ПРО100КРЕДИТ" колишнього голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

За різними оцінками, ломбардний бізнес приносить йому від 2,5 до 3 млн доларів на рік. Про це йдеться у сюжеті ISLND TV, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Офіційно ексспікер Верховної Ради не володіє ломбардним бізнесом, переоформивши його на своїх помічників у парламенті Юлію Овдій та Дмитра Тележинського у травні 2020 року.

"Цей вид бізнесу був давно, він зовсім невеликий. Станом на сьогодні його в моїй родині немає. Ні в мене, ні в дружини", - казав Разумков з трибуни Верховної Ради.

Мэр Харькова связал большое число ДТП... с хорошими дорогами

Высокий уровень дорожных аварий в Харкове обусловлен хорошим качеством дорожного покрытия. Об этом накануне сказал недавно избранный мэр города Игорь Терехов во время выездного заседания комитета по вопросам правоохранительной деятельности Верховной Рады, пишет Корреспондент, информирует UAINFO.org.

"Вот вы задаете вопрос: почему много ДТП? Ну, если честно, хоть это непопулярно, но скажу вам: потому, что дороги в Харькове – хорошие", – заявил Терехов. 

Он добавил – как только в городе делают хорошую внутриквартальную дорогу, сразу жители просят положить "лежачих полицейских", потому что "ездят по этой дороге, дети выходят с площадки – и начинаются проблемы". 

Также Терехов предложил перебросить в Харьков патрульных из других областей Украины, потому что "сегодня многие патрульные, которые находятся в Харькове, знают номера тех, которые ездят, и не останавливают их".

Фурса: Украина получила $700 млн от МВФ. Что дальше?

Что такое "лучше поздно, чем никогда"? Это Украина получает второй транш программы МВФ (700 млн долларов) и продлевает действие самой программы до июня 2022 года.

Об этом на своей странице в Facebook пишет инвестиционный банкир Сергей Фурса, информирует UAINFO.org.

Мы должны были получить этот транш в сентябре 2021 года. Но лучше поздно, чем никогда. Это хорошая новость.

В любое другое время рынок бы позитивно отреагировали на эту новость, цены украинских еврооблигаций бы выросли, Минфин смог бы выйти и привлечь еврооблигации. 

Но безумный Путин на наших границах все портит.

И "экспортеры хаоса" не дают импортировать цивилизацию, правила игры и финансовую стабильность в Украину.

И распугивают инвесторов, которые переоценивают в моменте риски дефолта Украины.

Согласно меморандуму с МВФ, Украина обязалась продолжать реформы.

Неспешно, судя по всему. Как всегда.

Но куда нам торопиться?.. Куда эти реформы от нас денутся?..

30 лет уже ждут. Подождут еще.

"Болгарський Додон": чому Румен Радев говорить про російський Крим

Як і слід було очікувати, чинний президент Болгарії Румен Радев легко обійшов свого суперника Анастаса Герджикова з рахунком 66,7 на 31,9 – правда, за рекордно низької явки виборців у 34 відсотка. Радев "майже переміг" у першому турі голосування, йому не вистачило буквально відсотка до успіху. І якби ці президентські вибори у Болгарії завершилися б одночасно із достроковими парламентськими, в Україні на них мало хто взагалі звернув би увагу, пише у своєму блозі на LB.ua журналіст Віталій Портников, інформує UAINFO.org.

Але між першим і другим турами відбулися дебати кандидатів, на яких Румен Радев повторив "подвиг Додона". Кандидат на посаду президента Молдови від Соціалістичної партії Ігор Додон у жовтні 2016 року під час телевізійних дебатів зі своїм конкурентом, кандидатом від Демократичної партії Маріаном Лупу, заявив, що Крим належить Росії – що призвело до фактичної відсутності контактів між Києвом і Кишиневом на рівні президентів аж до зміни влади у Молдові. Зараз на телевізійних дебатах Румен Радев – між іншим, кандидат, теж підтримуваний Соціалістичною партією – практично так саме відповів на питання про Крим. Різниця тільки в тому, що Додон на момент своєї відповіді був усього лише кандидатом на посаду глави держави, а Радев – чинний президент країни і він прекрасно усвідомлював наслідки свого вчинку. Чому ж він не був обережним?

Перша ракетка світу оголосила про заручини: хто обранець знаменитої тенісистки. ФОТО

Найсильніша тенісистка світу, 25-річна австралійка Ешлі Барті, яка виграла влітку Уїмблдон, оголосила про заручини з гольфістом Гаррі Кіссіком.

На своїй сторінці в Instagram знаменита спортсменка виклала спільне фото з коханим (і з заручним кільцем на руці), підписавши знімок "Майбутній чоловік", інформує UAINFO.org з посиланням на Факти.

«Я люблю тебе», — відповів у своєму акаунті наречений.

Про 30-річного обранця Барті відомо, що він професіональний гравець у гольф, статки якого оцінюються в 3 млн доларів (Ешлі за кар'єру в тенісі заробила набагато більше — 21,5 млн доларів «брудними»). Пара познайомилася в 2016-му, а про їхні стосунки стало відомо через рік. До речі, Гаррі Кіссік затятий фанат футбольного клубу «Ліверпуль». Якось він навіть звозив кохану на знаменитий «Енфілд».

Як не перетворити новорічні свята на катастрофу для сімейного бюджету. Пояснює психологиня

До нового року кілька тижнів. Під час свят ми витрачаємо чимало коштів на подарунки та застілля. Як підготуватись до новорічних свят розповіла психологиня Катерина Лукінова в ефірі Українського радіо, інформує UAINFO.org з посиланням на Суспільне.

Коли варто починати готуватися до свят

Рекомендовано готуватися до масштабних свят десь за півтора місяця. Тим паче у нас буде фактично місяць новорічних та різдвяних свят. Має бути свідоме споживання, коли ми свідомо відкладаємо якусь частину грошей на свята, на подарунки, і тоді коли ми вступаємо у свято, в нас вже є певна накопичена сума, яку ми можемо з радістю віддати. Це не буде ударом по бюджету...

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини