MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 квітня 2017

1157 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 квітня

Проект безвізу для України внесли до порядку денного засідання послів ЄС

Комітет постійних представників ЄС (COREPER) 26 квітня розгляне питання безвізового режиму для України. Про це свідчить порядок денний зустрічі послів ЄС 26 квітня, опублікований на сайті Ради ЄС і Європейської ради. Так, у переліку проектів, які COREPER розглядатиме у середу, зазначено "регламент Європарламенту і Ради ЄС, що вносить зміни до регламенту про перелік третіх країн, чиї громадяни при перетині зовнішніх кордонів потребують віз, і країн, чиї громадяни які звільняються від такої вимоги (Україна)". Після того, як український безвіз схвалять посли ЄС, його має затвердити рада ЄС. Очікується, що це станеться орієнтовно 11 травня.

Вибори у Франції: Макрон – очевидний фаворит другого туру

Це невдача для Марін Ле Пен, яка ще нещодавно цілком обґрунтовано розраховувала на перше місце. Це також невдача для традиційних політичних партій Франції: кандидат від республіканців посів третє місце, кандидат від соціалістів – п'яте місце. Це безпрецедентна невдача двох найбільших політичних партій країни. І відносний успіх проєвропейських французів і відповідь на підйом євроскептичних настроїв, не тільки у Франції, а й в усій Європі. Але потрібно досить обережно оцінювати цей відносний успіх, тому що серед чотирьох кандидатів із найкращим результатом (від 19 до 24%) лише переможець Макрон є явним єврооптимістом.

Журналісти Russia Today прибули на місце підриву патруля ОБСЄ за три хвилини – Тимчук

Військові експерти "Інформаційного спротиву" заявили, що знімальна група російського каналу Russia Tuday прибула на місце підриву автомобіля патруля спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ за три хвилини після вибуху. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав координатор групи "ІС", народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Тимчук. За даними "ІС", вибух стався об 11.17 23 квітня, а вже об 11:20 на місце прибула знімальна група телеканала Russia Today. 23 квітня в Луганській області підірвалася машина патруля СММ ОБСЄ. Унаслідок вибуху загинув один співробітник місії, ще двох було поранено.

Аграмунт потурає російським спробам знищити ПАРЄ – Геращенко

Українська делегація завжди стояла на позиції відстоювання принципів ПАРЄ. Ми не виступаємо проти сенаторів, яке прізвище вони не мали б, як приватних осіб. Але ми протестуємо проти порушення принципів ПАРЄ, ми обурені цими спробами росіян дистанційно знищити ПАРЄ як авторитетну міжнародну організацію і неприхованим підігруванням цим сценаріям президента ПАРЄ. Він має нести політичну відповідальність за своі дії. Вибаченням, що його обдуририли, тут навряд чи можна обійтися, тим паче такий досвідчений і сивочолий політик навряд чи може грати роль наївного сенатора.

Марін Ле Пен практично досягла електоральної "стелі" підтримки своїх виборців

Наважуся припустити, що Марін Ле Пен практично досягла електоральної "стелі" підтримки своїх виборців. Декілька відсотків вона здатна буде набрати лише за рахунок голосів правих республіканців. З іншого боку, Емануель Макрон здатен свій результат збільшити у декілька разів. За рахунок соціалістів і поміркованих республіканців. Мій прогноз для повторного голосування: Макрон – близько 70%, Ле Пен – близько 30%. Зовнішньополітична програма Макрона для України є досить привабливою. Зокрема в частині підтвердження оцінки російської анексії Криму і Севастополя і окупації ОРДЛО.

Де поховані герої сучасної російсько-української війни. ІНФОГРАФІКА

У дні після Великодня українці згадують померлих у своїх родинах, відвідуючи та впорядкуовуючи їхні могили. Маємо цими днями згадати й тих, хто став рідним для нас усіх – загиблих у війні за нашу свободу. нфографіка, яку пропонуємо сьогодні, розпровідає про місця, де поховано новітніх Героїів, – сектори військових поховань на українських цвинтарях. Станом на 1 березня 2017 року в Україні створено 450 таких секторів. На них поховано 1295 загиблих воїнів. 25 секторів мають 10 і більше поховань. Сектори із найбільшою кількістю похованих військових – учасників АТО, розташовані у Дніпрі, Запоріжжі й Києві – 180, 120 та 56 похованих відповідно.

Відчуття негромадянської війни

Негромадянська війна – це війна всіх проти всіх – громадян проти власної громадянської спільності. Це така війна, коли політики не сперечаються, а знищують у ненависті один одного. Це війна, у якій задля часткової, партійної, власної перемоги жертвують інтересами цілої країни. Це війна без чеснот і честі, без права і правил, без патріотизму і любові до ближнього. Це війна засобами компрометації – всіма видами медіа, прокуратурою і судочинством, і... сміттям. Це війна між собою і проти інших – війна політиків, патріотів, космополітів, активістів і обивателів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини