MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 травня 2017

1219 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 травня

Не утиски свободи слова, а боротьба зі впливом ворожих спецслужб

Заборона російських соцмереж - одне з найкращих і найважливіших рішень, прийнятих в Україні за останні три роки. Це рішення стосується не свободи слова, а національної безпеки країни. Хоча дискурс (зокрема й провідні українські медіа) намагаються звести до обмежень свободи слова. Низка міжнародних правозахисних організацій зробили заяви про те, що рішення української влади неправильне і порушує свободу слова. Відбувається глобальна підміна понять. Боротьбу зі впливом спецслужб підмінюють утисками свободи слова.

Виклики для президента: до яких кроків удасться Макрон

Окрім усього іншого (донесення до французів основ ринкової економіки, робота із соціальною, регіональною та релігійною напруженістю, політичною системою, що налаштована проти нього), Макронові доведеться ще й виробити оборонну політику та "продати" її громадськості. З огляду на його багатостороннє світобачення й економічні обмеження, новий президент навряд чи обере неоґоллістський підхід, за якого Франція мала би викласти будь-які ресурси, аби залишатися незалежною військовою потугою. Отже, питання не в тому, чи вписується країна в залишки архітектури безпеки Заходу, а в тому, як саме.

Реформи в екологічному секторі: крок вперед і два назад

Зрештою, справа навіть не у формальному дотриманні міжнародних зобов'язань. В Україні питання довкілля вже давно не є другорядними питаннями. На шпальтах різних видань ми майже щодня бачимо історії про місцеві конфлікти, які виникають між мешканцями, представниками недобросовісного бізнесу і корумпованими чиновниками: на Тернопільщині в селі Ланівці жителі блокують під'їзні шляхи до ферми; на Івано-Франківщині жителі сіл Калуського та Галицького районів протестують проти функціонування свиноферм датської компанії; на Львівщині у селах Черниляви, Дуліби громада піднялася проти свиноферм...

У Києві працюватиме нова річкова поліція. ФОТО

Цей перезавантажений поліційний підрозділ має забезпечити патрулювання, припинення правопорушень і профілактичну роботу з відпочивальниками на річці; ефективну співпрацю з рибінспекцією, боротьбу зі браконьєрством і незаконним виловом риби; спільні заходи з екологами та збереження обладнання пляжів і зон відпочинку. Підшефна територія 1,6 тис. кв. км акваторії річки Дніпро і Канівського водосховища, 43 кілометри вздовж берега в межах Києва. Дуже скоро оновлені, додатково оснащені підрозділи поліції на воді з'являться в Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Полтавській, Черкаській, Одеській і Донецькій областях.

Програмісти заявили про готовність створити українську соцмережу замість забороненого ВК

Команда з 30 програмістів із канадської IT-компанії StartupSoft заявила про бажання створити соцмережу Ukrainians. Про це повідомляє офіційна сторінка соцмережі. "Команда з 30 програмістів із StartupSoft разом з Олександрою Струмчинською готові розробити українську соцмережу одночасно для трьох платформ: web, iOS i Android", – йдеться у повідомленні. Розробники оголосили збір підписів, щоби пересвідчитись в потребі такої соцмережі.

Телеканал "Інтер" змагається за звання "п'ятої колони"?

Низка ознак вказує на те, що на "Інтері" свідомо підіграють Росії. Зокрема, відбулися певні зміни у висвітленні вкрай "важливої та актуальної" для російських ЗМІ теми "блокади Донбасу". Якщо в лютому – березні її активно використовувала ТРК "Україна", то у квітні найбільше проросійських меседжів про шкоду блокади транслював "Інтер" (див. таблицю). Ба більше, у квітні "Інтер" паралельно з російськими медіа вів цілеспрямовану кампанію щодо звинувачень українського керівництва в корупції. Деякі сюжети, як-от про рейтинг Ernst&Young, узагалі виглядають виготовленими одними й тими ж руками.

Яким усе-таки годиться бути користувачеві

Олексія Дейкуна цікавить чергування прийменника ув: як писати його на початку і в середині речення? Прийменник і префікс у (в) потрібно використовувати так: коли слово існує в двох варіянтах, то на початку і в середині речення після приголосного пишемо у: у Криму закінчується оксамитовий сезон, уже настала весна, був у Херсоні на нараді. Усередині речення після голосного вживаємо в: дерева зацвіли в саду. Прийменник в на початку речення вживаємо тоді, коли він стоїть перед словом, яке починається з голосної: в Одесі зацвіли акації.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини