MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 травня 2017

1249 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 травня

Верховна Рада провалила запровадження санкцій проти Януковича і його оточення. ДОКУМЕНТИ

Верховна рада України провалила законопроект, який передбачав запровадження санкції проти колишнього президента Віктора Януковича і його найближчого оточення. Нардеп Андрій Левус зазначив, що за документ проголосувало лише 69 депутатів від БПП. "Хоча перед цим давав значно більше за інші проекти. Переважно блокували це рішення ударівці та європопулісти, хоча я думаю, що і сам президент не в захваті від цього законопроекту", – зазначив він. Левус також опублікував список осіб, проти яких парламент не зміг запровадити санкції.

Вірус безгрішності: годі тримати скелетів у шафі

Серед наших публічних людей панує культ бездоганності. Вони ніби й не сапери, але не визнають за собою права на будь-яку помилку в житті, будь-якого масштабу: чи то футболка Russia на синові, чи то сумнівний початок політичної кар'єри, чи то судимості в ранній молодості, чи то полум'яне комсомольське минуле – все треба заперечувати чи шукати виправдання. Нехай це й звучатиме так само недолуго, як із вуст чоловіка, якого дружина застала в ліжку з коханкою: "Це не те, що ти подумала!". Головне – приємно всміхатися, дякувати журналістам за "гарні запитання"  й наголошувати на своїй значущості.

Прощення не буде: українська точка неповернення

У цьому місці дядько несподівано вмикається – очі йому загоряються, як у Термінатора, і далі, вже до кінця дороги, він невгаває, мов виповідаючи нараз одним духом накипіле роками. І ось цей момент я впізнаю – до дрожу: це вона, сто раз описана в класичній літературі "точка неповернення" мого народу: ах так? то ти он як зі мною? ну то начувайся ж, собако, – не буде тобі прощення! І – ні, я не стежу за тим, у яких там корчах звиваються борці за "руські сайти" (с)): у мене просто нема на це часу. Все, що мені треба знати про "суспільну реакцію" (головний її тренд) моєї країни в цьому питанні, я вже почула.

Зоряні війни судової реформи – битва за Верховний Суд

Мало хто відважиться заперечити, що судова реформа є найголовнішою чи, принаймні, однією з найголовніших. Без чесного суду нема ні справедливості для простої людини, ні захисту прав власності для інвестора, ні оборони від свавілля чиновника, силовика чи монополіста. Без чесного суду немає відчуття захищеності й безпеки, що, з якого боку не поглянь, є базовим для людини. І навпаки: без корумпованого суду немає шансів ні в рейдера, ні в олігарха, ні в будівничого хитромудрих схем. Здається, ось він, той ключик, яким відмикаються кардинальні зміни на краще в країні.

Ключові фігури нового французького уряду

Жан-Ів Ле Дріан – міністр закордонних справ, колишній міністр оборони. Колишній лідер соцпартії. Він послідовно наполягав, коли був міністром оборони, на тому, аби не віддавати РФ "Містралів". Жерар Коломб – мінстр внутрішніх справ, мер Ліона й один із найближчих сподвижників Макрона. Тому найближчих на найтяжчий і найвідповідальніший відтинок праці. Відповідальність за боротьбу із тероризмом спочиватиме на його плечах. І саме тому пан Коломб має відданість помножити на результативність.

Що руйнує головну російську "скрєпу"

Пам'ять про депортацію руйнує головну "духовну скрєпу" Росії – міф про "Велику Вітчизняну". Одначе доводити все це прихильникам "руского міра" цілком безглуздо. Кримські татари винесені за російські дужки якраз тому, що трагедія депортації заважає адептам Кремля відчувати перемогу у війні як безумовне свято. Тому що саме вона перекреслює весь пафос: виходить, що звільнення півострова від німців не стало торжеством справедливості. Що по звільненню сталася трагедія.

Безвізу – бути. В ЄС назвали мінімальну суму для перетину кордону

Вже з 11 червня візи українцям для поїздок у Європу не потрібні. У зв'язку з цим ЄС запустив сайт про правила безвізу для українців, де в простій формі висвітлюються головні аспекти для подорожей. Відповідна карта опублікована на сайті "Мандруй відповідально" представництва ЄС в Україні. Згідно з нею, найменші вимоги в Угорщині – близько 3,2 євро на день, тоді як в Іспанії найбільші – 71 євро на день, а при собі мати мінімум 637 євро. Втім, якщо їхати до Бельгії та зупинитися в готелі, то потрібно розраховувати на 95 євро на день. Однак у разі поїздки до конкретних людей необхідна сума значно нижча – 45 євро на день.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини