MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 серпня 2017

1000 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 серпня

Навіщо Путін подався в окупованому Абхазію

Російська пропаганда продовжувала брехати навіть коли її спростовували за допомогою документів і свідчень, коли правозахисники зафіксували кілька смертей мирних жителів, а не "більше трьох тисяч", як брехала пропаганда. Досі пропагандисти пишуть про "втечу" грузинської армії, наполегливо забуваючи про розгром штабної колони 58-ої армії поблизу селища Джави, коли й сам командувач армією, генерал Анатолій Хрульов, залишився без доброї половини своєї дупи, відірваною осколком грузинського снаряда. Зовсім не помічають і збитих за п'ять днів 12 російських літаків, два з яких збили осетинські ополченці, бойовики з бандформувань, які сприйняли російські літаки за грузинські. Зараз генерал Хрульов продовжує традиції окупантів – у травні 2015-го його призначили начальником Генерального штабу Збройних Сил Республіки Абхазія.

Як (не) заплющити очі на недоброчесних кандидатів до Верховного Суду

Про конкурс до Верховного Суду написали вже чимало. Основна проблема "найбільш прозорого" і "зразкового" конкурсу в тому в тому, що серед 120 його переможців 30, або рівно чверть – не відповідають критерію доброчесності. Втім, мало хто знає, що це ще не остаточний список суддів Верховного Суду. Рішення щодо того, хто буде рекомендований до призначення, прийматиме Вища рада правосуддя – спеціальний орган, створений змінами до Конституції авторства президента Порошенка. Саме ВРП може відмовити в рекомендації кандидату, якщо щодо його доброчесності є обґрунтовані сумніви. Ще раз: одного лише сумніву в доброчесності достатньо для того, щоб не рекомендувати кандидата.

Ритуали коло багаття пропаганди: без них Росії не зрозуміти

Це не політичні шоу. Це ритуали, в яких є щось первісне, доісторичне. Це як багаття, навколо якого щовечора збираються старійшини племені. А плем'я сидить навколо, в темряві – і слухає. І хоча плем'я це, м'яко кажучи, небагате, з масою внутрішніх проблем, жодна проблема буття не цікавить його так жваво, як проблема світового панування. На чолі багаття сидить Вихователь племені. Він – над часом і простором. Він навіть одягнений, як персонаж Стругацьких. Гарний, білозубий. Старійшини – лише статисти, маріонетки в його руках. Він вибирає тему і тональність. Він вибирає героїв і жертв. Ласкаво всміхається одним. Гнівно таврує інших. Каже від імені Істини.

Українські лікарі врятували бійця АТО, в нозі якого застрягла граната. ФОТО

У ніч із 6 на 7 серпня під час обстрілу одного з підрозділів на фронті російсько-української війни поранення отримав військовослужбовець Збройних сил України. Граната з влучила Дмитрові в ліву ногу, де застрягла і не розірвалася. Його терміново евакуювали в тил, де вояк отримав першу медичну допомогу. Щойно пораненого доправили до шпиталю в Маріуполі, хірурги разом із саперами провели унікальну операцію із вилучення та знешкодження ворожого боєприпасу. Стан Дмитра лікарі розцінюють як задовільний.

Що мало би постати зі проблеми львівського сміття

ми вибираємо не екологічну програму, а непозбувну бентегу і тотальну ганьбу, політичний дрібний фол і медійні перегавкування, бо насправді ніхто не зацікавлений розв'язати проблему. Ніхто не дивиться далі якихось своїх дріб'язкових, локальних цілей – виграти вибори, потопити конкурента, заробити імідж жертви обставин. І всім просто плювати на майбутнє своїх дітей і онуків, яким залишаться місячні кратери на Волині після бурштинокопачів, обмілілий Дністер, вирізані вщент карпатські ліси, засрана сміттєзвалищами країна. От, здавалося б, яка жирна тема – екологія. Приходь до влади, змінюй країну. Ні, одні ідіоти на горі чубляться, а решта ідіотів розділилися на два фронти і собачаться. Ну, собачтеся далі. Переможцеві – набір кольорових спінерів.

Згадати поіменно: хто у Верховній Раді намагався засудити "військову агресію Грузії"

2 вересня 2008 року Верховна Рада голосувала проект постанови "Про засудження військової агресії Грузії проти народу Південної Осетії". Вчитайтеся уважно в цю назву! "За" були цілих 196 депутатів. Багато хто з цих "обранців" і досі сидить у парламенті в різних фракціях і групах, голосує за закони, дерибанить бюджет, а дехто – активно "вчить" нас, як жити, з телеекранів. Згадаємо їх поіменно: Інна Богословська, Юрій Бойко, Андрій Деркач, Анатолій Кінах, Борис Колесніков, Юрій Мірошниченко, Юлія Новікова (Льовочкіна), Олександр Стоян, Нестор Шуфрич, В'ячеслав Богуслаєв, Олександр Вілкул, Євген Гєллєр, Василь Горбаль, Юхим Звягільський, Сергій Ківалов, Олена Лукаш, Сергій Льовочкін, Михайло Папієв, Дмитро Святаш, Ян Табачник, Віталій Хомутинник. Всі – "за"!

Японський художник малює українських героїв у стилі аніме. ФОТО

Японський художник mmArt у своєму мікроблозі у Twitter зображує українських бійців – не лише чоловіків, а й жінок. У Японії спостерігається певна тенденція до захоплення українською бойовою атрибутикою та героями війни на Донбасі. За даними ЗМІ, ця "мода" поширилася із ресурсу онлайн-ігор на військову тематику Erepublik. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини