MENU

«Пирогово» відмиває кошти на благоустрої території

156 0

Національний музей народної архітектури та побуту України «Пирогово» відмиває кошти на благоустрої території – порізано здорові ялини, які не потребували кронування. 

Про це голову підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександра Бригинця повідомили працівники Музею «Пирогово».

Нещодавно Музей, за словами його співробітників, заплатив 68 тис. грн.. за кронування здорових дерев (санітарна обрізка дерев, яка проводиться з метою видалення сухих, гнилих або уражених хворобами чи паразитами гілок), яке було здійснено некваліфікованою підрядною організацією без актів попереднього обстеження дерев та без погодження плану робіт з начальником відділу озеленення та ландшафту НМНАПУ. 

Відповідний договір з фірмою був укладених керівником відділу постачання Музею «Пирогово», який не мав ні права, ні кваліфікації підписувати такі угоди. 

«Як наслідок, стверджують фахівці, кронуванню піддали здорові дерева, хоча на сьогодні санітарного втручання потребують 120 дерев експозиції музею «Карпати». На думку спеціалістів музею, ці роботи за значно меншу ціну і значно кваліфікованіше могли виконати працівники музею без залучення підрядних організацій», - заявив О.Бригинець.

Нардеп звернувся до природоохоронної прокуратури з проханням перевірити факт нищення здорових дерев, причини відсутності акту попереднього обстеження дерев на предмет необхідності кронування, причини залучення некваліфікованої організації до виконання санітарних робіт з благоустрою та корупційну складову відповідної угоди.

А також до міністра культури з проханням взяти під особистий контроль ситуацію і дати доручення перевірити викладені факти. Та до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити викладені факти, особливо в частині можливого відмивання грошей через виконання непотрібних робіт ще й і з завищенням їхньої вартості.

 

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини