MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 31 серпня 2017

1017 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 31 серпня

Черговий виток політичної кризи, або передчуття осені-2017

Політична ситуація осені 2017-го року характеризується як черговий виток політичної кризи на тлі зневіри, безнадії та соціальної депресії громадян.

Гострота кризи зумовлена тим, що, з одного боку, збільшується недовіра громадян до влади, найбільше Президента та Уряду, але також і Парламенту, а, з іншого боку, збільшується пропагандистський тиск через підпорядковані владі телеканали, яким вдається контролювати порядок денний та розгортати широкомасштабну маніпуляцію суспільною думкою, зокрема влаштовуючи цілі антиукраїнські кампанії та навіть окремі інформаційно-пропагандистські спецоперації, які потім широко висвітлюються в Росії.  Отже восени ми матимемо справу з кумулятивним ефектом незадоволення громадян післяреволюційними діями влади на тлі владної брехні на маніпуляцій. 

Політолог: Росія не піде з Донбасу. Куди вона подіне найманців?

Росія не може при першій кращій нагоді покинути Донбас. Вихід з окупованих українських територій для неї ускладнений присутністю там незаконних збройних формувань, вважає політолог Віталій Бала. На його думку, зараз РФ не в змозі зробити так, як це свого часу зробив Радянський Союз, коли забрав кадрову армію і вийшов з Афганістану.

"Союз Аваков-Тимошенко": факти, домисли, інтриги

Вже четвертий день поспіль українські медіа «трясе» від повідомлень про те, що глава МВС Арсен Аваков та лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко нібито провели таємну зустріч, на якій домовились про співпрацю. Експерти, журналісти, представники різних політичних сил наввипередки коментують перспективи такого союзу і його наслідки як для владних кіл, так і для країни в цілому. UAINFO вирішило не обходити стороною цю тему та поцікавилося, що то за такий союз і що про нього говорять.   

Політолог про українсько-білоруські відносини: треба бути прагматиками і реалістами

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що Білорусь на словах поводиться як партнер, а насправді діє зовсім інакше

Ця заява викликана драматичною ситуацією, пов'язаною з викраденням українського громадянина в Білорусі. Це дещо емоційна заява, але воно багато в чому реалістична. Не секрет, це знають всі, хто стежить за українсько-білоруськими відносинами, — це подвійна позиція Лукашенка щодо України. Він маневрує. Десь йде на зустріч Україні, деякі з яких для нас важливі навіть в символічному плані. Наприклад, він виступив на підтримку України, визнавши нову українську владу. Крім того, нам вдається вирішувати ряд складних питань і в економічній сфері. Це важливо з точки зору розриву тієї ізоляції на пострадянському просторі, яку хотіла організувати Росія проти України. Тобто всі країни, які союзні Україні, вона хотіла б включити в якусь антиукраїнську коаліцію. В тому числі, влаштувати економічну блокаду Україні. І одне із завдань нашої держави — не допустити такої широкої економічної блокади з боку пострадянських країн. Саме тому активно розвиваються контакти і з Білоруссю, і з Казахстаном, і я думаю, що це абсолютно правильна політика. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко. 

Як конфісковані ''мільярди Януковича'' роздали друзям Порошенка. ДОКУМЕНТИ

Блогер Віктор Уколов, який співпрацює з Адміністрацією Президента, звинуватив ЦПК в "інформаційній провокації" і спробував довести, що конфісковані "мільярди Януковича" пішли не на дотації агробаронам Косюку та Бахматюку, а на зовсім інші цілі. 
Аргументи Уколова – помилкові. Наводимо всі документи про освоєння конфіскованих грошей, що пояснюють та доводять правдивість нашого висновку. Кожну тезу підкріплюємо копіями із Закону про "Державний бюджет України на 2017 рік", на який посилається і сам блогер.

Першовересневі дискусії щодо букетів для вчителів на День знань не вщухають. Одні просять пожертвувати кошти на благодійність, інші – не уявляють свята без квітів. Як налаштовані у цьому році кияни, дізнавалася кореспондентка UAINFO.

 

Обшук на "Борщагівському ХФЗ": життя по-новому чи чергова рейдерська атака з використанням правоохоронців?

Щойно почався обшук на "Борщагівському хіміко-фармацевтичному заводі".  Підставою для поводження слідчих дій стала ухвала слідчого судді Голосіівського районного суду Хоменко від 28.08.17 р.

Як стало відомо UAINFO з власних поінформованих джерел, в якості формального приводу для здійснення слідчих дій на території виробничого комплексу фігурують правовідносини з підприємством "Психіатрія". Проте, у мотивуваній частині зазначеної ухвали міститься посилання на заяву директора ПрАТ "Дарниці" (власник народний депутат Загорій), який стверджує про ненадання документів ПАТ ХФЗ "Борщагівка" на запит акціонера, тобто "Дарниці". 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини