MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 вересня 2017

715 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 вересня

Цифровий неспокій: нагальна потреба подбати про нашу безпеку

Не може не тривожити те, що ця легковажність уже призводить до маскувань під законного користувача (що хибно називається "крадіжкою персональних даних"). Далі буде тільки гірше. Ви не можете змінити дату народження чи матір, так само як ніколи не матимете інших відбитків пальців, іншого обличчя, іншої сітківки ока чи іншого голосу. Усі ці дані можна оцифрувати і використати для встановлення особи. Ці важливі й незамінні біометричні дані невдовзі потраплять у бази даних по всьому світі. Достатньо недбалості на одному комп’ютері, і ви втрачаєте "коштовності" своєї цифрової ідентичності. Рано чи пізно хакери візьмуться за бази даних зі світлинами облич або біометричними даними, і втрати будуть ще більш дошкульними. Через те, що ми жадібні й ліниві, питання ціни та зручності зазвичай переважають над безпекою.

"Червоний": чому ми не вміємо цінувати й підтримувати своє?

 

"Червоний" ‒ не просто якісне кіно, а ще й потрібне. Масовий фільм про героя-упівця, який повстає проти сталінської табірної держави – дуже актуальний і нині, бо допомагає українцям усвідомити, що Росія у всіх своїх формах і втіленнях завжди намагалася "проковтнути" Україну, а бунтівників знищувала. Таке кіно і подивитися приємно, і для патріотичного виховання воно чудово надається. Як показали підсумки прокату, "Червоний" так і не став хітом – фільм зібрав всього лише три мільйони гривень, тоді як на його виробництво витратили майже в сім разів більшу суму. Воно й не дивно, адже в соціальних мережах часто з’являлися дописи про те, що показ відмінили, бо куплено тільки два квитки. Чому так сталося, якщо фільм справді якісний?

Порохова діжка для нашої безпеки

Якщо уявити собі трансформацію силових відомств як масштабні будівельні роботи, то за завісами й риштуванням буває важко розібрати, що ж насправді відбувається: косметичний ремонт, реконструкція, реставрація чи консервація об’єкта. Сьогодні в Україні немає сфери життя, де реформи бодай не задекларовані. Однак у сфері безпеки ціна змін цілком очевидна: якщо й надалі грати в бюрократичний пінґ-понґ і хизуватися новими одностроями, то реванш неминучий, причому руками силовиків, серед яких не бракує тих, хто  зараз своє перебування під присягою сприймає як момент, який треба "пересидіти до кращих часів". 

Голосієво, Китаєво, Святошино – чому цього не має бути в Києві

Слова сподіватися й надіятися – синоніми, але між ними є певні семантичні відмінності. Про них запитує читач Владислав Ткачик. Надіятися – це покладати надії на щось, а сподіватися – це чекати, розраховувати. Наприклад, надіймося на власні сили (з газети), сподіваймося на ліпші часи. На запитання Максима Кобелева відповідаю: історичні назви районів Києва – Голосіїв, Китаїв, Святошин, а не Голосієво, Китаєво, Святошино. Чи слова осінню і восени – синоніми, також запитує пан Михайло. Осінню – це рідковживаний прислівник, замість якого потрібно використовувати восени.

Загарбники зривають відкриття КППВ "Золоте" на Луганщині

Українська сторона СЦКК підкреслює, що зрив відкриття КПВВ "Золоте" ватажками загарбників ОРЛО є прямим свідченням їхнього безвідповідального ставлення до населення регіону, зневаги до переговорного процесу, небажання виконувати Мінські домовленості. Усвідомлюючи важливість відкриття транспортного коридору в Луганській області, українська сторона СЦКК неодноразово зверталася до представників СММ ОБСЄ, російської сторони Спільного центру із проханням вплинути на ситуацію щодо вирішення ватажками окупантів ОРЛО питання щонайшвидшого обладнання та відкриття із протилежної сторони КПВВ "Золоте" відповідного пункту пропуску в’їзду-виїзду.

У Бабиному Яру вшанували пам'ять жертв масових розстрілів. ФОТО

Зі президентом і прем'єром, із представниками різних релігійних конфесій, колегами з уряду й парламенту вшанували пам'ять невинно убієнних, замучених, резстріляних нацистами в Бабиному Яру. Там загинули тисячі євреїв, там розстрілювали українських патріотів, ромів, представників інших національностей, усіх "не таких". Від імені Верховної Ради України вклонилася їхній пам'яті й поклала квіти до пам'ятника. Пам'ятаймо кожного замордованого в Бабиному Яру, пам'ятаймо ці історичні уроки, дуже актуальні сьогодні. Ми зобов'язані жорстко протистояти будь-якому фактові міжнаціональної ворожнечі й ненависті, ксенофобії та нетерпимості. Пам'ятати, що нацисти розстрілювали пацієнтів психіатричних лікарень, людей із фізичними вадами і хворобами, гомосексуалістів, усіх "не таких"...

Чого чекати від погоди на вихідних

Вересень пакує валізи, жовтень – також. Один від'їжджає, інший – приїжджає. Такі рядки мені подобаються: "На життєвому ескалаторі хтось угору, а хтось униз..." І 30 вересня, Віри, Надії, Любові й Софії, і 1 жовтня синоптично будуть, як близнюки. У суботу-неділю в Україні ясно, сонячно, сухо, з нічними та ранковими туманчиками чи серпанками, вночі +2 +8 градусів (карта), скрізь заморозки до 0-4 градусів, вдень +10 +16 градусів, на Закарпатті та в Криму до +16 +18 градусів. Залишиться поривчастий вітер у Приазов'ї. Усі побачимося на свіжому повітрі. Хто з граблями, хто з кошиками для грибів, хто вигулювати нове пальто, хто у "проходку" з усією родиною.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини