MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 26 жовтня 2017

890 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 26 жовтня

Мосійчука прооперували, внаслідок теракту загинули двоє людей

Водночас сам політик наголосив, що "замовники теракту сидять у Москві". Про це йдеться в заяві Мосійчука, оприлюдненій на його сторінці в фейсбуці. Також постраждали політтехнолог Віталій Бала, його й Мосійчука прооперували, та жінка. Наразі її стан стабільний, вона перебуває в лікарні. У прес-службі Мосійчука повідомили, що політика успішно прооперували. Лікарі оцінюють його стан як середньої тяжкості. Наразі нардепа перевели до реанімації, він уже прийшов до тями й передає всім слова подяки за підтримку. Водночас сам політик наголосив, що "замовники теракту сидять у Москві". Про це йдеться в заяві Мосійчука, оприлюдненій на його сторінці в фейсбуці.

Як політичні спекуляції знецінюють убивство мільйонів українців

Останнім часом поширеним стало використання політиками, громадськими діячами термінів "геноцид", "голодомор" у невластивому значенні. Реформи, які вони не схвалюють із політичних чи інших мотивів у заявах, виступах, коментарях та блогах називають "цинічним і спланованим геноцидом українців", пишуть, що "геноцид розпочався: українців знищать по закону", порівнюють: "ситуація зараз нагадує мені геноцид, Голодомор в Україні". Неприпустиме таке легковажне ставлення до історичних явищ та юридичних термінів. Слово "геноцид" має чітке визначення в міжнародному праві та національному кримінальному законодавстві України. Недоречне використання обох термінів, які означають буквальне вбивство мільйонів людей, призводить до їхнього нівелювання і є наругою над пам'яттю убитих.

Виграли невдоволені: підсумки парламентських виборів у Чехії

Відразу ж почалися переговори про формування урядової коаліції, однак вони поки що застрягли в мертвій точці. Жодна з політичних партій не хоче співпрацювати з АНО, тому ситуація запахла можливими достроковими виборами. Цього знову ж таки не хоче жодна зі сторін. До того ж панує думка, що на ще одних виборах Бабіш переможе з куди більшим відривом. Зрозуміло, у грі є й інші варіанти вирішення делікатної післявиборчої ситуації, наприклад, формування уряду меншості. Конституція Чехії дає політикам три спроби сформувати уряд. Перші дві належать Бабішові. Якщо вони провалюються, голова парламенту доручає комусь іншому сформувати уряд із третьої спроби. А оскільки з найбільшою ймовірністю це теж буде член АНО, то всі можливі варіанти в руках переможців виборів. 

Україна біля Нобеля

Уже оголосили всіх цьогорічних лауреатів Нобелівської премії. Це факт. Ми українці, й нас не дуже знають у світі. Це теж факт, хоч і сумний. Бо, наприклад, того Нобеля в нас немає. Але ми завжди десь поруч із ним. Завжди біля. І можемо написати цілі списки номінантів чи тих, кого несправедливо обійшли, забули, не встигли, випередили, недодали чи дали, не вказавши на українське коріння. Тут серед "ненаших наших" перед ведуть бактеріолог та імунолог Ілля Мечников (премія 1906 року), який народився на Харківщині; мікробіолог Зельман Ваксман (1952) із Вінниччини; хімік Роалд Сафран-Гоффманн (1981) зі Львівщини й економіст Семен-Саймон Кузнець (1971) із нині білоруського Пінська, який раніше входив до складу України.

Як і про що бреше російська пропаганда

Короткий огляд основних тем найпопулярніших російських федеральних телеканалів цього тижня. Аналіз російських федеральних ЗМІ проллє світло на розуміння того, як Кремль прагне вплинути на російськомовну аудиторію в Росії та за її межами. Крім того, спостереження за прокремлівською дезінформацією виявляє, що багато тем, порушених у найпопулярніших новинних програмах на російському федеральному ТБ, проникають і в європейські ЗМІ. Цього тижня в передачі "Вечер с Владимиром Соловьевым" на телеканалі "Россия 1" обговорювали питання про вихід Росії з Ради Європи. Значення цієї організації порівнювали з дискусійним форумом, таким як "Куточок оратора" в Гайд-парку в Лондоні.

У Києві на Святошині горіла будівля, де живуть переселенці. ФОТО

Інформація про займання надійшла близько 3:40 ранку. На момент прибуття пожежників горіла покрівля на площі 300 кв. м.  О 5:58 пожежу локалізували, а о 6:38 – загасили. Відзначається, що ліквідація пожежі ускладнювалось відсутністю справних пожежних гідрантів біля житлового будинку, а в найближчих пожежних гідрантах, розташованих за 600 м, був відсутній достатній тиск води. Щоб загасити вогонь, рятувальники постійно підвозили воду. "Вдалося запобігти розповсюдженню полум’я на перший і другий поверхи житлового будинку. Крім того, під час гасіння пожежі із будинку вогнеборці винесли два газових балони, аби запобігти можливому вибуху", – йдеться в повідомленні. Постраждалих немає.

Сніг прийшов в Україну – синоптик

Завтра снігу не буде, бо температура повітря підвищиться в більшості областей, зокрема й там, де сьогодні – справжня зима. Протягом дня п'ятниці очікується +9 +13 градусів, у південній частині до +13 +16 градусів. Скрізь буде хмарно та вогко, періодично – дощі. На сході завтра істотні опади майломовірні. У Києві 27 жовтня очікується волога хмарна погода, можливий дощ. Температура повітря найближчої ночі до +6 градусів, завтра вдень близько +11 градусів. У суботу в столиці буде вогко та знову похолодає, до +5, +6 градусів, у неділю дещо потепліє, а з понеділка температура повітря знизиться у більшості областей України до +3 +8 градусів, на заході до 0 +6 градусів.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини