MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 грудня 2017

1216 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 грудня

Потенційні реформи і контрреформи початку парламентського грудня

Є ряд справ, вирішення яких необіхдно здіснити саме в груді. Перш за все, Реанімаційний пакет реформ закликає народних депутатів скасувати електронне декларування для громадських активістів, ухваливши до нового року депутатський законопроект №6271, або президентський №6674, за умови усунення дискримінаційних положень. Провладна більшість парламенту таким чином допоможе виконати вересневу обіцянку президента України Петра Порошенка, який визнав запровадження електронного декларування для антикорупційних активістів помилкою, яку необхідно виправити. По-друге, треба відкликати законопроект №6011 про антикорупційний суд і дати президентові змогу, відповідно до рекомендацій Венеційської комісії, подати власниий законопроект.

Інерція та зміни на телебаченні України

Поле для маневрів росієорієнтованих каналів усе одно невпинно зменшується. Хоч би як викручувалися приватні телекомпанії вітчизняних олігархів у питанні українізації ефіру, очевидно, що українське телебачення швидко змінюється, і це незворотний процес. Що помітно, навіть коли промоніторити канали в нинішній перехідний період. Виявляється, українською можна розповідати не лише останні політичні новини, а й про нові рецепти тортів, гламурні тусовки та сімейні "розборки" (хоча телевізійники постійно наголошували, що "аудиторія" не сприйме розважальної української). Я саркастично прогнозую, що через рік телевізійники виявлять: українською можна розповідати з екранів геть про все.

Українські вояки відбили напад ДРГ загарбників

Загарбники залучають до виконання завдань диверсійно-розвідувальні групи, метою яких можуть бути проведення провокацій, здійснення диверсій на об’єктах транспортної інфраструктури, в місцях скупчення цивільного населення для подальшого обвинувачення та дискредитації підрозділів ЗСУ. Виявлену загрозу локалізовано. Сьогодні один із підрозділів Збройних Сил України, який виконує бойові завдання в зазначеному районі, відбив напад ДРГ російсько-окупаційних військ зі складу 7-ї окремої мотострілецької бригади 2 Армійського корпусу 8 Армії Південного військового округу РФ. У результаті бойового зіткнення диверсанти російських окупантів і колаборантів кинули на місці двох поранених та одного вбитого й поспіхом залишили місце сутички.

Україна та Голокост: неможливо не враховувати ролі СРСР. ВІДЕО

 

Для мене, як колишнього політв’язня, дуже важлива роль комунізму, на тлі якого проходили події, зазначені в цьому документі – і Друга світова війна, і Голокост. Бо більшовицька революція 1917 року, яка одразу почала з насильства і розгону всіх політичних, громадських, релігійних та інших груп, визначила на багато років, на сторіччя майбутнє не тільки Східної Європи, але й усього світу. Вона зробила агресивний виклик усьому світові у вигляді світової революції, і те, що це супроводжувалося тотальним насильством і тотальною брехнею, пропагандою, − це неможливо не враховувати, коли ми дивимося на будь-які події, які йдуть після більшовицької революції.

Українські борги перед кримцями

Ці загальні міркування допоможуть нам зрозуміти, чому перший за минулі сто років борг українців перед кримцями припадає на другу половину 1917 року. Тоді вже конституювалися органи національного самоврядування – Центральна Рада та Генеральний Секретаріат в українців і Мусвиконком у кримських татар. У Сімферополі 6–7 серпня відбувся І Кримськотатарський делегатський з’їзд, на якому, зокрема, йшлося про потребу налагодити тісну взаємодію із Центральною Радою й Тимчасовим урядом. Одразу після з’їзду Мусвиконком надіслав до Києва представницьку делегацію, до складу якої входили члени керівництва Мусвиконкому Джаффер Сейдамет та Амет Озенбашли. 

Як насолоджуватися зимою – секрет жителів Норвегії

Протягом наступних 3 місяців ви будете тремтіти від холоду і скаржитись на погоду. А через перехід на літній час у вас не буде навіть шансу побачити сонце після роботи. Темрява навколо змушує задуматись: що я можу зробити, щоб справитись з цією похмурістю і холодом? Якщо ви справді хочете почуватись щасливими протягом зими, такий підхід до цієї пори року неправильний. Вам потрібно змінити ваш спосіб мислення, і тоді ви не будете відволікатись на погодні умови. Виявляється, справа не в порі року, а в нас самих. Такого висновку дійшла аспірантка Стенфордського університету Карі Лейбовіц, яка з серпня 2014 по червень 2015 проводила дослідження в Тромсе — місті на півночі Норвегії, далеко за полярним колом.

Момент найбільшого зближення Місяця і Землі: ФОТО, ВІДЕО

У ніч із 3 на 4 грудня жителі Землі могли спостерігати астрономічне явище, яке відбулося за збігу повного місяця або молодика з перигеєм – моментом найбільшого зближення Місяця й Землі. Завдяки цьому явищу із Землі можна бачити більший розмір місячного диска, ніж завжди. Він здавався на 30% яскравішим і на 14% більшим, ніж зазвичай. Побачити супермісяць знову можна буде 1 і 31 січня. При цьому 31 січня він співпаде за часом з повним місячним затемненням.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини