MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 січня 2018

1343 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 січня

В Україні минулого тижня внаслідок пожеж загинули майже 60 осіб

Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, загалом з 1 по 7 січня підрозділи ДСНС ліквідували 811 пожеж, на яких врятовано 35 осіб.

Орієнтовні збитки від пожеж, за оперативними даними, становлять 3 млн 833 тис. грн.

Також повідомляється, що протягом тижня виникла одна надзвичайна ситуація, у результаті якої загинуло троє осіб. Загалом в Україні зареєстровано 977 надзвичайних подій...

Аtlantic Сouncil: Цей раз буде відрізнятися дуже і дуже сильно

На жаль, початок 2018 року дуже нагадує 2013-й. Президент Петро Порошенко будь-якими засобами прагне зміцнити свою владу, гальмуючи реформи, виконання яких обіцяв західним донорам, і переслідує опонентів. Також як за часів Януковича, верховенство закону відсутнє, депутатська недоторканність залишається в силі. Ніхто з корумпованих чиновників не підданий судовому переслідуванню, цього не робиться навіть відносно Януковича, який вкрав мільярди. Ситуація нагадує ту, яка привела до спалаху "вуличних" революцій 2004 і 2014 років, але чиновники безперервно твердять, що подальше наростання напруги неприпустиме, оскільки це призведе до витка нестабільності і відновлення російської агресії.

Але якщо українці знову вийдуть на вулиці, все буде по-іншому... 

Мацєревич: Пріоритет Польщі – повернення цілісності України

"Нашим пріоритетом є повернення територіальної цілісності на незалежності України. Україна – це важлива, незалежна держава, інтереси якої треба поважати так само, як інтереси інших держав", – заявив у вівторок, 9 січня, міністр національної оборони Польщі Антоні Мацєревич.

На думку міністра, після приходу до влади Права і справедливості настав "якісний стрибок" у справі допомоги, яку Польща збільшила Україні.

Дацюк: Олігархічна економіка шаленими обсягами висмоктує все зростання з решти економіки України

Ми не знаємо і не можемо знати реальний стан справ в економіці, допоки ми не знаємо, як здирничають та мародерять олігархи та як вони приховують своє нелегітимне зростання.

Ми не можемо знати реальний стан справ в економіці, допоки Уряд нам бреше в економічних оцінках, видаючи падіння за зростання. 

У Запоріжжі дієї бойова проросійська організація "Радомір" під прикриттям Московського Патріархату?

Проросійські тітушки напали і побили учасника АТО у Запоріжжі під час акціїї #принеси_ляльку під церквою Московського патріархату. Читаючи про тітушків із запорізького “Радоміра” у мене мимоволі напрошуються асоціації з харківським “Оплотом”. Спочатку СБУ і МВС теж не реагували на існування “Оплоту”, а потім їхні бойовики брали участь у захопленні Харківської ОДА і облради, а пізніше влилися до терористичних організацій “ДНР” і “ЛНР”... 

В Україні стартувала реєстрація на пробне ЗНО

У вівторок, 9 січня, в Україні стартувала реєстрація на пробне Зовнішнє незалежне оцінювання. Участь у пробному ЗНО платна. Вартість можна дізнатися на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Radio Free Europe: Втручання у вибори в стилі Заходу

...Захід втручається у внутрішні справи Росії. Не шляхом поширення дезінформації. Не шляхом вчинення зломів. Не шляхом брехливих новин. Але через відкритий і прозорий суд – його авторитет і легітимність встановлені в міжнародному договорі, який Росія добровільно підписала при вступі до Ради Європи.

Журналіста ВВС на зйомках атакували лемури: кумедне відео

Робота журналістів не така легка, як здається, особливо, коли веселі лемури так і норовлять стрибнути на тебе.

Знайомтесь, це репортер ВВС Алекс Ланлоп (Alex Dunlop), який намагався зняти сюжет в одному із зоопарків, однак лемури вирішили завадити йому у цій місії...

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини