MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 березня 2018

1833 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 березня

Український добровольчий рух зірвав плани Путіна – Парубій

Я пам’ятаю цей сонячний ранок, 14 березня 2014 року, коли я відряджав п’ять сотень бійців Самооборони Майдану на військові навчання. Вони вирушили прямо з Майдану і стали основою першого добровольчого батальйону Національної гвардії. Коли Путін розпочинав агресію проти України, вважав, що врахував усе – і розвалену армію, і зруйновану економіку, і, як йому здавалося, проросійські настрої частини населення, – але він не міг передбачити, що український народ дасть достойну відповідь загарбникам. Створення добровольчого руху – це ключовий момент, який зірвав плани Путіна. Щиро вітаю всіх добровольців усіх добровольчих батальйонів! Переможемо! Із Днем добровольця, побратими!

У мережі показали відео ліквідації терориста на Донбасі снайпером ЗСУ

За словами волонтера фонду "Повернись живим" Андрія Римарука, після появи камер у снайперів більше немає необхідності довго лежати, спостерігаючи за ворожими позиціями. "Нещодавно допомогли одному підрозділу вирішити технічну потребу, яка наполовину економить фізичні запаси сил наших снайперів. Тепер немає необхідності нерухомо лежати по декілька годин, постійно спостерігаючи в оптику, коли ж ворог вийде на точку. Можна відійти в сторону, випити чаю або навіть перекусити, не зводячи, при цьому, очей із ворожої позиції. Тепер за окупантами можна стежити через планшет або смартфон. А все завдяки ось такій мобільній камері", – пише волонтер.

День, у якого не було шансу: йшли на мітинг, а потрапили на війну

Коли почали вибухати світло-шумові гранати й полетіло каміння, стримери схвильовано бігали площею, вже було важко щось розібрати. Але навіть через ці відеокамери телефонів відчувалась атмосфера різкого протистояння. Здавалося, кров і дим потрапляли в мою кімнату крізь монітор, майже як тоді, коли із жахом дивилися стрими з київського Майдану. Розібрати, що відбувається, було важко, але коли в мережу потрапили перші фото, де побиті й закривавлені хлопці лежать біля міліцейського автобуса, навіть без додаткових пояснень стало зрозуміло: били й убивали наших. На ранок донеччани приносили квіти на місце, де загинув Дмитро. Їх прибирали, а квіти все з’являлися і з’являлися.

Стівен Гокінґ: життя вченого й осягнення великих таємниць Всесвіту. ФОТО, ВІДЕО

Сьогодні стало відомо про смерть видатного англійського фізика-теоретика та популяризатора науки Стівена Гокінґа. Науковець помер у себе вдома в Кембриджі на 77 році життя. Незважаючи на те, що Гокінґ багато років страждав на важку хворобу, яка прикувала його до інвалідного візка та залишила можливість спілкуватися зі світом лише за допомогою комп'ютерного синтезатора мови, вчений продовжував займатися наукою та вів активне громадське життя. Діяльність Гокінґа у сфері популяризації науки принесла йому славу та визнання далеко за межами наукових кіл.

Правила поховання в Україні не змінилися

Розповсюджується інформація, що з 15.03.2018 поховати померлих можна буде лише після дозволу суду. Це не зовсім відповідає дійсності. За новелами кримінально-процесуального кодексу України будь-яку експертизу, зокрема судово-медичну, зі 15.03.2018 призначатиме слідчий суддя. Але ж не забувайте, що експертиза проводиться лише в межах кримінального провадження. Експертиза потрібна буде у випадках насильницької смерті, а проводитиметься під час досудового розслідування лише після реєстрації повідомлення про кримінальне правопорушення.

Топ-10 найдивовижніших творінь природи на території України. ФОТО

Це пам’ятка природи національного значення, яка не має аналогів у Європі. Височенні скелі (до 50 м) стоять просто посеред лісу (Львівщина). Важко уявити, та їхній вік складає 55 млн років. Ерозійні останці масивних пісковиків внаслідок тектонічних рухів землі перейшли в майже вертикальне положення, утворивши собою дивовижної форми скелі. Кам`яне царство, де рік за роком вода, вітер і сонце виточували цілу систему гротів – таємничих печер і ходів.

Історія Оксани Мастерс: від інтернату в Хмельницькому до "золота" на Іграх-2018 для США

Зараз 28-річна американська паралімпійська атлетка українського походження Оксана Мастерс знімається в рекламних кампаніях відомих брендів, а також увійшла до переліку найкращих спортсменів за версією телеканалу NBC. Вона вже встигла завоювати "золото" в лижних гонках і "срібло" з біатлону на Паралімпіаді-2018 у Пхьончхані, а також має срібну медаль на Іграх у Сочі та "бронзу" на Іграх у Лондоні. У 2015 році Оксана здійснила свою мрію та побувала в Україні й навіть відвідала у шпиталі українських військових.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини