MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 березня 2018

2066 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 березня

Велика Британія висунула Росії ультиматум

За відсутності задовільної відповіді з боку Росії уряд Сполученого Королівства буде вважати інцидент у Солсбері замахом на вбивство, спонсорованим державою, на британській території з використанням забороненої зброї у порушення Конвенції про хімічну зброю та міжнародного права. Словом, незаконним використанням сили російською державою проти Великої Британії та першим випадком агресивного використання нервово-паралітичної речовини будь-якого типу на європейській території після Другої світової війни. Ми підготуємо нашу власну двосторонню відповідь, що складатиметься із жорстких і відповідних заходів згідно з нашими демократичними цінностями та принципами верховенства права.

Зісельс: Не Путін створив таку Росію – це Росія зажадала на трон такого, як Путін

Я зовсім не вважаю Путіна дияволом, який керує хорошою, доброю країною. Зміна влади або лідера визначає колективну ідентичність маси. І навіть якщо відбувається якесь тимчасове відхилення, як було за часів Єльцина, потім усе знову стає на свої місця. Ідентичність визначає, хто буде далі при владі. Росія хоче бути імперською. Їй важливо, щоб її боявся весь світ. Вона хоче межувати тільки сама із собою. Росія не зміниться, доки не зазнає якоїсь жорстокої поразки, як свого часу Німеччина та Японія. Тільки подібне потрясіння може змінити як саму форму країни, так і, як наслідок, її ідентичність.

Кримське єднання російських влади й опозиції

Подвійне дно російської опозиції щонайліпше допомагає владі в реалізації її політичної лінії у кримському питанні. Там, де Кремль використовує силову політику, опозиція діє з позиції "м'якої сили", залучаючи на свій бік кримчан, незадоволених політикою Путіна. І тим самим сприяє "м'якій легітимізації" і самих президентських виборів у Криму, й інтеграції півострова в російське політико-правове поле. Брехня й підміна понять стали візитівкою не тільки Кремля, а й російської опозиції. Тому і кримський "месіанізм" Путіна, і "гуманітарна місія" Собчак на півострів – ланки одного політичного ланцюга, що скував Росію.

Бути чи не бути податкові на виведений капітал в Україні?

Із багатьох джерел, незалежних одне від одного, останніми днями надходили повідомлення, що президент уже готовий внести законопроект, адже він багато разів це обіцяв (так само говорили про ПнВК на суботній зустрічі з блоґерами, про що майже всі вони написали із захватом: блоґери не економісти, але добре відчувають суспільні настрої). Оптимісти сподівалися, що прямо на зустрічі з бізнесом буде підписано три законопроекти: проголосований парламентом новий закон про господарські товариства, а також подання президентом до парламенту законопроекту про валютну лібералізацію та законопроекту про ПнВК. Із першими двома так і сталося.

"Ахметов, зупини екологічний тероризм". Акція протесту в Києві. ВІДЕО

Придніпровська ТЕС (ДТЕК Ахметова) не виконала взятих на себе зобов'язань, не знизила викиди шкідливих речовин з 1 січня 2018 року. Й тепер просто фізично не допускають перевірку на станцію. Дніпрян це дістало, й сьогодні вони приїжджають пікетувати офіс ДТЕК, власником якого є найбагатший українець Рінат Ахметов, який так ставиться до життя та здоров'я українців.

Річниця Куренівської трагедії: причини, жертви, архівні ФОТО

На по­ча­т­ку 50-х ро­ків у зв’я­з­ку з за­бу­до­вою Си­ре­ць­ко­го жи­т­ло­во­го ма­си­ву в Ки­є­ві тре­ба бу­ло збі­ль­ши­ти ви­ро­б­ни­ц­т­во цег­ли на Пе­т­рів­сь­ких це­ге­ль­них за­во­дах, що фу­н­к­ці­о­ну­ва­ли то­ді в ра­йо­ні ни­ні­ш­ньо­го Ку­ре­нів­сь­ко­го тро­лей­бу­с­но­го де­по (вул.Сирецька, 25). На ка­р’є­рах цих за­во­дів роз­по­чи­на­лась під­го­то­в­ка до роз­кри­в­них ро­біт у ве­ли­ких об­ся­гах. Щоб зменши­ти ви­тра­ти на ви­ве­зен­ня ґрунту, бу­ло за­про­по­но­ва­но роз­рі­джу­ва­ти йо­го во­дою і цю масу по тру­бах пе­ре­ка­чу­ва­ти до Ба­би­но­го Яру. Та­ким чи­ном мо­ж­на бу­ло ви­рі­ши­ти дві про­бле­ми: дій­с­но зме­н­ши­ти ви­тра­ти на транс­по­р­ту­ван­ня ґрунту й од­но­ча­с­но за­ми­ти яр, на мі­с­ці яко­го пла­ну­ва­лось ство­ри­ти парк куль­ту­ри й від­по­чи­н­ку.

"Темні часи" – це фільм, що спотворює історію. Як було насправді?

Треба розуміти, що фільм художній, документальні деталі в ньому прикрашають розповідь, але історія була іншою. Щоб показати, ніби визнаальні питання життя Англії залежали тільки від однієї людини, що були підкилимні інтриги, що хтось хотів здатися, що було багато слабкодухих, але з'явився Черчилль. Тобто фільм зроблений про важку долю глави держави, який усіх змусив підкоритися своїй волі. І тому цей фільм дуже популярний на пострадянському просторі – адже він показує британську політику такою ж авторитарною та візантійською, як на пострадянському просторі! Насправді Вінстон Черчилль – видатний державний діяч, одначе його велич полягає геть в іншому.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини