MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 квітня 2018

1742 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 квітня

Країни "Групи семи" обговорюватимуть ситуацію з Кримом і Донбасом в Торонто – Клімкін

"А тепер до Торонто – на зустріч з нашими друзями – міністрами закордонних справ "Великої сімки". Головні теми – солідарність з Україною щодо окупованих Криму та Донбасу та підтримка наших реформ", – написав Клімкін. Посол України в Канаді Андрій Шевченко  повідомив, що Україну вперше запросили на зустріч міністрів закордонних справ країн "Групи семи", яка розпочнеться 22 квітня в канадському Торонто. Він зазначив, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін отримав запрошення на зустріч від своєї колеги, канадської міністерки Христі Фріланд. До складу "Групи семи" входять США, Японія, Німеччина, Канада, Італія, Франція та Велика Британія. У 2018 році у клубі головує Канада.

Через загарбників в Авдіївці припинено подачу води. ВІДЕО

Внаслідок організованої російськими окупантами й колаборантами провокації, прийнято рішення щодо закриття Донецької фільтрувальної станції. За інформацією Військово-цивільної адміністрації Авдіївки, учора близько 16:00 в місті припинено подачу води. Як повідомив керівник ВЦА Авдіївки Павло Малихін, ситуація залишається складною, але повністю контрольованою. У місті є власні запаси питної води, що зберігаються в заглибленому резервуарі. Завдяки цьому є можливість подавати воду за графіком. Перша подача відбудеться в суботу 21 квітня із 17:00 по 21:00.

Наш цивілізаційний вибір і збільшувальне скло для еліти

Ми так засиділися на старті, що нам поступальний розвиток зовсім не підходить, нам потрібно скакати через щаблі, щоб не відстати від інших. Мені ж здається часом, що ми не летимо, не біжимо, навіть не йдемо, а ніби повземо. Так, у потрібному, правильному напрямку, але повземо. Причому наше громадянське суспільство якраз готове до цього кидка, а ось еліта ніби весь час пригальмовує. Ми дуже багато говоримо, обговорюючи реформи, ми нескінченно довго зважуємо "за" й "проти", перш ніж на щось зважитися. Й у підсумку набагато менше робимо, ніж говоримо. А що нам заважає підходити до насущних питань із позицій цивілізаційного вибору?

Макаров: Супрун здобула моральну перемогу

Хіба ж не вибухає щодня, щогодини бомба мало не в кожному домі, коли у двері стукає хвороба? Навряд чи знайдеться українець, який на власному досвіді чи досвіді своїх близьких не переконався в смертельній небезпеці машини знущання й болю, яка називається в нас системою охорони здоров’я. Найсумніше, що кожен із непримиренних критиків Супрун, а це здебільшого лікарі, знає в десятки разів більше жахливих випадків, але або вважає цей стан речей прийнятним, або, якщо йдеться про наймудріших, знає, що може бути ще гірше. Відколи МОЗ оголосило перебудову, я спілкувався з багатьма представниками цеху, з подивом спостерігаючи поступову еволюцію їхнього ставлення до змін.

Росія відкочується на десятки років назад

Чи будуть найближчим часом введені нові санкції – складно сказати. Є велика кількість питань – і це не лише Сирія і Україна. Ще є втручання у вибори, кібератаки та інше. Тому скоріше за все протримається певна пауза, але деструктивна поведінка Росії не змінилась. Буквально минулого тижня німецькі спецслужби сказали, що відбулась масована атака на їх інформаційні і інші урядові системи в Німеччині. Росія не змінює свою думку. Звичайно, що через певний час буде необхідність знову її покарати за те, що вона зробила. А Трамп радше за все сподівається на відновлення діалогу, що він зможе вирішити більшу частину питань.

Епідемія фейків: як полагодити інтернет

Хотілося б негайно заборонити шкідливі матеріали. Однак контроль над контентом – справа непроста. У людей різні смаки. Те, що для одного жорстокий наклеп, для другого – гостра сатира. Ми не усвідомлюємо, яка крихка межа між правдою та брехнею. Безвідповідальна вигадка чи грайлива спекуляція? Неприпустима упередженість чи в’їдлива дотепність? Однобічне висвітлення подій чи спрощений і влучний виклад? Що менше такі питання доходять до критики у вільному суспільстві (що й казати про обговорення на рівні політиків), то краще. Тож я сказав Комітетові, що мусимо позбутися "безликих" джерел інформації.

Чому не варто записуватися на прийом до лікаря

Іванна Скорик запитує, чи доречно в реквізитах, зверненнях, заявах уживати слово директорці замість директорові, якщо звертаєшся до жінки? Слова директорказавідувачкалікарка в сучасних словниках не мають жодних обмежувальних ремарок – розмовне, просторічнечи ще якесь, тобто вони нейтральні. Отже, їх можна вживати всюди. Тут, правда, є відтінок незвичности, але це тимчасове явище. Чи помилково казати записатися на прийом до лікаря? З огляду на те, що місце, де приймають, називається приймальня, а не прийомна, години, в які приймають – приймальні, а не прийомні, то й до лікаря маємо записуватися на приймання.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини