MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 вересня 2018

1651 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 вересня

РПЦ у глухому куті перед прийдешньою автокефалією, її погрози – сміховинні

Мені це нагадує ситуацію річної давнини. Навіть після твердження Ради міністрів ЄС про безвізовий режим з Україною знайшлося чимало обдарованих особистостей, які лицемірно стверджували, що це ще нічого не означає і безвізу не буде. Більше того, по тому, як безвіз набув чинності, деякі продовжували говорити, що все одно це не те, мовляв, потрібно мати бронювання й показувати гроші. Так буде й цього разу – ті, кому автокефалія неприємна (з різних причин: від особистих антипатій до фінансово обґрунтованих) намагатимуться переконати всіх нас, що томосу не буде.

Після Brexit: як жити у світі британсько-європейської поразки

Brexit катапультує Велику Британію у своєрідну історичну нічию землю. Гомогенної британської національної держави, яку прагнуть повернути прихильники виходу з ЄС, ніколи не існувало. Попри те, що Об’єднане Королівство – це мультинаціональне утворення (з англійців, шотландців, валлійців і північних ірландців), до часу після Другої світової війни Велика Британія утримувала імперію. А після її ліквідації, хоч і часто скрегочучи зубами, облаштувалася в постколоніальному проекті європейської єдності.

ФСБ знайшло нову "візитівку Яроша"

ФСБ Росії зробило сенсаційну заяву: СБУ й "керівництво "Правого сектора" найняло одного з бойовиків "Ісламської держави" для вбивства одного з ватажків російських окупантів і колаборантів ОРДО. У цій новині прекрасним є все. Таке відчуття, що її складали не у ФСБ, а в перших класах початкової школи – настільки "по-дебільному" її написано. Втім, поведінка російських спецслужбистів на місці отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері більше не залишає сумнівів у деградації чекістських навичок. Безкарність розбещує. Цілковита безкарність розбещує цілком.

Скиглій замість борця: хиби "Таємного щоденника Симона Петлюри"

У суспільно-політичних реаліях сучасної України актуальність такого фільму беззаперечна. Він був потрібен вже давно, й дуже потрібен зараз, адже доступною мовою кінематографу розповідає глядачам про одного зі стовпів Української революції. Також відзначимо, що з огляду на нашу любов до "круглих" дат стрічка теж вийшла вчасно. Наступного року буде 140-а річниця зі дня народження Петлюри. Сюжет фільму будується за принципом щоденника, якого ніби пише сам Петлюра. І хоч насправді такого щоденника немає, але Петлюра міг мати задум його написати або навіть брався за роботу. 

Співробітнику Одеської моракадемії довелося звільнитися через надмірну тугу за мертвим сєпаром Захарченком

В Одеській морській академії працював начальником відділу практики Олександр Калінін. Працював до вчорашнього дня. Звільнився за власним бажанням. Так написав у заяві. Після того, як стіну в його кабінеті сфотографували курсанти морехідки. Калінін дуже тужив за мертвим сєпаром Захарченком. Так тужив, що вчепив на стіні в своєму кабінеті портрет покійника із траурною стрічкою. Вважав його "героєм". Ну, для когось і кобила може бути нареченою.

Найбільш кривавий злочин проти людства: теракт 9/11

Сьогодні 17 річниця найстрашнішого в історії людства теракту. 11 вересня 2001 року терористи-смертники з угруповання "Аль-Каїда" викрали чотири пасажирські літаки. Два із авіалайнерів врізалися у вежі всесвітнього торговельного центру в Нью-Йорку. Як результат – загинуло майже 3 тисячі людей. Понад 6 тисяч отримали поранення. Це один із найкривавіших злочинів проти людства в сучасній історії. Для всього світу саме цей день став зміною епох.

"Крихка свобода". Для учасників конференції ОБСЄ у Варшаві покажуть фільм про полонених у "ЛНР"

Автори фільму представляють історії чоловіків і жінок у контексті послідовності подій від початку Євромайдану до окупації Луганська та встановлення влади самопроголошеної "республіки". Відправною точкою для створення фільму стала велика кількість випадків катувань, нелюдського поводження та такого, що принижує людську гідність. Це все було задокументовано правозахисниками Східноукраїнського центру громадських ініціатив та представлено у звіті "У підвалі будинку "ЛНР".

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини