MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 листопада 2018

2051 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 листопада

Згубна дезорієнтація: демократія в небезпеці

Авторитарні системи панування, такі як путінська Росія, зосереджуються на генеруванні примарної реальності, в якій правляча верхівка безперешкодно може здійснювати свої кримінальні оборудки. Зредуковані форми ідеології, на які вони при цьому спираються, мають по суті поширювати одну-єдину ідею: що всі люди продажні, всі інституції корумповані, всі етичні принципи – це сентиментальні ілюзії, а отже, всі спроби розрізняти добро та зло – лише марнування часу. Щойно це закарбується в головах, злочини не будуть більше помітними, позаяк вважатимуться нормальним станом речей.

На США чекають роки запеклого протистояння

Підсумки проміжних виборів у США свідчить, що "угоду" із цим ворогом, Путіним, буде укласти все важче, а боротьба з ним стане доказом відсутності втручання Росії у президентські вибори на боці штабу Трампа. Той, хто хоче перемогти 2020 року, повинен зробити максимальний внесок у послаблення Росії, прискорення демонтажу її режиму, відновлення міжнародного права. Для Трампа це стане закінченням розмов про втручання, для демократів – демонстрацією того, що за втручання карають. Саме в цьому буде один із важливих елементів успіху.

Кулеба: Свобода слова перетворюється на тиранію

У технологічному світі свобода слова потребує переосмислення. Слів у цьому світі стає все більше, а свободи – все менше. Свобода слова перетворюється на тиранію слова. Не кожна думка має право на поширення, обговорення й толерантне ставлення. Ми вже, часто непомітно для себе, розбещені хтивістю та агресією онлайн-платформ. І в цій реальності "чим більше свободи тим краще" вже працює проти нас і самої свободи.

Пастка, в яку потрапляють критики реформ в Україні

Символічні зміни відбуваються не за рахунок інституційних. Це просто два паралельні процеси. Ефективність реформ у кожному випадку визначає баланс сил. І немає сенсу протиставляти одне іншому. Зміни в одній сфері здобуваємо не за рахунок відсутності їх в інший. І якщо вас дратує обсяг "незробленого" – це зовсім не привід звинувачувати "виконане". Зрештою, знецінення – це все-таки про емоції, а не про логіку.

10 гривень за автівку Сироїд: як медіа торгують власною репутацією

Заступниця голови Верховної Ради Оксана Сироїд вказала в декларації, що придбала автомобіль за 180 тисяч гривень (його реальна вартість). Але НАЗК вважає, що треба було вказати 10 гривень, і це серйозне корупційне провопорушення. Журналісти не дуже розібралися в темі, й тепер купа з'явилася купа новин про те, буцімто Сироїд вказала в декларації, що придбала авто за 10 гривень. При цьому медіа посилаються на сайт НАЗК, на якому вказано, що нардепка вказала саме 180 тисяч гривень.

Коментар чеської поліції зводить нанівець виправдання Лозового щодо фальшивих євро

"Поліціянти прибули на місце і з'ясували, що іноземець спробував заплатити за товар 440 євро трьома банкнотами номіналом 200 євро. Продавчиня магазину сказала, що провела тест на справжність спеціальним пристроєм, який показав, що купюри є фальшивими. Коли вона висловила підозру щодо справжності купюр, іноземець із магазину швидко пішов. На підставі опису іноземця поліціянти почали пошуки, які були успішними". Тобто надеп не просто хотів розрахуватися підробними купюрами. Він намагався втекти, коли зрозумів, що підставу розкрито.

81 рік по Кулішеві. Як розстрілювали наше Відродження. ФОТО

Так гинуло українське Відродження в подіях, які все далі й далі віддаляли нас від цивілізації. Багатьом загиблим письменникам і драматургам тоді було лише трохи за 30. У плані творчості – це юність, якщо не дитинство. Микола Куліш був реабілітований 4 серпня 1956 за відсутністю складу злочину. Та, на жаль, жодна реабілітація не в змозі повернути час назад і віддати нам наше, залишивши серед живих геніїв і просвітників, жорстоко відібраних у народу, який так потребує світла та світил.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини