MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 листопада 2018

4680 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 листопада

Загроза турбулентності у світовій економіці

У більшості периферійних країн, до яких належить Україна, можуть початися серйозні складнощі, тому що розвиток цих країн був опосередкованим розвитком світових економічних центрів – США, Китаю, ЄС. Чи продовжить Китай купувати українську сільгосппродукцію в нинішніх обсягах в разі світової економічної кризи, чи обваляться ціни не агропродукцію? Чи український метал користуватиметься попитом на сьогоднішньому рівні й чи не знизяться ціни на нього? Передумови для побоювань є.

Кордони "русского мира" невблаганно звужуються

Залякати константинопольського патріарха Росії не вдалося. Представник Константинопольського (Вселенського) патріархату у Всесвітній раді церков архієпископ Телміський Іов заявив, що Константинопольський патріархат за певних умов може позбавити автокефалії та статусу патріархату Російську православну церкву, оскільки церкви Московського патріархату з юридичного погляду більше немає в Україні, а всі українські священнослужителі мають підкорятися Вселенському патріархові.

У чому Україну з Естонією розділяє не кордон, а час

Естонія. Електронна резиденція. Треба подати документи? Треба голосувати? Треба отримати документи, дозвіл? Звернулися на сайті, заповнили форму, підписали цифровим підписом – так усе. Мінімум людського фактора... Лева частина життя юриста – це черги, відправка кореспонденції, спілкування з чиновниками щодо здійснення ними повноважень. У цьому питанні нас розділяє з Естонією не кордон, а час. У них мобільний, а в нас усе ще пейджер.

Лукашенко недарма боїться російської бази в Білорусі

Російський пропагандист, звичайно ж, скаже, що жителі Криму самі захотіли та боялися "бандерівців". Так і жителі Білорусі самі захочуть, злякаються тих самих "бандерівців" або НАТО. Або моторошних білоруських націоналістів, які захочуть змусити їх говорити білоруською мовою – це ж справжнісінькі тортури! А Лукашенко у щасливий день приєднання до Росії помре від радості. Як помер афганський диктатор Хафізулла Амін, який запросив до своєї країни "обмежений контингент" радянських військ.

Захопити, пограбувати, зруйнувати, отруїти й утекти – звичайна поведінка загарбників

Між іншим, чи аналізував хтось період радянської окупації під цим кутом зору? Комуністи більше 70 років цілодобово твердили: "ми прийшли назавжди!", "ми будуємо тисячолітнє царство комунізму!" – а поводилися так, начебто від самого початку знали те, чого не знав поневолений і закріпачений ними народ. А саме: що тільки-но захоплені ними природні й людські ресурси вичерпаються, – доведеться тікати. Надзвичайно цікава тема – і для політології, і для філософії, і для психіатрії.

Найкращу оцінку скандальним заявам Гуґа дали міжнародні організації – нардепка

Гуґ своєю черговою заявою дискредитував мандат своєї роботи в місії ОБСЄ за чотири роки в Україні. Увесь цей час він уникав коментарів щодо того, хто почав війну, хто ініціює обстріли, яка природа конфлікту. Таку позицію він пояснював особливостями посади: "Ми даємо лише факти без особистих думок". Тепер зрозуміло, що Гуґова особиста думка визначала його публічну комунікацію й роботу в ОБСЄ. Особиста думка пана Гуґа розходиться з висновками резолюцій ООН, Ради Європи, ЄС, НАТО, попередніми висновки Міжнародного кримінального суду та Міжнародного суду ООН.

Як не з'їхати з глузду й вижити у школі

Запитуючи про це на майстер-класах, намагаюся почути, як живеться нині в школі та біля неї нашим дітям. Бо часто далі за "яку оцінку отримав" і "що нового почув" у своїй цікавості дорослі не йдуть. А судячи з того, як саме майбутні репортери збираються "виживати", сучасних школярів цікавлять дуже різні речі. Одні в роздумах, як уберегти своє життя, коли за вікнами гупає артилерія чи хтось інформує про замінування будівлі просто на урочистій лінійці. Чи, наприклад, як не потрапити в лікарню після обіду в шкільній їдальні – несподівана, але актуальна тема, чи не так?

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини