MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 травня 2019

948 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 травня

Інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського. ВІДЕО

Президент України Володимир Зеленський, який сьогодні прийняв присягу глави держави, оголосив про розпуск Верховної Ради. Про це він заявив під час виступу в сесійній залі парламенту.

Народні депутати, ви призначили самі інавгурацію в понеділок, в робочий день. Я бачу в цьому плюс. Це означає, що сьогодні вечірок не буде. Будемо з вами працювати. Тому я дуже вас прошу прийняти закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальності за незаконне збагачення, багатостраждальний виборчий кодекс", – сказав він.

Бали, паради та вигнання злих духів: як у світі інавгурують президентів

Назва цієї церемонії походить від латинського слова inauguro – "посвячення". У Древньому Римі чиновників на їхні посади обирали народни збори, після чого новообраних високопосадовців посвячували авгури – офіційні жерці й віщуни. Спостерігаючи явища природи, тлумачачи поведінку птахів та сни, авгури нібито вгадували волю богів та провіщали майбутнє.

Гройсман подає у відставку

Гройсман наголосив, що весь Кабмін піде у відставку після зміни парламенту. "Сьогодні президент України був приведений до присяги. Під час своєї інавгураційної промови він сказав про те, що уряд має скласти свої повноваження. Думаю, ви розумієте, що уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою, а не перед новообраним президентом", – сказав очільник Кабінету Міністрів.

У США серіал "Чорнобиль" назвали кращим за "Гру престолів"

У травні американський кабельний канал HBO, відомий серед іншого і за серіалом "Гра престолів", презентує міні-телесеріал "Чорнобиль", заснований на реальних подіях трагедії 1986-го року.

Росіяни готові виходити на вуличні протести – журналіст

"Кто не скачет, тот за Храм", – скандує, скакаючи, багатотисячний натовп у Єкатеринбурзі. Місцеві "тітушки" їх третій день б’ють та заливають газом, ОМОН та Росгвардія лупцює гумовими кийками, а вони співають і світять телефонами, мов ліхтариками.

Підписано закон, який обріже прибутки власникам домашніх сонячних електростанцій

Петро Порошенко все таки підписав закон №8449-д, який скасовує "зелені" тарифи для власників сонячних електростанцій, проте зберігає їх для олігархів.

Визначено головного торговельного партнера України

Росія опинилася на другому місці ($2558,7 млрд і 9,8%), хоча ще за підсумками 2018 року була першою.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини