MENU

Рейтинги партій на вибори в Раду 2019

3004 0

20 травня Володимир Зеленський заявив про те, що розпускає парламент VIII скликання, у зв'язку з чим чергові вибори у Верховну раду відбудуться достроково.

Голосування пройде в липні, але на даний момент вже з'явилися рейтинги партій, які будуть брати участь у парламентських виборах. Згідно з даними соціологічних опитувань, подолати 5% прохідний бар'єр у Верховну раду можуть 6 партій:

– "Слуга народу";

– "Опозиційна платформа – За Життя";

– Блок Петра Порошенка;

– Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина";

– "Сила і честь";

– "Громадянська позиція".

Високі шанси потрапити в парламент нового скликання мають нові політичні сили "Слуга народу" (Володимир Зеленський), "Сила і честь" Ігор Смешко), "Громадянська позиція" (Анатолій Гриценко), лідери яких також отримали великий відсоток підтримки виборців на минулих виборах президента.

Національне соціологічне опитування: травень 2019.

Партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" очолює передвиборний рейтинг. За неї готові голосувати 29,5% серед усіх опитаних (39,9% серед тих, хто точно збирається йти на вибори і визначився, кому віддати свій голос).

Читайте також: Закон о выборах: что нужно менять

Друге місце в рейтингу у "Опозиційної платформи – За Життя". За партію Рабиновича, Бойко і Медведчука готові проголосувати 8,1% усіх опитаних (10,9% з невизначених).

Блок Петра Порошенка на позачергових виборах у Верховну Раду 2019 можуть підтримати 7,8% українців (10,6% серед тих, хто точно збирається голосувати).

Юлія Тимошенко йде на парламентські вибори з партією "Батьківщина", яка в рейтингу має 6,7% симпатій українців (9,1% визначилися).

Партія "Сила і честь", очолювана Ігорем Смешком, може пройти у Верховну раду IX скликання з таким відсотком голосів виборців: 3,8% серед всіх опитаних; 5,1% серед тих, хто точно буде голосувати.

Анатолій Гриценко з партією "Громадянська позиція" на парламентських виборах може набрати 3,7% (5% серед визначилися виборців).

За даними передвиборного рейтингу, від 1% до 5% підтримки українців ймовірно отримають:

– "Опозиційний блок – Партія миру і розвитку" – 2,6% (3,5% серед тих, хто визначився);

– Радикальна партія Олега Ляшка – 2,4% (3,3%);

– Всеукраїнське об'єднання "Свобода" – 1,8% (2,4%);

– Об'єднання "Самопоміч" – 1,5% (2%)

– Партія "Голос" Святослава Вакарчука – 0,7% (0,9%).

Читайте також: Запрос на перемены: возможна ли максимальная перезагрузка парламента при досрочных выборах

Варто відзначити, що лідером антирейтингу став Блок Петра Порошенка "Солідарність". 43,9% опитаних українців ні в якому разі не готові віддати свій голос за цю партію.

Спільне соціологічне дослідження перед виборами у Верховну раду 2019 проводилося Центром "Соціальний моніторинг", Українським інститутом соціальних досліджень ім. Яременко та Соціологічною групою "Рейтинг" з 30 квітня по 10 травня у всіх областях України. Було опитано 3 тис. респондентів (похибка склала 1,1 - 1,83%).

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини