MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 серпня 2019

3523 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 серпня

На Донбасі внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо українських військових

На Донбасі внаслідок обстрілів російських окупантів сьогодні загинули четверо військовослужбовців Збройних сил України. Про це речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк повідомив на брифінгу. "Від початку поточної доби сьогодні, 6 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили два провокаційні обстріли наших позицій", – зазначив Гуцуляк. "О 00.45 протягом майже години ворог застосовував озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю під час обстрілів українських позицій біля села Богданівка Донецької області. О 10.20 російські окупанти розпочали обстріл з РПГ підрозділів Об’єднаних сил поблизу Павлополя. "Із сумом повідомляємо, що внаслідок ворожих обстрілів, за наявною інформацією, сьогодні четверо наших героїв отримали поранення, несумісні з життям. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших військових, а також їх бойовим побратимам", – наголосив Гуцуляк.

ГПУ знову викликала на допит Валерію Гонтареву у справі олігарха-втікача Курченка

Генеральна прокуратура знову викликала на допит екс-голову Національного банку України Валерію Гонтареву у справі олігарха-втікача Сергія Курченка.  У повідомленні сказано, що Гонтарева має з’явитися 12.08.2019 о 13.30 до старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні Кулика К.Г. за адресою: м. Київ, вул. Різницька, 13/15, каб. 1106-Б приміщення Генеральної прокуратури України...

ДБР відкрило кримінальну справу проти Порошенка через поїздку на Мальдіви

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо можливої організації екс-президентом України Петром Порошенком незаконного переправлення осіб через держкордон під час поїздки на Мальдіви у 2018 році. У відомстві зазначили, що розслідуються ймовірні дії Порошенка та службових органів державних митної і прикордонної служб щодо організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з використанням завідомо підроблених документів під час поїздки на Мальдівські острови у 2018 році.

У Міносвіти планують змінити умови прийому для вступників на бюджет

У Міністерстві освіти і науки наступного року планують змінити умови прийому на бюджетну форму навчання. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич на прес-конференції в Києві.

"Цього року рекомендації до зарахування на бюджет отримали 60 тис. 354 вступників, які вступали на базі 11-го класу повної загальної середньої освіти. З них до 1 серпня підтвердили свій намір навчатися на пропонованих місцях 87,1%, тобто 52,8 тис. вступників. Треба теж пам'ятати, що до цього обсягу державного замовлення треба додати ще 8850 місць, які були надані для навчання у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, це вищі військові заклади", – сказала Гриневич.

Менше обману. В Україні запрацювали нові правила маркування продуктів

супермаркет

Від 6 серпня в Україні набув чинності закон "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів". Пояснюємо, що зміниться. 

Тепер виробники не зможуть приписувати властивості або наслідки споживання продукту, яких він насправді не має. Виробники також не зможуть приписувати особливі характеристики продуктам, якщо вони притаманні аналогічним товарам. І це же не все...

У більшості областей завтра буде спека – синоптик

У центральних областях, на Півдні та Сході буде сухо та сонячно. Вітер повіватиме з південного заходу, передбачається помірним, хіба що в західних областях буде сильнішим. У Києві у середу – вже літо! Завтра протягом дня очікується +26+28 градусів. Дощ та гроза в столиці ймовірні, візьміть парасолі.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини