MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 серпня 2019

4556 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 серпня.

Президент спростив процедуру набуття громадянства для іноземців, котрих переслідують через політичні мотиви

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, розширивши перелік осіб, які можуть отримати українське громадянство (іноземці та особи без громадянства, які захищали Україну, і громадян РФ та зазнали політичних переслідувань).

Рішення увахлене "з метою забезпечення захисту прав і свобод людини і громадянина".

Україна перекрила не русло Дніпра, а технологічну споруду на материку, на що мала повне право – постпред президента в Криму

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич наголошує, що Україна перекрила не русло річки Дніпро, а технологічну споруду, розташовану на її території, на що мала повне право.

Про це він повідомив, коментуючи "чергове загострення уваги чиновників окупаційної влади РФ з приводу дніпровської води".

"Крим є територією України. Крим не є територією РФ. Тому РФ не може ставити у міждержавних відносинах питання, пов‘язані з Кримом. Питання, пов‘язані з Кримом, може ставити лише держава-суверен, тобто Україна. Річка Дніпро не тече по території Криму. Україна перекрила не русло річки Дніпро, а перекрила технологічну споруду (канал), яка знаходиться на території України. На це Україна має повне право", – наголосив він.

Безсмертний більше не представлятиме Україну в Мінську

Президент Володимир Зеленський звільнив Романа Безсмертного з посади представника України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.Про це йдеться у президентському указі.

"Увільнити Безсмертного Романа Петровича від виконання обов'язків представляти Україну у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи", – йдеться в документі.

Журналістка: На бурштинових клондайках – затишшя. Закупівельники і добувачі чекають людей, з якими потрібно передомовлятись

Коли дивишся як президент когось сварить у інших регіонах, коли президент когось сварить у галузях, в яких ти дупля не ріжеш, то думаєш, шо це звісно, шоу – але раптом, раптом він справді насварив того, кого треба, і раптом захитаються роками налагоджені незаконні механізми, які звуться схемами. Але коли пальчиком махають у сфері, на якій ти з‘їла зуби, то навіть обурення не виникає. Виникає пофіг.

Йдіть і сваріть школярів за відсутність розвитку освіти, а пацієнтів за відсутність наукових медичних відкриттів.

На бурштинових клондайках – затишшя. Але це не президент, це ринок його диктує. Попит впав. Закупівельники і добувачі чекають нових правил і нового смотрящого. Чекають людей, з якими потрібно передомовлятись. Так буває щоразу. З кожним новим начальником поліції і головою ОДА. І з кожного зміною влади і впливів на Банковій.

Банки відновили видачу "теплих кредитів" для українців

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та голова правління Ощадбанку Андрій Пишний уклали додатковий договір про співпрацю щодо співфінансування виділених урядом 380 млн грн для утеплення. 8 серпня в відомстві повідомляли, що видачу теплих кредитів відновили також ПриватБанк і Укргазбанк.

"Це унікальна можливість для ще близько 3 тисяч ОСББ (понад 230 тис. родин) у цьому році залучити до 1 млрд грн "теплих кредитів"; одержати до 70% відшкодування із держбюджету; отримати додаткові компенсації із місцевих бюджетів; заощаджувати 50% і більше на комунальних послугах; підвищити вартість квартир в утеплених багатоповерхівках в середньому на 30%; жити в теплі та комфорті", – йдеться в повідомленні.

На території мисливських угідь відомої резиденції Януковича створять нацпарк

Сухолуччя

На території мисливських угідь екс-президента-утікача Віктора Януковича Сухолуччя Мінекології створить новий національний природний парк. Про це повідомляє прес-служба Мінекології.

"Нарешті на карті природно-заповідних територій України з’явиться ще один національний природний парк. Дніпровсько-Тетерівський НПП площею 30402,3 гектара буде створено на території Вишгородського та Іванківського районів Київської області", – цитує прес-служба міністра Остапа Семерака. 

За словами Семерака, мисливські угіддя Януковича мали отримати статус заповідника ще у 2008 році, але указ не погодили з Дніпровсько-Тетерівським лісомисливським господарством.

На Полтавщині археологи знайшли зброю та золото скіфів. ФОТО

У Полтавській області на древньому Більському городищі у селищі міського типу Котельва археологи знайшли золото та зброю скіфів, повідомляє пресслужба Полтавської облдержадміністрації.

Зазначається, що це вже четверте знайдене археологами з 1906 року нерозграбоване поховання на згаданому городищі.

"Найголовніше навіть не те, що археологи знайшли артефакти VI століття до нашої ери, а те, що поховання не було пограбоване. В ньому все залишилося точно так, як і 2600 років тому", – заявила директорка Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

Українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла "експершу ракетку світу"

В першому колі престижного турнірув американському місті Цинциннаті 19-річна українська тенісистка Даяна Ястремська переграла колишню першу ракетку світу, Каролін Возняцкі з Данії (нині – 19-а у світі).

Обидва сети завершилися з рахунком 6:4. Наступною суперницею Ястремської стане досвідчена росіянка Світлана Кузнецова, яка в першому колі в трисетовому поєдинку з двома тайбрейками здолала опір представниці Латвії Анастасії Севастової.

Австралію засипало снігом: кенгуру бавляться у кучугурах снігу. ВІДЕО

На південному сході Австралії вперше за майже 40 років випав сніг, через що місцеві мешканці спостерігали незвичне видовище – зграї кенгуру, що бігають по білому снігові.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини