MENU

День народження Кузьми Скрябіна: біографія легенди українського року

2197 0

Кузьма

Сьогодні, 17 серпня, відомому українському співаку, лідеру гурту Скрябін Андрію Кузьменку, який загинув у ДТП 2 лютого 2015 року, виповнився б 51 рік.

НВ згадує біографію легенди українського року.

Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко) народився 17 серпня 1968 року в місті Новий Розділ, хоча дитинство та шкільні роки провів у Новояворівську.

Мати співака — вчитель музики, батько — інженер. Формування особистості проходило під впливом матері. Він часто згадував, як з першого класу мати «гумовим тапочком заганяла його в музичну школу», яку він закінчив по класу фортепіано. Як згадував Кузьма, в дитинстві він мріяв стати водієм сміттєвоза.

Читайте також: Ты был прав. И – Лев. 4 года с роковой гибели Кузьмы

У 1979 році, коли Андрію було 10 років, він вперше почув пісню The Beatles — Lady Madonna, яка і стало першим поштовхом до меломанії.

Початок музичної кар'єри

У 1983 році Кузьма познайомився з творчістю шотландської групи The Exploited, яка захопила його і назавжди змусила полюбити панк-музику.

За словами Кузьми, музика The Exploited ввімкнула у ньому зовсім іншу людину. Після цього він став танцювати, ходити на дискотеки і поширювати панк серед молоді. Так з’явилася група Ланцюгова реакція. Для репетицій групи використовувався актовий зал школи, де навчався Андрій.

У 1985 році він закінчив школу і намагався вступити у Львівський медінститут.

У 1986 році Кузьма познайомився з Володимиром Шкондою, який був гітаристом. Спочатку вони тільки слухали музику, а пізніше почали її грати. Цю групу Кузьма називав першим етапом появи Скрябіна.

У 1987 році він написав пісні Lucky Now, Brother, Так То Вже Є. Спочатку майже всі пісні Кузьма писав англійською мовою, а потім перекладав їх на українську.

Точкою відліку для групи Скрябін стало прийняте 29 червня 1989 року спільне рішення учасників групи записати композицію Feel the Pain та її україномовний варіант — Чуєш біль.

Зоряний час

У 2000 році Кузьма став ведучим власного хіт-параду Гаряча сімка, який проіснував до 2002 року.

У той же час у 2000 році Андрій Кузьма посварився з іншим учасником групи — Ростиславом Домишевським, що стало причиною чуток про розпад Скрябіна. Тим не менш, саме з 2000 року популярність Андрія почала стрімко зростати.

У 2003 році Кузьма став ведучим програми Шанс і Шейканемо разом зі співачкою Наталею Могилевською.

Читайте також: Кузьма Скрябін посмертно нагороджений орденом

У 2006 році була видана книга Кузьми — автобіографія Я, Побєда і Берлін, яка стала неймовірно популярною і була перевидана кілька разів.

У 2008 році Кузьма створив гурт Пающіє труси, а у 2009 році став першим учителем гурту DZIDZIO.

Дискографія

2002 — Стриптиз

2002 — Озимі люди

2003 — Натура

2004 — Альбом

2005 — Танго

2006 — Гламур

2007 — Про любов?

2009 — Моя еволюція

Всього в гурту Скрябін налічується до 30 альбомів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

НВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі



Правила коментування »  

Новини