MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 грудня 2019

492 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 грудня

Президент підписав закон про продовження "особливого статусу" Донбасу

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження до кінця 2020 року закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

 

Фурса: С каждой уступкой Зеленский все больше кастрирует земельную реформу

Они кричали, что 200 тыс. гектар в одни руки это много. И мы уменьшаем в 20 раз концентрацию? В 20 раз. Это вообще какие экономические расчеты берутся за основу? Ограничения на уровне 200 тыс. гектар не создавали никаких монополий, потому что сопровождались еще и ограничениями на уровне ОТГ и области. А в рамках страны это всего лишь 0,5% от всех сельхоз земель.

Рада схвалила зміни до законів, необхідні для імплементації закону про скасування депутатської недоторканності

За відповідний законопроєкт №2237 про внесення змін до деяких законодавчих актів з метою приведення у відповідність до закону "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України" у другому читанні та в цілому проголосували 291 народний депутат. Жодного голосу на підтримку законопроєкту не було від фракцій "Європейська солідарність", "Батьківщина" і "Голос".

Интервью отца Зеленского – результат непрофессионализма службы президентского протокола и пресс-службы

Смена статуса сына, даже самого-самого любимого и самого-самого лучшего, должна сопровождаться напряженной работой службы протокола, которая обязана помочь членам семьи адаптироваться к новому этапу в жизни и исключить эпизоды, наносящие урон имиджу Президента. Надеюсь, что этот пробел будет исправлен в будущем.

Росія програла апеляцію про компенсацію "Укрнафті" збитків, завданих анексією Криму

"Верховний Суд Швейцарії залишив без задоволення заяву РФ про скасування міжнародного арбітражного рішення на користь ПАТ "Укрнафта". 12 квітня 2019 року міжнародний арбітражний суд присудив стягнути з Російської Федерації на користь "Укрнафти" понад 44 мільйони доларів компенсації за експропріацію інвестицій "Укрнафти" в Автономній Республіці Крим", – йдеться у повідомленні.

Уряд заборонив українцям виїжджати до Росії за внутрішніми паспортами

"З 1 березня 2020 року перетин кордону з РФ буде здійснюватися на підставі закордонного паспорта, але тільки для громадян України, що виїжджають з України на територію РФ. Зменшується час проходження прикордонного контролю кожного громадянина – для перевірки даних особи відомості закордонних паспортів зчитуються спеціальними приладами", – написав Гончарук.

Протягом десятиліття майже 10% населення України емігрувало за кордон – Дубілет

Безвіз істотно не вплинув на підсумкові цифри міграції і сальдо. Я це пояснюю тим, що відбувся перерозподіл — люди стали менше їздити в Росію (принаймні, офіційно), і більше — в Європу.

НБУ перетиснув економіку високими ставками?

Насамперед це підтвердження того, що за належної монетарної політики НБУ, інфляцію можна утримувати на помірно низькому рівні, який не відлякує іноземних інвесторів, є прийнятним для нормального бізнес-планування і створює фундамент для зростання заощаджень населення у гривні. Доконаним фактом тепер є і те, що Україна вибула зі списку країн-аутсайдерів з надвисокими показниками інфляції. Це позитивно відобразиться як на кредитних рейтингах, так і на вартості боргових залучень на міжнародних ринках.

The New York Times: Над страной, которую я люблю, нависла страшная угроза – экс-директор ФБР и ЦРУ

Верховенство закона является основой американской демократии, принципом, который защищает каждого американца от злоупотреблений монархов, деспотов и тиранов. Каждый американец должен требовать, чтобы наши лидеры ставили верховенство закона выше политики.

В США назвали дату голосования по импичменту Трампа

"18 декабря Палата представителей осуществит одни из самых весомых своих полномочий, предоставленных нам Конституцией США, и проголосует за принятие двух статей по импичменту президента США", – говорится в письме.

Збірка Сергія Жадана потрапила до лонг-листа PEN America Literary Awards

Книга під назвою Те, заради чого ми живемо, те, заради чого вмираємо (What We Live for, What We Die for) вийшла у перекладі Вірляни Ткач та Ванди Фіппс у видавництві Yale University Press. Вона була презентована в США 9−14 квітня.

Схуднути за 10 днів. Як привести себе в форму до новорічних свят

Протягом дня ви їсте тільки сирі сезонні овочі, коренеплоди і зелень. Якщо вам не можна їсти багато сирих овочів і коренеплодів через проблеми з травленням, злегка припускайте їх на пару, тушкуйте або запікайте, але недовго, щоб збереглося максимум корисних речовин. Вранці і ввечері овочі можна доповнити двома столовими ложками оливкової олії або 15 грамами насіння або горіхів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTub

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини