MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 грудня 2019

748 0

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 грудня 2019

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 грудня

Справа Шеремета: силовики штурмом взяли засідання з розгляду апеляції Кузьменко. ВІДЕО

Засідання Київського апеляційного суду з розгляду скарги адвоката на рішення Печерського районного суду Києва про тримання під вартою Кузьменко раніше хотіли перенести на 24 грудня через неявку прокурорів.

Спецпризначенці почали штурм у залі засідань Апеляційного суду, де так і не відбувся розгляд скарги захисту підозрюваної у вбивстві Шеремета Юлії Кузьменко

Суд дозволив зняти електронний браслет з Гладковського

Вищий антикорупційний суд дозволив зняти електронний браслет з екс-заступника секретаря РНБО та підозрюваного у зловживанні службовим становищем Олега Гладковського. "Так, суд сьогодні дозволив зняти із підзахисного електронний браслет. Ми надали відповідні докази його належної процесуальної поведінки впродовж цих двох місяців. Прокурори просили продовжити усі обов'язки, ми просили зняти браслет. Суд дозволив і його вже зняли", — зазначив Руслан Волинець.

Як імпічмент може зіграти на користь Трампу

Для України, безумовно, будуть наслідки того, що вона, по суті, послужила роковим чинником для Трампа, бо саме через нашу країну заварилася історія з імпічментом. Ці наслідки вже є. Головний полягає в тому, що Україна стала токсичною для Штатів. Тому найближчі рік-півтора США навряд чи будуть тісно співпрацювати з нашою державою. Тим більше, не йтиметься про якісь великі спільні проекти. Єдиний позитив цієї історії – це те, що ми не втратили двопартійну підтримку в Конгресі США...

Зеленський відправив СБУ до гральних закладів, які "кришують" правоохоронці. ФОТО

Уночі СБУ "накрила" 43 підпільні гральні заклади в шістьох областях, блокувавши нелегальний гральний бізнес у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі, Харкові та Запоріжжі.

Оперативники провели 57 одночасних обшуків у місцях зеленого затишку, які діяли під "кришею" правоохоронців.

Санкции США против трубы из России. Как не выстрелить себе в ногу

США впервые применил экономические санкции, как инструмент борьбы за европейский рынок еще во времена президентства Рональда Рейгана. Помните известную фотографию, где строители пишут на трубе: "Вашим санкциям труба? господин Рейган"? Это произошло в 1981 году, тогда были введены торговые санкции против Советского Союза за вмешательства во внутренние дела Польши, они же охватывали строительство газопровода Уренгой-Помары-Ужгород.

По сути, от такого решения Рейгана пострадали только американские компании, которые должны были поставлять программное обеспечение для систем управления газокомпрессорной станции газопровода.

Королева Єлизавета II: Вихід Британії з ЄС до кінця січня є пріоритетним для уряду

Королева Великої Британії Єлизавета II оголосила урядову програму, в якій ідеться про те, що Brexit до 31 січня 2020 року є пріоритетним для нового уряду країни. Крім того, за словами Єлизавети ІІ, уряд терміново займеться переговорами про відновлення автономного уряду в Північній Ірландії. Серед інших пріоритетів уряду збільшення фінансування Національної системи охорони здоров'я, реформа імміграційної системи, зменшення викидів вуглекислого газу до 2050 року та посилення кримінальної відповідальності за такі злочини, як тероризм.

Похмурий новий рік ЄС

Оскільки руки Меркель зв’язані справами вдома, гіперактивний президент Франції Емманюель Макрон заповнив вакуум на європейському рівні. Незважаючи на те, що він представляється гарячим проєвропейцем, він викликав занепокоєння серед східних країн-членів, розмовами про тіснішу співпрацю з Росією і спричинив проблеми для європейських дипломатів, коли Париж двічі блокував початок переговорів про вступ до ЄС з Албанією та Північною Македонію. 

Насуваються буремні 20-ті роки.

Українського важкоатлета позбавили золотої медалі, яку він здобув на Олімпіаді у 2012 році

Українського важкоатлета Олексія Торохтія позбавити золотої медалі, яку він здобув на Олімпіаді у 2012 році, через позитивні результати аналізів на наявність в організмі допінгу.

Олексій Торохтій брав участь у змаганнях з важкої атлетики серед чоловіків вагою 105 кг на Олімпійських іграх в Лондоні 2012 року й посів перше місце. Однак тепер його результат нівельований, а самого українця дискваліфікували.

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина завоювала медаль на Кубку IBU

Українська біатлоністка Анастасія Меркушина посіла третє місце у спринтерській гонці в австрійському Обертілліасі. Меркушина змогла виграти медаль, незважаючи на одне штрафне коло. Ще одна українка Юлія Журавок претендувала на медаль, але фінішувала на четвертому місці.

Фахівці з кібербезпеки назвали найгірші паролі року: "123456" – традиційний лідер

Компанія SplashData, яка розробляє програмне забезпечення для управління паролями, вдев’яте оприлюднила перелік 50 найгірших паролів року. Рейтинг знов очолив пароль "123456". Фахівці з кібербезпеки проаналізували понад 5 млн паролів користувачів, які оприлюднили в інтернеті. Так, шостий рік поспіль лідером переліку є пароль "123456". Перевірте, чи немає Ваших паролей серед решти популярних.

8 цікавих фактів про Різдво у США

Happy holidays to you and your family!" ("Зі святами вас і вашу родину!") – саме так вітатись, прощатись та підписувати електронні листи в Америці можна починати десь із Дня подяки, тобто аж за місяць до Різдва. Завдяки цьому, а ще купі ярмарок, ковзанок, вогників-прикрас у будинках, офісах і в торгівельних центрах, вечірок на роботі й святкових мелодій на всіх хвилях радіо та в усіх магазинах, – відчуття свята у Вашингтоні не бракує. І це навіть попри те, що перший сніг тут найчастіше випадає й майже одразу тане, а більшість часу – тут вогко й ледь прохолодно.

Окрім традиційної мелодії "Щедрика", закупівлі подарунків для родини і встановлення ялинки, американці мають низку інших традицій, що поки найчастіше не мають відповідників в Україні.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини