MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 січня 2020

157 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 січня

101 річниця Злуки: Україна відзначає День Соборності

У Києві був морозний день, дерева вкриті інеєм. Із самого ранку місто мало святковий вигляд – скрізь національні прапори і транспаранти, на балконах розвішано килими й полотна з яскравими українськими малюнками. Особливо гарно задекоровано Софійську площу та сусідні вулиці. По всьому майдані на стовпах герби чи не всіх українських губерній, плакати.

В'ятрович: Зеленський не має рації, соборність – це не просто єднання українців

Він розуміє, що возвеличення совєтських героїв відкине від нього частину українців, навіть народжених у СРСР. Тому апелює до побутового рівня: "шпроти/олів’є", совєтських спортсменів й акторів – вони неконфліктні (навіть антисовєтчики вболівали за "Динамо").

The New York Times: Самая большая проблема Зеленского связана с Коломойским

Протестующие представили себя как часть народного противодействия официальной коррупции, но Рожкова говорит, что они были чем угодно, но только не этим. Она говорит, что их послал миллиардер, которого обвиняют в том, что он обманул правительство на $5 млрд, и который сейчас вовлечен в ожесточенную борьбу с украинским Национальным банком.

Міністерка припустила, що співпраця України з МВФ добігає кінця

Україна все ще потребує фінансової підтримки Міжнародного валютного фонду, проте нова трирічна програма розширеного фінансування EFF, попередньої домовленості щодо якої досягли наприкінці минулого року, може стати останньою – так гадає міністерка фінансів.

Вирок скасовано: засуджений до страти в Малайзії екс-учасник "Х-фактора" повернувся додому

"Відразу після винесення вироку до мене звернувся батько Романа за допомогою – розпочалася боротьба за долю нашого громадянина. Були проведені телефонні розмови з консулом Посольства України у Малайзії, підготовлені листи та звернення у відповідні правозахисні інституції Малайзії", – повідомила омбудсман.

Відродження СРСР та довічна влада: навіщо Путін прагне змінити російську конституцію

Путін дуже прагне потрапити у підручники історії. А для цього йому потрібно, по-перше, залишитися при владі довічно, а, по-друге, вибудувати таку архітектуру влади, яка дозволить шантажувати навколишній світ та цивілізовані держави, аби вони були змушені дослухатися до побажань Путіна.

Білий дім опублікував листування про блокування військової допомоги Україні

У документах фігурує переписка відповідальної чиновниці Пентагону Елейн МакКастер, заступник директора Адміністративно-бюджетного управління Майкл Даффі та інших чиновників, а також запити офісів конгресменів.

Нелегкий выбор: президент Литвы Науседа, как и соседи, отказался ехать в Израиль на церемонию памяти жертв Аушвица

Глава Польши высказал озабоченность в связи с высказываниями президента РФ Владимира Путина о том, что на Польше лежит часть ответственности за подстрекательство к Второй мировой войне.

Український фільм вперше змагатиметься на американському фестивалі Sundance

Це перший фільм українського режисера, який представлять на фестивалі у США. На Sundance відбудеться світова прем’єра стрічки − 24 січня у конкурсній секції World Documentary Competition.

Євробачення 2020: стали відомі результати жеребкування учасників Нацвідбору

За результатами жеребкування організатори Нацвідбору на Євробачення 2020 визначили порядок виступів у першому та другому півфіналах, які відбудуться 8 і 15 лютого відповідно.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини